Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eğitim Bir-Sen’in eylem planı açıklandı

Bu haberin fotoğrafı yok
Eğitim Bir-Sen’in eylem planı açıklandı

Eğitim-Bir Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Abdullah Çelik, Toplu Sözleşme Eylemlilik süreci ve Toplu Sözleşme Talepleriyle ilgili olarak yapılacak eylemleri açıkladı

Eğitim-Bir Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Abdullah Çelik, “Toplu Sözleşme süreci öncesi yapacağımız ilk eylem 19 nian Perşembe günü Şube ve il temsilcilik yönetimleri, bağlı ilçe yönetimleri, üyeler ve üye olmayan eğitim çalışanlarıyla beraber “Bordro yakma ve Kokart eylemi” yapacağız. İkinci eylem 25 nisan Çarşamba günü Şube ve il temsilcilik yönetimleri, bağlı ilçe yönetimleri ve eğitim çalışanlarıyla yapacağımız “Faks eylemi” yapacağız. Üçüncü eylem ise Mayısın ilk haftasında Genel Merkez, tüm şube ve temsilciliklerle Ankara’da yapacağımız “Büyük Ankara Eylemi” ile Toplu Sözleşme masasında Memur-Sen ve Eğitim-Bir Sen’ in taleplerinin kabulünü sağlayacağız” diye konuştu.
‘Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’ ile birlikte sendikacılıkta yeni bir döneme girildiğini belirten Çelik, söz konusu yasa kapsamında hükümetle yapılacak toplu sözleşme görüşmelerine önümüzdeki günlerde başlayacaklarını ifade etti. Bu sürecin saat anlamında bile kısalığı kamu çalışanları için büyük önem arz ettiğine dikkat çeken Çelik, “Hükümet bu konuda elini çabuk tutmalıdır. Toplam 2,5 milyon çalışana ve 1,8 milyon emekli memura hitap eden toplu sözleşme görüşmelerinde eğitim-öğretim ve bilim hizmet kolunda 1 milyon memur bulunmaktadır. Eğitim-Bir-Sen, kamu çalışanlarının üçte ikisine hitap eden eğitim hizmet kolunun yetkili sendikası olarak toplu sözleşme masasındaki yerini alacaktır. Daha önce konfederasyonumuz Memur-Sen, kamu çalışanlarının genel taleplerini dile getirdi. Eğitim-Bir-Sen de, eğitim hizmet kolundaki çalışanlarımızın toplu sözleşme masasına taşıyacağı konuları kamuoyuyla paylaşacak.” dedi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti