Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“EDS ihalesini alacak firma 6 ayda niye zengin edilsin?”

İYİ Parti İl Başkanı

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, Afyonkarahisar Belediyesi’nin bu ay içerisinde yapacağı EDS ihalesini sert bir dille eleştirdi. Mısırlıoğlu, “EDS ihalesini alacak firma yatırım için harcadığı 7 milyon TL’yi 6 ay gibi kısa bir sürede çıkartacak. Altı yıl 6 ay gibi bir süre neden ihaleyi alan firma zengin edilsin?” dedi

 

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Bakşanı Muhammet Mısırlıoğlu dün öğlen partide basın toplantısı düzenledi. Mısırlıoğlu sözlerine Afyonkarahisarlı şair, yazar 13. Dönem Milletvekili Osman Attila’yı ölümünün 43. yıldönümünde rahmet ve şükranla anarak başladı.
“ÇAYDAN SONRA FIRLATILAN
PATATES SOĞAN VATANDAŞIN DURUMUNU GÖSTERİYOR”
İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, ücretsiz patates ve soğan dağıtımına yönelik görüşlerini açıkladı. Mısırlıoğlu, “Böylesine mübarek bir günde bu konulara girmek istemezdim, bir Türk olarak canım çok acıyor. Tek adam rejiminin güzel ve bereketli ülkemizi ne hale getirdiğinin görüntülerini ne yazık ki ulusal kanallarda izliyoruz. Daha önce 200 gramlık çay fırlatan Sayın Cumhurbaşkanı şimdide patates ve soğan fırlatarak Türk vatandaşının düştüğü durumu gösteriyor. Eskiden Somali, Pakistan ve başka ülkelerin görüntülerini hatırlıyoruz. İzlerken gözlerimiz yaşarırdı. Bir hatırlayalım isterseniz, küçük bir çocuk kuru ekmek yerken, dudaklarına yapışan sinekler umuruna bile gelmiyordu. Çünkü karnı çok açtı. Ağzına sinek bile girse yiyecek durumdaydı. İşte Türkiye büyük bir hızla bu ülkelere dönüyor.” dedi.
“ÜRETİMİN BİTTİĞİ
YERDE AÇLIK KAÇINILMAZ”
Türkiye de nüfusun büyük kısmının aldığı yardımlarla karnını doyurabildiğini ifade eden Mısırlıoğlu, “Türkiye nüfusunun büyük kısmı aldığı yardımlarla ancak karnını doyurmaktadır. Üretimin bittiği bir yerde açlık ne yazık ki kaçınılmaz bir durumdur. Her ile üniversite kurduk diye övünerek konuşan AK Parti rejimi, bu üniversitelerden mezun olan gençlerimizi bir işe dahi yerleştiremiyor. Bu gerçeklerden dolayı halkımızı patates soğana mecbur ediyorlar. Ülkeyi bu hale düşürenler birde gururla patates soğandan dağıtmaktan bahsediyorlar.” diye konuştu.
“ENİŞTENİN BUHAR ETTİĞİ 128 MİLYAR DOLAR NEREDE?”
128 milyar dolar tartışmalarına atıfta bulunan Muhammet Mısırlıoğlu, “İçinde hakaret yok, küfür yok, herhangi bir incitici söz yok, sadece yetimin hakkı olan, 85 milyonun hakkı olan 128 milyar dolar nerede diye soruyoruz?” dedi. Kurduğu bu cümlenin bazılarını çok rahatsız ettiğini ifade eden Mısırlıoğlu, “Bu cümle bazılarını çok rahatsız ediyor ki, nereye pankart asılırsa, nereye yazılırsa direk Cumhurbaşkanına hakaretten indirtiliyor. Eniştenin buhar ettiği 128 milyar doların nerede olduğu konusunda çeşitli siyasilere açıklama görevi verildi. Fakat açıklanan rakamlar ne bir birini tutuyor, nede nerede olduğuna dair bilgi veriliyor. Sadece günü kurtarmak adına birileri gündemden düşürmek için görev yapıyor. Bu ülkenin hesap uzmanlarının, ekonomistlerinin cevap bulamadığı açıklamayı AK Parti İl Başkanı H. Ceylan Uluçay açıklama yaparak, başka yönlere çekmeye çalışıyor. Yok, para varken sorulmadı, para olmayınca soruldu gibi. Eyyy İl Başkanı, Türkiye’nin yetiştirdiği ekonomistler 128 milyar doların nerede olduğunu bulamazken, sen bulduysan onu söyle de, kimse aramasın.” şeklinde konuştu.
“EDS İHALESİ TAM DA
AK PARTİ’YE YAKIŞAN İHALE”
Afyonkarahisar Belediyesi’nin bu ay içersinde yapacağı bir ihaleden söz eden Mısırlıoğlu şöyle konuştu: “Bu ay içerisinde yapılacak olan ihale EDS ihalesidir. İhalede öyle kazanç var ki, Belediye kazanmayacak ihaleyi alan firma kazanacak. Tamda AK Parti’ye yakışan bir ihaledir. Yine sipariş ihale, yine yandaşı zengin edecek bir ihale. Belediye Başkanı Sayın Mehmet Zeybek yerel bir internet kanalında yaptığı açıklamada, Belediye’nin kasasının dolu olduğundan bahsetti. Kasası dolu olan Belediye neden bu ihaleyi yapıp 7 yıl içinde ihaleyi alacak firmaya 345 milyon TL kazandıracak? Afyonkarahisar Belediyesi 7 milyon lira harcayıp 7 yıl içinde 345 milyonu kazanmak yerine, neden ihale yapıyor? Şehir içine yapılacak olan EDS yatırım gideri olan 7 milyon lira. Gelir başlayınca taksitlerle ödeme imkânı varken, neden ihaleye çıkartılıyor?”
“ZEYBEK YANDAŞ
MÜTEAHHİDE NE KADAR ÖDEME YAPILDIĞINI BİLİYOR MU?”
EDS ihalesini alacak firmanın yatırım için harcadığı 7 milyon TL’nin 6 ay gibi kısa bir sürede çıkartacağını ifade eden Mısırlıoğlu şunları söyledi: “Altı yıl 6 ay gibi bir süre neden ihaleyi alan firma zengin edilsin? AK Parti’nin özelleşme adı altında yaptırdıkları otoyollar, havaalanları, köprüler ve diğer yatırımlardan Hazine’den ne kadar para çıktı? Yandaş müteahhide ne kadar fazladan ödeme yapıldığını cümle âlem bilirken, kasası dolu olan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek bilmiyor mu?”
“AK PARTİ İKTİDARI
YANDAŞI ZENGİN ETMEYİ SÜRDÜRÜYOR”
Ramazan yardımlarını değerlendiren Mısırlıoğlu şunları kaydetti: “İslam dini o kadar güzel bir dinki, kendisi tok yatarken komşunun aç yatmasına asla müsaade etmeyen bir din. Yıllarca yardım denildiğinde akan sular duruyor. Herkes gücüne göre yardımlarını yapıyor ve zekâtını dağıtıyor. Ne yazık ki son zamanlarda bu yardımlar sosyal medyalarda siyasi malzeme konusu yapılmaya devam ediyor. Canlının zor yaşayacağı bir evde yaşayan yaşlı teyzemize bir yardım kolisi veriliyor. Kolinin başında 7 AK Parti’li poz veriyor. Bir Kaymakam bir çuval patates yani çuvalı 17 liralık patatesi verirken verdiği poz, sanki Cumhuriyet altını takmış gibi kabarıyor. Ülkemiz ne yazık ki bu hale geldi. 17 TL’lik patates, 15 TL’lik soğan almak için vatandaşlarımız bir birlerinin üstüne çıkıyorlar. Dağıtılan patates ve soğanlar zaten çürümeye yüz tutmuş gıdalar. Maalesef AK Parti iktidarı halkı fakirleştirmeye, yandaşı zengin etmeye devam ediyor.”
“YARDIMLARI OY HESABIYLA YAPMIYORUZ”
İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı olarak yardım kampanyası yaptıklarını açıklayan Mısırlıoğlu, “Anlaştığımız yerel bir marketten almış olduğumuz 100 TL’lik çekleri gerçek ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz. Bu dağıtım işini Kadın Kolları teşkilatımız yürütüyor. Ne basında, nede sosyal medyada bu görüntüler yer almıyor ve almayacak. Çünkü hiç bir vatandaşımız rencide edilmeyecek. Oy hesabı yaparak bu yardımları yapmıyoruz. Dini inancımıza göre gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz.” dedi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi