Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Efsane Komutan, Vatan Partisi’ne katıldı

Efsane Komutan, Vatan Partisi’ne katıldı
Efsane Komutan, Vatan Partisi'ne katıldı

Sandıklı’da doğan, ilköğrenimini Sandıklı’da tamamlayan, Afyon Lisesi’ne okurken Kuleli Askeri Lisesi’ne geçiş yapan Emekli Korgeneral Hasan Kundakçı, Vatan Partisi’ne katıldı. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile birlikte basın toplantısına katılan Hasan Kundakçı, “Uzun yıllar emekli köşemde oturuyordum. Ancak ülkemin durumu, milletimin geçirdiği çetin ve tehlikeli süreç beni köşemden kaldırdı. Buraya getirdi. Ülkem ve Türk Milleti böylesine büyük sorunlar yaşarken, oturup bu durumu seyredemezdim. Ulu Önder Büyük Atatürk ve dava arkadaşlarının büyük zorluklarla, fedakârlıklarla kurduğu Türkiye Cumhuriyeti, içerde ekonomik ve terör sorunlarıyla boğuşurken, dışarda da komşularıyla önemli sorunlar yaşıyor. Özellikle Irak ve Suriye ile savaş koşulları içerisindeyiz. TSK, altı aydan beri Suriye topraklarında Cerablus – Azez ve Al Bab bölgesinde IŞİD Terör örgütüyle savaşmaktadır. Buna karşın Türkiye ile Suriye arasında iyi ilişkiler, dostça davranışlar yoktur. Türkiye – Suriye ilişkileri Rusya’nın desteğiyle sürdürülmektedir. Türkiye, PKK’nın Suriye kolu PYD-YPG ile Rojava Projesi veya Akdenize kadar uzanan Kürt Koridoruna daha doğrusu İkinci İsrail’e karşı olduğunu her fırsatta açıkça söylemiştir. Hatta kırmızı çizgim demiştir. Yeterince etkili olmayınca, 24 Ağustos 2016’da, Cerablus – Azez arasından Suriye topraklarına girmiş, 6 ay içerisinde Al Bab bölgesi dâhil 2000 kilometrekareden fazla bölgeyi denetimi altına almıştır. Bölgedeki ikinci terör örgütü IŞİD, etkisiz kılınmıştır. Türk Silahlı Kuvvetleri, Al Bab’daki görevine sona erdirdikten sonra Şubat 2017 sonunda Münbiç’e doğru yönelmiştir. Ancak Mart 2017 başında Münbiç önlerine gelince, yeni bir oyunla karşı karşıya kalmıştır. TSK’nın güneyinden birkaç gün önce Münbiç’e gelen Suriye Ordusu, kendi aralarında güya anlaşmışlar. Münbiç bölgesine onlar yerleşmişler ve TSK’nın karşısına onlar çıkmışlardır. Münbiç bölgesindeki bu durumun sadece ABD değil Rusların da destekledikleri söylenmektedir. Yakında bu oyunun rengi anlaşılacaktır” dedi.
SORUNLAR OLSA DA
UMUDUMUZ VAR
Kundakçı, şöyle devam etti:
“Sorunlar büyüktür. Ve gittikçe büyümektedir. Her şeyin olduğu gibi bunlarında çaresi vardır. Umudumuz vardır. Çünkü 80 milyona varan önemli bir nüfus vardır. Bu nüfusu öncelikle birlik beraberlik içerisinde tutmak, bölmemek gerekir. Karpuz gibi bölersek birbirimize düşeriz. İkinci iş, milletimizi Ulu Önder Atatürk’ün 97 sene öncesinde söylediği “Ne Mutlu Türküm Diyene!” sözünden yola çıkarak birleştirmektir. Her şeyden önce güçlü parlamento olmalı. Türk toplumunun her kesimini temsil eden güçlü bir parlamento ve milli bir hükümet oluşturulmalı. Milli hükümet ile birlikte güçlü bir ordu olacaktır. Güçlü orduyu besleyecek temiz pınarlardan genç subaylar, genç astsubayların yetişmesi için askeri okulların açılması ve orduyu beslemesi gerekir. Askeri hastanelerin orduya bağlanması gerekir. Cephede savaşan askerlerimizin askeri hastanelere güven duymaları önemlidir. Kore’deki gibi askerler hastanelere güven duyarsa her yerde sonuç alınır.”

 

HASAN KUNDAKÇI KİMDİR?

 

Hasan Kundakçı 1937 yılında Afyon’un Sandıklı ilçesinde doğdu. İlköğretimini Sandıklı’da tamamladı. 1954 yılı başında Afyon Lisesi’nin 2. Sınıfından Kuleli Askeri Lisesi’ne yatay geçiş yaptı. 1955 yılında Kuleli Askeri Lisesi’ni bitirdi ve Kara Harp Okulu’na girdi. 1957 yılında Kara Harp Okulu’ndan piyade subayı olarak ordu saflarına katıldı. 1959 yılında Piyade Okulu’nu bitirerek kıt’a görevlerinde bulundu. Yurt genelinde çeşitli görevlerinin ardından 1981-1982 yıllarında Kayseri Yurt İçi Bölge Komutanlığı’nda Lojistik Komutanı olarak görev yaptı. 1982-1984 yıllarında İstanbul Ayazağa’daki 3. Kolordu Kurmay Başkanı olarak görev yaptıktan sonra 1984 Ağustos’unda Tuğgeneralliğe yükseldi ve Malatya’daki 2. Ordu İdari Yar. Başkanlığı’na atandı. 1984 Aralığında Malatya’dan Siirt’teki 70. Piyade Tugay ve Sıkıyönetim Siirt Bölge Komutan Yardımcılığına getirildi. Bu görevde PKK terör örgütüne ağır darbeler indirdi. 1986 yılı Ağustosu’nda Ankara’daki Özel Harp Dairesi Başkanlığı’na atandı. (Özel Kuvvetler Komutanlığı) 1988 Yılı başında Tuğgeneral olarak Kırklareli’ndeki 30. Tümen Komutanlığı’na getirildi. Aynı yıl Tümgeneral oldu ve görevde 1990 yılına kadar kaldı. 1990 yılında Ege’de Türk-Yunan ilişkileri gerginleşince Adapazarı’ndaki 2. Piyade Tümen Komutanlığı’na atandı. Ağustos 1992’de Korgeneralliğe yükselerek Kıbrıs Barış Kuvvetleri Komutanlığı’na atandı. 3 Ağustos 1993’te Diyarabakır’daki Jandarma Asayiş Komutanlığı’na getirildi. Özellikle Mart 1995’te 35 bin askerle Irak’ın kuzeyine yapılan Çelik Harekâtı’nı yönetti. Kamuoyunda Tamburalı Paşa olarak tanındı. 1995 Ağustos’unda tekrar Kıbrıs’taki eski görevine döndü. 14 Ağustos 1996’da Kıbrıs’taki gönderde bulunan Türk Bayrağına Rumlar tarafından yapılan saldırıyı önledi. Hasan Kundakçı’nın Korgeneralliği bir yıl uzatılmış ve Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı’na atanmıştır ve bu görevden 1997 yılında emekliye ayrıldı.