Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AR-GE projesi hazırlama eğitimi başladı

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) iş birliği ile düzenlenen Mühendislik Alanında TÜBİTAK 1001 AR-GE Projesi Hazırlama Eğitimi Programı başladı

 

Doktora yeterliliğini geçen ve doktorasını tamamlamış tüm araştırmacıların katılabildiği eğitim çevrim içi platformda 19-21 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Mühendislik Alanında TÜBİTAK 1001 AR-GE Projesi Hazırlama Eğitimi Programının başlangıcında AKÜ TTO Koordinatörü Prof. Dr. Tayfun Uygunoğlu tarafından içerik ile ilgili sunum gerçekleştirildi. Doktorasını tamamlamış ya da doktora yeterliliğini geçen araştırmacı katılımcının yer aldığı eğitimde TÜBİTAK 1001 projeleri ile ilgili bilgiler veren Uygunoğlu, “Teknoloji Transfer Ofisleri, patentler ve diğer TÜBİTAK projeleri bu projenin en önemli ayakları. Patentler önemli, çünkü 1001 projesi ile daha önce yapılmamış olan bir projeyi yapmanız gerekmekte. TÜBİTAK artık ürün geliştirme ile ilgileniyor.” dedi.
TÜBİTAK 1001 projelerinin “AR-GE Projesi Hazırlama Teknikleri” üzerine bir eğitim programı olduğunu ifade eden Uygunoğlu, “TÜBİTAK BİDEB 2237 proje eğitimi etkinlikleri destekleme programı tarafından desteklenmektedir. Eğitim, teorik ve uygulamalı eğitimden oluşmaktadır. 2 gün teorik ve 1 gün uygulama olmak üzere toplam 3 gün sürecek. Eğitimle araştırmacıların AR-GE konusundaki bazı eksikliklerin giderilmesi, üniversitelerde gerçekleştirilen nitelikli AR-GE proje sayısının arttırılmasını ve ülkemizin gelişmişlik düzeyin arttırılmasına katkıda bulunmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.
Uygunoğlu’nun konuşmasının ardından ise Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yapı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlker Bekir Topçu, Hacettepe Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Şahmaran, AKÜ Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kubilay Aslantaş ve Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Evcin tarafından katılımcılara projeler konusunda sunumlar yapılacak.
Mühendislik Alanında TÜBİTAK 1001 AR-GE Projesi Hazırlama Eğitimi 21 Eylül 2022 Çarşamba günü sona erecek. >> Esra KÜÇÜKKURT’un Haberi