Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

EDAŞ’tan istekler – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 20 Eylül 2010 Pazartesi 03:00:00
  Elektrik dağıtımını üstlenen EDAŞ firması son zamanlarda elektrik faturaları ile ilgili bir düzenlemeye gitti. Bu düzenlemeden sonra elektrik fa-turaları ile ilgili insanların zihinlerinde soru işaretleri oluşmaya başladı.
Daha önce iki ayda bir gönderilen elektrik fa-turalarının bundan sonra aylık olarak gönderil-meye başlanacağı açıklanmıştı. Bu doğrultuda aylık ödeme bekleyen vatandaş daha önce 2 ayda ödediği elektrik bedeline yakın bir miktarı gelen faturalarda bir aylık olarak görünce şaşırdı. Örneğin 2 ayda bir 100 TL’lik elektrik faturası gelen bir eve “aylık” olduğu söylenen faturalarda 90 TL ödeme emri gelmişti.
Hal böyle olunca şikayetler başladı. İnsanlar elektrik fiyatlarına gizli zam geldiğini söylemeye, sokak aydınlatma bedellerinin vatandaşın faturalarına yansıtılmaya başlandığını konuşmaya başladı.
EDAŞ’ın Afyonkarahisar İşletmesi’nin yeni Müdürü Tonyukuk Çimen, 2 ayda bir okunan elektrik faturalarının ayda bir okuma sistemine geçilmesi ile ilgili olarak “Faturaların zaten aylık okunması da mali açıdan bir esas. Yani verilen hizmetin karşılığı aylık faturalandırılması esastır. Hem mali açıdan hem de elektrikle ilgili kanunlar açısından zaten biz bunu yapma mecburiyetimiz var. Devlet döneminde personel, insan gücüyle yapılan bir hizmetti. Devletin imkanı belli, karşılamamız mümkün değildi. Aylık okumayı gerçekleştiremiyor idik. Özel sektöre geçince gerekli insan gücü takviyesini aldık bu işlemleri yaptık. Kanuni yükümlülüklerimizi yerine getiri-yoruz şu an. Dolayısı ile bundan sonra da hep köylerde kasabalarda bizim aboneliklerimizde zaten aylık okuma kapsamında. Bundan sonra aylık sistemde okuma ve tahsilat işlemleri yapılacak” diye konuştu. Çimen, elektrik fiyatlarına ilişkin yaptığı açıklamada “Ulusal fiyatlarımız geçerlidir. Türkiye’nin her yerinde fiyatlar aynıdır. Özelleştirme yapıldıktan sonra yeni sisteme geçildi. Teknoloji ile hizmet veriyoruz. Tabii bazen sıkıntı yaşanıyor. Genel olarak sıkıntı yok. Sıkıntı yaşanan abonelerimiz ile yaşanan sıkıntılarda karşılıklı uzlaşma yolu arayıp çözüme ulaşıyoruz” ifadelerini kullandı.
Elektrik faturalarının miktarı ile ilgili şikayetler halen devam ediyor. Vatandaş fiyatlar konusunda tatmin olmuş değil. Ayrıca daha önce 60 günlük yapılan okumaların şimdilerde 50 günlük, 40 günlük gibi dilimlerde yapıldığını savunanlar var. Bu durum kafa karışıklıklarını artırıyor.
Elektrik faturaları ile ilgili bir başka şikayet konusu da son ödeme tarihleri. Daha önceki uygulamada son ödeme tarihlerinin ayın 25’i ve sonrasına rast getirildiğini belirten vatandaşlar “Yeni uygulama ile son ödeme tarihleri öne çekildi. Başta emekliler olmak üzere maaş alış tarihlerimiz ile elektrik faturalarının son ödeme tarihleri birbirine uymuyor. Alışık olduğumuz düzenimiz bozuldu, hesaplarımız karıştı. EDAŞ son ödeme günlerini yine eskisi gibi ayarlayamaz mı?” diye soruyorlar.
Günü geçmiş elektrik faturalarının bankalar tarafından kabul edilmeyişini de şikayet konusu yapan vatandaşlar, “EDAŞ’ın ödeme kuyrukları malum. Yetkililerimizden ödeme kuyrukları konusuna bir kez daha el atmalarını bekliyoruz” diyorlar.
EDAŞ’ın yeni yöneticilerinin bu talepler göz önünde bulunduracaklarına inanıyoruz…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti