Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eğitim hedefleri açıklandı

Eğitim hedefleri açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı Daire Başkanı Ömer Can Cömert, Afyonkarahisar’daki okulları ziyaret etti. Cömert, 2023 eğitim vizyonu çerçevesinde muasır medeniyetler seviyesine çıkma hedefi doğrultusunda eğitim hedeflerinin açıklandığını ve bu hedeflere giden yol haritasınında belirlendiğini söyledi

 

Milli Eğitim Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Ömer Can Cömert ve İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, il merkezinde bulunan okulları ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle buluştu
Sırasıyla Merkez Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, Cumhuriyet İlkokulu ve İbrahim Evren Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret eden Cömert ve Yalçın, okul idarecilerinden eğitim öğretim faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Cömert ve Yalçın anasınıfı öğrencilerinin etkinliklerini izleyerek onlarla sohbet ettiler.
“YOL HARİTASI BELİNLENDİ”
Daha sonra öğretmenlerle buluşan ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un selamlarını ileten Daire Başkanı Cömert, “2023 eğitim vizyonu çerçevesinde muasır medeniyetler seviyesine çıkma hedefi doğrultusunda eğitim hedeflerimiz açıklanmış, bu hedeflere giden yol haritamızda belirlenmiştir. Bu kapsamda bu yıl tasarım beceri atölyeleri, müze ve okul dışı öğrenme imkânları, okul profili değerlendirme, Mesleki ve Teknik Eğitimde sektörle yapılan çalışmalar bu hedefler kapsamında çalışmalardan bazılarıdır. Bakanlığımızın temel stratejisi öğretmeni güçlendirmektir. Öğretmene sağlanan erişim imkânlarının çocuğa giden en kısa yol olduğuna, bu nedenle yeni kuşakların karşısına çıkan öğretmenlerin her açıdan desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz.” dedi.
Daire Başkanı Cömert ve Yalçın öğretmen ve öğrencilere yeni eğitim öğretim yılının hayırlı, uğurlu olmasını dileyerek okul ziyaretlerini sonlandırdılar.