Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eğitim-Sen’den – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Eğitim-Sen'den

KESK Genel Başkanı Lami Özgen ve Eğitim-Sen’in üst düzey yöneticilerinin gözaltına alınması, Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şubesi tarafından protesto edildi

Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şubesi, Bankalar Caddesi’ndeki PTT şubesi önünde basın açıklaması yaptı. KESK ve Eğitim-Sen Genel Merkez yöneticilerine yönelik gözaltı kararlarını eleştiren Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Sekreteri Fikret Örnek, “AKP hükümeti baskıcı ve anti demokratik uygulamalarına boyun eğmeyen ve sesini yükselten KESK’in üye ve yöneticilerini gözaltına alarak KESK’i sindirebileceğini ve susturabileceğini sanmaktadır. Uzun bir süredir konfederasyonumuz üzerinde yaratılan baskılar sonucu toplam 39 üye ve yöneticimiz tutuklu iken, bugün yurt çapında gerçekleştirilen şafak operasyonları ile toplam 58 yönetici ve üyemiz daha gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınanlar arasında Konfederasyonumuzun Genel Başkanı Lami Özgen’in yanı sıra bağlı sendikalarımızın MYK üyeleri, Şube Başkanı ve şube yöneticilerimiz ile üyelerimiz bulunmaktadır” dedi.
ZAMANLAMA DİKKAT ÇEKİCİ
Örnek, sendikal mücadele yürütenlerin özgürlüklerinin kısıtlandığını belirterek “AKP, sendikal hak ve özgürlükler, barış ve demokrasi mücadelesi veren herkesi gözaltına almaya, tutuklamaya adeta karar vermiş durumda. Son dönemde örneklerini sıkça görmeye başladığımız bu tür gözaltıların, demokratikleşme söylemlerinin arttığı, yeni anayasa tartışmalarının yapıldığı, yargı paketlerinin hazırlandığı bir dönemde gerçekleşmiş olması dikkat çekicidir. İnsanca bir yaşam ve demokratik bir ülke isteyen herkes hedef tahtasındadır” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti