Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Halil Kocaşaban

EĞER NEYMİŞ MEĞER

Değerli Hemşehrilerim ve takipçilerim. Başta Aziz milletimizin, Türk-İslam aleminin Mübarek Regaib Kandili’ni en içten duygularla kutluyor, Rabbimden birlik, dirlik, esenlik, sağlık dolu yıllar diliyorum. Ayrıca aziz şehitlerimizi rahmetle, hürmetle anıyor, gazilerimizi de saygıyla anıyor uzun bir ömür temenni ediyorum.
Gara Katliamı sonrası ABD’den yapılan Eğer’li açıklamanın altından bakın ne çıktı. Meseleyi biraz daha geniş görüp tekrar okuyalım. Muhalif cephe ve diğer marjinal partiler Gara’da Türkiye’nin karşısında pozisyon almış, PKK’nın safına girmişlerdir. Okyanus ötesinden çıkar bekleyen yazarlar yüzsüzce devleti suçlamışlardı. Türkiye’de bunlar oluyorken, PKK’yı sözde kara gücü gibi kullanan, himayesinde tutan ABD’nin “eğer”li açıklamaları, teröristlere silah ve eğitim desteği vermesi iki ülke arasındaki nazik ilişkilere saplanmış zehirli bir mızrak gibidir. Sorun yalnızca bu kadar da değildir. ABD’nin önemli dış politika enstitülerinden Brooking tarafından hazırlanan raporda, Türkiye iç politikasına yönelik mesajlar dikkat çekti. Raporda, seçilecek yeni hükümetin, Batı ile bağları yeniden tesis edebileceğinin altı çizilirken, Washington yönetimine de bunu görünür kılmak için Türkiye iç siyasetine yönelik baskıyı sürdürmesi gerektiği tavsiye edildi.
ABD İLE NORMALLEŞME İÇİN
YENİ HÜKÜMET KURULMALI
Çuvala sığmayan mızrak zaten belliydi ama dile dökülüverdi. Yine istedikleri belli, her zamanki gibi Türkiye’yi yeniden bu zincirlere bağlamak
48.Hükûmet 150 gün
49.Hükûmet 1.5 yıl
50.Hükûmet 2 yıl 3 ay
51.Hükûmet 25 gün
52.Hükûmet 128 gün
53.Hükûmet 114 gün
54.Hükûmet 1 yıl
55.Hükûmet 1.5 yıl
56.Hükûmet 137 gün
Bitmeyen koalisyon görüşmeleri, kurulamayan; kurulsa bile güvenoyu alamayan hükümetler, sürekli bir belirsizlik ve kaos!
İtalyan gazetelerinde en çok duyacağınız manşet: Hükümet Kuruldu!
10 yılda sanırım 7. Başbakan
Olmayacak koalisyonlar, seçimler…
Sonuç: 3 Trilyon $ kamu borcu, 0 büyüme
Hollanda da hükümet düştü.
Secimler 17 Mart’ta.
Tabi sağlık birinci sorun çünkü pandemi yönetiminde tam bir fiyasko sergilediler
Seçimler ertelenir mi? Bilmem fakat Pandemiye bağlı milyonlarca yaşlı oy kullanacak.
Orada da göreceksiniz gündem ve seçim malzemesi olarak ülkemiz kullanılacak.
Almanya hükümeti kurmak için 1 yıl uğraştılar.
Görünen o ki Merkel gidiyor.
Yerine gelecek Armin Laschet olarak işaret ediliyor. Merkel politikalarını devam ettirmesi beklenir. Ama şartlar aynı kalacak mı…
İngiltere sonrası AB’nin nereye yol alacağını henüz görmedik. Günlük telaşlarla verilen Sunni gündemlerle dışarıdakilerin ve içerideki kuklalarının çomak sokmalarıyla boğulup gidiyor, farkındalığımızı kaybediyoruz. Global olarak konulara baktığımızdaysa hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığı ortaya çıkıyor.
Bakınız; Yunanistan medyası /Tanea “Türkiye, bölgesel ve küresel liderlik hedeflerine sözlerle değil, sahada attığı adımlarla ilerliyor.”
Bu satırları görünce Neyzen Teyfik’e atfedilen şu mısralar geldi aklıma; “geldikleri gibi gitmediler; kimi itini bıraktı, kimi bitini”…. devamını bilenler bilir.
En azından bize bıraktıkları artıklarından daha dürüst oldukları ortada…
Yaklaşık 10 yıl öncesinden bir haber !!
“İsrail Heron’ları Türkiye’ye vermiyor. Terörle mücadelede acil ihtiyaç için İsrail’den stratejik insansız hava aracı Heron-TP modelinden almak isteyen Türkiye’ye olumsuz yanıt geldi.
Mevcut durumda Türkiye’nin elinde 1 kiralık insansız hava aracı var”
Gelelim günümüze
• Bayraktar Akıncı
• Bayraktar TB2.
* Bayraktar DİHA.
* Bayraktar Mini İHA.
Havadan – havaya kabiliyeti olan SİHA’lar ve Hava savunma sistemlerini tespit etme yeteneği vs….. Allah izin verirse daha nice niceleri de gelecekler Savunma Sanayi büyük bir döngünün en önemli parçasıdır. Doları dünyada söz sahibi yapan en büyük faktör ABD’nin uçak gemisi sayısının dünyanın geri kalanından fazla olmasıdır… Eğer’in altında yatan niyetler apaçık gün gibi ortadadır. Muhasım güçlerin elinden eteğinden tutanlar, onların ağızlarından çıkacak bir söze müzahir şekilde gelecek planlaması yapmak için hazır kıta bekleyenler dik duramazlar, yerli olamazlar, millî olamazlar, bu milletin evladı olamazlar. Allah nasip ettiğinde Türk’e dünya yetmeyecektir. Dört yön ile yedi kıta asla yetmez. Aya çıksak bile ay da gitmez. Güneşi yakacağız biz ve tüm Dünyaya Türkün destanını yeniden yazacağız. O kutlu günlere kavuşabilmek dileğiyle kalın sağlıcakla…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER