Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AKÜ’lü mezunlar tecrübelerini paylaştı

AKÜ’lü mezunlar tecrübelerini paylaştı

Afyon Kocatepe Üniversitesinin (AKÜ) kuruluşunun 30. yıl etkinlikleri kapsamında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) İktisat Bölümü tarafından “Mezunlarımızı Öğrencilerimizle Buluşturuyoruz” etkinliği düzenlendi

 

Etkinliğe İBBF İktisat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selçuk Akçay ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Sabri Bektöre Konferans Salonunda düzenlenen etkinlik, İktisat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selçuk Akçay’ın selamlama konuşmasıyla başladı. Akçay konuşmasında mezunlar ile öğrencileri buluşturmayı önemsediklerini belirtirken bu buluşmaların tecrübe paylaşımına olanak sağladığını söyledi.
Etkinlikte 2015 senesi mezunlarından olan ve Sakarya Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak görev yapan Elvada Özdilek ve Halk Bankasında Uzman Yardımcısı olan Nebi Çelik öğrencilerle deneyimlerini paylaştı.
Araştırma Görevlisi Elvada Özdilek, mezuniyet sonrasındaki kariyer planlamasında yaşadığı deneyimleri paylaşırken, AKÜ’de aldığı eğitimin kendisine kazandırdıklarından bahsetti. Kariyer planlamasına, öğrencilik hayatında başlanmasının öneminden bahseden Özdilek, “Hiçbir zaman çalışmayı bırakmadım. Her zaman neden daha iyisi olmasın ki diye düşündüm. Her zaman bir hedefim vardı.” dedi.
Daha sonra söz alan Nebi Çelik, işe başlama süreçlerini ve çalışma hayatındaki deneyimlerini paylaştığı konuşmasında lisans üstü eğitimini de AKÜ’de aldığını anlattı. Çelik konuşmasında öğrencilere akademik hayatları ve çalışma hayatları ile ilgili tavsiyeler vererek, “Ben de daha önce sizin oturduğunuz sıralarda oturmuştum. Mezun olduktan sonra kurum sınavlarını takip ettim. Yüksek lisans yaparken de bu sınavları ve başvuru ilanlarını çok sıkı bir şekilde takip etmeye devam ettim.” şeklinde konuştu.
Etkinlik sorulanın yanıtlanmasının ardından son buldu. >> Esra KÜÇÜKKURT’un Haberi