Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eğitim Bir-Sen, hazırlık kursu verecek

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1
Eğitim Bir-Sen, hazırlık kursu verecek

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Numaralı Şube Başkanı Abdullah Çelik, hizmet sendikacılığında önemli bir aşama kaydettiklerini belirtti. Çelik, “Hizmet sendikacılığının en güzel örneklerini sergileyen sendikamız, önümüzdeki süreçte yapılacak olan müdür baş yardımcılığı ve müdür yardımcılığı sınavları ile ilgili de gerekli planlama ve çalışmayı hazırlamıştır. Bu kapsamda üyelerimize müdür baş yardımcılığı ve müdür yardımcılığı sınavı hazırlık kitaplarını temin edip, ulaştırdık. 2. Kanaat döneminde ise konusunda uzman idareci ve akademisyenlerin sunum yapacağı hazırlık kurslarımızı üyelerimizin istifadesine sunacağız. Başta Afyonkarahisar merkez olmak üzere çeşitli ilçelerimizde oluşturduğumuz kurs merkezleriyle, bu kurslardan faydalanmak isteyen tüm üyelerimize ulaşmayı hedefliyoruz. Müdür baş yardımcılığı ve müdür yardımcılığı hazırlık kurslarımız, Afyonkarahisar’daki tüm kurs merkezlerimizde yapılacak eş zamanlı deneme sınavıyla sona erecektir” dedi.
BİR YASAK DAHA TARİHE KARIŞTI
2015-2016 eğitim-öğretim yılının ikinci kanaat döneminin bugün başlayacağını aktaran Çelik, “Yıllardır kamusal alan yalanıyla kadınlara ve kız öğrencilere yönelik uygulanan kılık ve kıyafet dayatmaları, Eğitim-Bir-Sen’in çeşitli eylem ve etkinliklerden sonra başlattığı, kamuoyu desteğini ortaya koyması bakımından bir ilk olan kampanya sonucunda toplanan 12 milyon 300 bin imza ve sonrasında ortaya koyduğu sivil itaatsizlik eylemi neticesinde kamuda çalışan kadınlara yönelik ‘başı açık’ dayatmasına son verilmiş, kadının kamu hizmetine katılımında önemli bir eşik aşılmıştır. Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelik’te de yapılan değişiklikle öğrencilere kılık ve kıyafet dayatmasının kaldırılması son derece önemli bir adım olmuş ve bir yasak daha tarihe karışmıştır. Kamu görevlilerini ilgilendiren çerçeve yönetmelikte de acilen değişiklikler yapılarak, sivil itaatsizlik gerekçelerimizden olan erkek kamu görevlilerine de kılık ve kıyafet dayatmasından bir an evvel vazgeçilmelidir. Erkek kamu görevlilerinin kılık ve kıyafet tercihleri, günümüzdeki bir kısım sözde demokrat, özgürlükçü; özde darbe anayasası ürünü kılık kıyafet yönetmeliğinin tutarsız savunucularının merhametine bırakılmamalıdır” diye konuştu.
EĞİTİM ÇALIŞANLARINA
MORAL VERİLMELİ
Çelik, şöyle devam etti:
“Şehrimizde yeni eğitim kurumlarının açılmasıyla, derslik sayısı başına düşen öğrenci sayısının azalması, ilimize sunulan önemli bir katkıdır. Bu anlamda emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Eğitim çalışanlarının sorunlarının belli oranda çözüme kavuştuğu, şehrimizde eğitim adına yapılan yatırımların fiziki anlamda getirdiği katkıların yanı sıra, ilimizde eğitimdeki başarı çıtasının yükseltilmesi adına; eğitim çalışanlarının moral motivasyonlarının yüksek tutulması göz ardı edilemeyecek bir gerekliliktir. Bu çerçevede eğitim çalışanlarına, öğretmenler başta olmak üzere tüm kademelerdeki eğitim yöneticilerine mülki amirlerin daha özenle ve teşvik edici davranması önemlidir. Mülki amirlerle eğitim çalışanları arasında uyum, ekip ruhu, karşılıklı sevgi, saygı ve anlayış olmalıdır. Bireysel tutumların, eğitimcileri ve eğitim yöneticilerini rahatsız etmesi kabul edilemez.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti