Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Edebi Eser Ne Demek?

Kitap okumayı sevenlerin aşına oldukları edebi eserin ne anlama geldiği, edebi eserlerin neler olduğu merak ediliyor. Edebi eser ne demek?

Kitap okumayı sevenlerin aşına

Edebi Eser, Türk Dil Kurumu sözlüklerinde edebiyat türlerinden biriyle kaleme alınmış, sanat değeri taşıyan eserlerin her biri olarak geçmekte. Farklı kaynaklarda ise, yazıda anlatımı güçlendirmek için belli başlı söz sanatlarına başvurulduğu yazılı eserler denir.
Edebi Eserler Nelerdir?
Beyit ve kıtalarla kaleme alınan eserlere şiir ya da manzum denirken, giriş, gelişme, sonuç bölümünden oluşan metinler ise roman, öykü, masal, destan ve fabl olarak beşe ayrılır. Biyografi, makale, anlatı, söyleşi, deneme ve otobiyografi türünde kaleme alınan eserler ise düşünce yazıları grubunda yer alır. Edebi eserler manzum ve nesir olarak ikiye ayrılır. Nesrin diğer bir adı ise düz yazıdır.
Bazı En Önemli Edebi Eserler Neler?
Dünya genelinde büyük bir ilgiyle karşılanmış olan en önemli edebi eserler bulunurken, uzmanlar tarafından da herkesin okuması tavsiye ediliyor. Dünya çapında en önemli edebi eserler haline gelmiş eserler insanların hemen hafızalarından da silinmiyor. Dünyanın en önemli edebi eserleri arasında Beyaz Kale, Romeo ve Juliet, Bin Bir Gece Masalları, İlyada, 1984, Tom Amca’nın Kulübesi, Suç ve Ceza, Sefiller, Hamlet ve İlahi Komedya yer almakta.