Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eğitim Kampüsü için oybirliği – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Eğitim Kampüsü için oybirliği

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Haziran ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın başkanlığındaki toplantıda Şahitler Kayası mevkiine Eğitim Kampüsü yapılması öngörülürken Organize Sanayi Bölgesi’nin alanının genişletilmesi teklifi de kabul edildi

Afyonkarahisar Belediye Meclisi, Haziran ayı olağan toplantısını Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda tutanak özetinin okunmasının ardından komisyon görüşmeleri için verilen 5 dakika arada konuşan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Eski Belediye Başkanı Erdal Akar adına bir park ile Afyonkarahisar Eski Valisi Haluk İmga adına bir cadde açtıklarını söyledi. Çoban, eski Belediye Başkanları için, isimlerine yakışır parklar açmayı düşündüğünü belirtti.
ORGANİZE SANAYİ,
ALAN SIKINTISI YAŞAMAYACAK
Belediye Meclisi toplantısında gündemdeki maddeler de görüşüldü. Belediye Meclisi’nde, Organize Sanayi Bölgesi’nin kuzeydoğu yönünde yaklaşık 360 hektarlık alan ile bölgenin güney yönünde yaklaşık 13 hektarlık alanın Organize Sanayi Bölgesi sınırları içine dahil edilmesi kararlaştırıldı. Lojistik Merkez ve Sosyal Tesis kurulması amacıyla da Şahitler Kayası’nın bulunduğu bölgede 69 hektarlık alan, Organize Sanayi Bölgesi’ne verildi. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar’a gelen yatırımcının yer sıkıntısı çektiğini, Meclis’in aldığı kararla OSB’nin önemli bir alana sahip olacağını vurguladı.
4+4+4’ÜN ALTYAPISI SAĞLANACAK
Belediye Meclisi’nde alınan bir diğer karar da Eğitim Kampüsü’yle ilgiliydi. Yeni eğitim sistemi olan 4+4+4’ün de altyapısının sağlanması için Meclis gündemine getirilen Eğitim Kampüsü teklifi, oybirliğiyle kabul edildi. Buna göre Erenler Köyü’nde Afyonkarahisar Belediyesi’ne ait 1054 parsel ve mülkiyeti vatandaşlara ait 1052 ve 1417 parsellerin imar planında değişiklik yapılması ve bu alanın Eğitim Tesis Alanı’na dönüştürülmesi öngörüldü.
KENTSEL DÖNÜŞÜME
100’Ü AŞKIN İTİRAZ
Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nde Kentsel Dönüşüm Projesi de tartışıldı. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, geçen Meclis toplantısında Güvenevler Mahallesi’nde kentsel dönüşüm kararı alındığını, ancak Belediye’ye 100’ü aşkın itiraz dilekçesi geldiğini kaydetti.
Çoban, Birinci Küçük Sanayi Sitesi’ndeki hak sahiplerinin mağdur oldukları gerekçesiyle yazılan dilekçeleri dikkate aldıklarını bildirdi. Bunun üzerine söz alan MHP’li Belediye Meclisi Üyesi Mehmet Soner, Kentsel Dönüşüm Projesi’nden geri dönülmemesi gerektiğini vurgularken, AK Partili M. Emin Birliktir de kentsel dönüşüm karanının oybirliğiyle alındığını ve şehir için bir şans olduğuna dikkat çekti. Birliktir, kentsel dönüşüm kararından vazgeçilmemesini istedi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise farklı görüşlerin tekrar dinlenebileceğini kaydetti. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti