Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Mustafa Yılmaz DÜNDAR
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

EDEP YA HU – ÖFKE VE CİNSELLİK KONTROLÜ

Çok dikkat ederseniz görürsünüz ki ilahlık hissiyatlı yaşantıda gün içerisinde yaşanan didişmelerin esas sebebi ve yönü Allah’adır, Allah’ladır. Bu sebeple “Öfke ve Cinsellik Yönetimi” bilinmesi gereken önemli bir konu olarak önümüze gelir. Billahi anlamda imanlı bir kulun bu imanın gereği olarak Billahi Anlamda Hürriyet ve DuniHi Anlamda Hürriyet ile öfke ve cinselliğin nasıl yönetildiğini bilmesi gerekir.
İlahlık hissiyatının en belirgin, en tatmin edici olarak fiillere dönüşümü, nefret duygularının yönetimiyle cinsellik ve öfke üzerindendir. Cinsellik ve öfke yolu ile kişiden duniHi algı ve zannları, oluşturulmuş heva ve hevesler, müstakilen varım ve muhtarım iddiasının şiddeti, ilahlık hissiyatıyla davranış şovları bir suyun yokuş aşağı akışı kolaylığıyla akar da akar… Bu akış ilahlık hissiyatında müstakil varlık ve güç hissettiren cazibeli bir haz oluşturur. Bu haz müstakilen varım ve muhtarım iddiasına gerçeklik hissi kazandırır ve bir kısır döngü şekillenir. Şekillenen bu şirk kısır döngüsü esfele safiliynin en önemli dayanağıdır. Nefs, bu kısır döngü yüzünden, şer davranışlarından bir çıkış yolu, bir kurtuluş yolu bulamaz, böylece vehmin zulmetine mahkûm olarak duniHi anlamda hürriyet kullanımıyla cinsellik ve öfke yönetimi yapar. Bu yönetim; cinsellik ve öfke üzerine motivasyon ve teşvik içindir, cinsellik ve öfkenin ilahlık hissiyatına yoldaşlık yapması yolları içindir. “İnanıyorum” demekle, “Müslümanım” demekle bu kısır döngüden çıkabilmek öyle hemen mümkün olmaz. Dünya hayatında, bu amaçla ama esfele safiliyn kuralları içerisinde, iyi niyetlerle oluşturulmuş “cinsellik ve öfke kontrolü” tedavileri vardır, ancak bunlar yalnızca birer fantezidir.
İnsan, Kayıtlı Kendini Hissetme Duygusu ile davranınca Kendinde Kendine Göre Var olan halini bulur. Kayıtlı Kendini Hissetme Duygusu ile Kendinde Kendine Göre Var olan hal arasındaki en önemli fark cinselliktir. Kayıtlı Kendini Hissetme Duygusu cinsellik gibi kavramlardan münezzehtir. Ancak Kendinde Kendine Göre Var olan halin hissi, cinsellik üzerinden hissedilen bir var hissediştir. İnsan sonra bu var hissedişini takdim için “BEN” der. Dolayısıyla bu “BEN” takdimi ister istemez cinselliği de takdimdir. Veya cinselliği “BEN” diye takdim eder. Esfele safiliyn şartlar içerisinde ilahlık hissiyatı şemsiyesi altında nefsin şerrini cinselliği üzerinden “BEN” diye takdim o kişide asiliğe yol açar. Esfele safiliyn şartlar içerisinde, ilahlık hissiyatı şemsiyesi altında, nefsin şerrini cinselliği üzerinden “BEN” diye takdim o kişide asiliğe yol açar. Cinselliğini öfke ile takdim etmek ise şiddet ve hücuma yol açar. Cinsellik ve öfke birbirlerine girift olmuş şekilde bütünlük arz eder. Cinsel sapkınlıklar ise bu asiliğin zirve noktalarıdır. Cinsel tecavüzler, esfele safiliyn formatın nefret suçu işlemesidir; nefreti mücadele ve öfke üzerinden haz almaya çeviren bir sapkınlıktır.
Ergenlik çağındaki gençlerin kendilerini takdimleri de dikkat çeken bir durumdur. Ergenlik çağındakilerin kendilerini takdimleri kesinlik kazanmıştır. Cinsellikleri onlarda hâkim hale geldiği için kendilerini, kendi varlıklarını takdimleri, “BEN” deyişleri keskinlik kazanmıştır; yönetilmeye tahammülleri yoktur, öfkelidirler. Öfkelerini öncelikle ve daha çok kendilerini sevenlere yöneltirler. Neden? Öfkede başarılı olmak için, öfkede sonuç alabilmek için. Şu da önemlidir: İnsanlarda cinsellik fonksiyonları yitirilince, çevre o kişiye cinsellik penceresinden “var” demeyince kişi öfke ve huysuzluklarını artırır, yani öfke ve huysuzluklarıyla “müstakilen varım” mesajı verir. Bir diğer önemli nokta: Öfkelenen, şiddet uygulayan, hücum eden kişiler şiddetlerine sözlü de katkı yaparlar ancak sözlü katkılar cinsel uygulamaları içerir. Yani sözlü katkılarını cinsel organlarıyla yaparlar. Dolayısıyla öfkelerini cinsel organlarıyla ifade ederler. Bir boğayı düşünün. Cinselliği çok yüksek olduğu zaman zapt edilemez, yönetilemezdir. Boğanın cinselliği yok edilince adı artık öküzdür. O artık yönetilebilendir, nereye çekersen oraya giden, sopayla hizaya gelen olur. İnsanları makineleştirmeyi planlayan oyun kurucular, makineleşmiş insanı bu öküzler gibi güdebilmek için onlara cinselliği unutturmaya çalışmaktadırlar. Birinci basamak, cinsel farklılık hissini ortadan kaldırmaktır. Böylece kişi cinsellik üzerinden “BEN” demeyecek ve asi vasıflarını yitirecektir. Bu amaca ulaşılırken, yani cinsel farklılıkları kaldıralım diye çalışılırken cinsel sapkınlar ortaya çıkabilir, ancak onları umursamazlar, çünkü onların halledilmesi kolaydır, onları sonraya bırakırlar. Önemli olan esas çoğunluktur. Onların cinsel farklılıklarını zihinlerinden silmek ve cinsellik üzerinden “BEN” demelerini kaldırarak asi ve şiddet uygulayıcısı olmalarını önlemek, sonra da onları kolay yönetilebilir, güdülebilir hale getirmek hedeflenmektedir.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER