Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AKÜ’lü madenciler Dünya Madenciler Günü’nü kutladı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ)

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Maden Mühendisliği Bölümü 4 Aralık Dünya Madenciler Gününü Kutladı. Maden Mühendisliği Bölümü öğretim elemanları ve öğrencilerinin bir araya geldiği tören hayatını kaybeden tüm madencilere saygı duruşu ile başladı

 

Törenin açış konuşmasını yapan AKÜ Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İ. Sedat Büyüksağiş, Madenciler Gününün tarihinden ve günün anlam ve öneminden bahsetti. Büyüksağiş, geleneksel olarak pandemi sürecinde de aksatmadan yapılan kutlamada, Maden Mühendisliği Bölümünün ilk kuruluşundan günümüze gelişen süreç, maden mühendisliğinin kapsamı ve iş olanakları, mevcut ve gelecekteki olası maden mühendisliğinin erişeceği noktalar hakkında detaylı bilgiler verdi. Çevredeki diğer maden mühendisliği bölümleri ile kıyaslandığında oldukça donanımlı ve gelişmiş laboratuvar alt yapısına sahip olduklarını ve alanlarında uzman 10 öğretim üyesi kadrosuyla oldukça güçlü olduklarını, doğaltaş sektöründe özellikle aranan mezunlar verdiklerini ifade eden Büyüksağiş, bu nedenle öğrencilerin çok doğru bir seçim yaptıklarını ifade etti. Ayrıca Büyüksağiş, dünyadaki emsal bölümlerle paralel eğitim programı uyguladıklarını, verilen diplomanın uluslararası geçerliliği olduğunu, geleceğin mühendisliği olacak uzay ve okyanus madenciliği ile akıllı maden sistemlerine ilişkin dersleri de verdiklerinden bahsetti.
Etkinliğe çevrim içi olarak katılan Maden Yüksek Mühendisi Keziban Ürün, Karamehmet Mermer’de Maden Departmanı Sorumlusu olarak çalıştığını belirtti, Ürün, mezuniyet sonrası edindiği tecrübelerinden bahsederek, eğitim sürecinde aldığı derslerin meslek hayatı boyunca nasıl yardımcı olup yol gösterdiğini, yeni iş başvurusu yapacak mühendis adaylarının dikkat etmeleri gereken hususları özetleyerek, işlerine bağlılık ve öz veri ile çalışarak saygın ve yetkin birer mühendis olabileceklerini vurguladı.
Maden Yüksek Mühendisi Ömer Zontur ise kendisinin de lisans ve yüksek lisans eğitimini AKÜ Maden Mühendisliği Bölümünde tamamladığını, halen aynı bölümde doktora eğitimine devam ettiğini, İş Sağlığı ve Güvenliği alanında uzman olarak danışmanlık ofisinde görev aldığını söyledi. Eğitim hayatı boyunca aldıkları bilgilerin çalışma alanında yol gösterici olmakla birlikte, stajlarda edindikleri tecrübelerle hem daha iyi kendisini geliştirdiği hem de bu sayede kolayca iş bulabildiğini, dolayısıyla öğrencilerin staj dönemlerini çok iyi değerlendirmelerini tavsiye eden Zontur, öğrencilerin sadece lisans düzeyinde aldığı eğitimle yetinmemelerini, sürekli kendilerini geliştirip güncellemelerini, yüksek lisans ve doktora gibi uzmanlık eğitimlerini de alarak madencilik sektöründe hem daha kolay iş bulabileceklerini hem saygınlıklarının hem de buna bağlı gelirlerinin artacağını vurguladı.
Çevrim içi olarak katılan maden mühendisi mezunlar da söz alarak kendi tecrübelerinden ve meslek adayı öğrencilerin hangi hususlara dikkat etmelerinin gerekli olduğundan bahsettiler.
Tören ikramlar ve katılımcıların hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu. >> Esra KÜÇÜKKURT’un Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti