Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Eğitim sisteminin sorunlarını CHP çözer”

Bu haberin fotoğrafı yok
“Eğitim sisteminin sorunlarını CHP çözer”

Cumhuriyet Halk Partisi heyeti, eğitim sendikalarını ziyaret ederek istişarede bulundu. CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve Birinci Sıra Milletvekili Adayı Burcu Köksal, eğitim sisteminin sorunlarını çözeceklerini kaydetti

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Nevzat Ercan, Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Birinci Sıra Milletvekili Adayı Burcu Köksal, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Adayları Hatice Gök ve İsmahan Nergiz, Afyonkarahisar’da faaliyet gösteren eğitim sendikalarını ziyaret etti.
EĞİTİM SİSTEMİ
BUHRAN YAŞIYOR
Eğitim sendikalarını ziyarette konuşan CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, “Kalitesiz eğitim fakirin çocuğunu fakirliğe mahkûm ediyor. Binlerce öğretmen kadrosuz bekletiliyor. Bilim dünyası ve üniversite yönetimleri baskı altına alınıyor. Üniversiteler, AKP’nin yerel örgütlerine çevrilmeye çalışılıyor. Mezunlarımız iş bulamıyor. Sorgulamayı değil, dogmaları; demokrasiyi, özgür düşünceyi değil, itaati; çoğulculuğu değil, tekçiliği önceleyen eğitim sistemi demokrasimizin geleceğini tehlikeye atıyor. Eğitim sistemimiz bir buhran yaşıyor” dedi.
MÜFREDAT VE
ÖĞRETMEN VURGUSU
Köksal, Cumhuriyet Halk Partisi olarak eğitim sisteminin sorunlarını çözecek bilgi ve yeteneğe sahip olduklarını kaydetti ve şöyle devam etti:
“Demokrasimizin geleceği için, ekonomimizin bilgi ekonomisine geçebilmesi ve dünya ile rekabet edebilmesi için eğitim sistemimizin sorunları çözülmeli. Eşit, parasız, bilimsel, kaliteli ve sorgulayıcı bir eğitim sistemi kurulmalı. Milli değerlerimizi öğreten ama evrensel gerçekler ve değerlerle örtüşen bir müfredat oluşturulmalı. CHP bu hedefleri gerçekleştirecek bir eğitim reformunu hayata geçirecektir. CHP çocuklarımıza ezberciliği değil, sorgulamayı öğreten, onların analitik ve sosyal becerilerini geliştiren bir eğitim sistemi kuracaktır. Çocuklarımızın çağdaş ve nitelikli bir eğitim alabilmeleri için okullarımızın fiziki kapasitelerini geliştirecektir. Eğitim sistemimizin herkes için eşit fırsatlar sunmasını sağlayacaktır. CHP iktidarında YÖK kaldırılacak, üniversitelerin mali ve yönetsel özerkliği sağlanacaktır. Üniversiteler iktidar partisine yakınlıklarına göre değil, ihtiyaçlarına ve bilimsel başarılarına göre desteklenecektir. Bu reformların başarıya ulaşabilmesi için atılacak adımlar eğitim emekçileri ve sivil toplumla istişare içinde belirlenecektir. CHP iktidarında öğretmenler hak ettikleri değeri görecektir. Toplum lideri öğretmenler yetiştirilecek, öğretmenler yeniden toplumsal gelişmenin öncüsü olacaktır. CHP, öğretmenlerin partisidir. CHP, Cumhuriyet’in temellerini birlikte attığı öğretmenlerle beraber demokratik bir toplumun ve bilgi ekonomisinin de temelini atacaktır.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti