Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fatih İlkokulu’nda 4 Ekim’e özel seminer

Fatih İlkokulu’nda 4 Ekim’e özel seminer

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde, Fatih İlkokulu 3/A sınıfı öğrencilerine Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğü’nden Orman Mühendisi Zeynep Eda Ozan tarafından seminer verildi

 

Orman Mühendisi Zeynep Eda Ozan, seminerde temel hijyen, beslenme ve beslenmeyle birlikte bulaşabilecek hastalıklar ile hayvan sevgisi ve hayvan hakları konularını anlattı. Ozan, öğrencilere akıllı tahtada slayt eşliğinde sunum yaptı.
ARAÇ ÇARPAN HAYVAN EN YAKIN VETERİNERE GÖTÜRÜLMELİ
“Isırılmaktan korkuyorsanız hayvanı taşırken üzerine kalın bir örtü örterek kendinizi koruyabilirsiniz.” diyen Ozan, “Eğer hayvana çarpan aracı gördüyseniz ye araç sahibiyle konuşma imkânınız varsa onu uyarın. Hayvanları Koruma Kanunu gereğince ‘Hayvanı en yakın veteriner hekim ya da tedavi ünitesine götürmek ve ya götürülmesini sağlamak zorunda olduğunu’ bildirin. Şikâyet halinde yüksek bir para cezası ödeyeceğini hatırlatın. Sahipsiz veya uyuyan köpeklere yaklaşmayın. Yemek yiyen köpekleri rahatsız etmemeye özen gösterin. Köpeklerin önce elinizi koklamasına izin verin, daha sonra nazikçe sevin. Köpeklere sevgi ile yaklaşırsanız, sizde onlardan sevgi görürsünüz. Köpekleri sahibinden izin aldıktan sonra sevin. Köpeklerin etrafında sakin ve sessizce dolaşın. Yabancı bir köpek yaklaşıyorsa hareket etmeyin kesinlikle koşmayın karşıya bakın ve kollarınızı çapraz biçimde bağlayın.” dedi.
HAYVANLARI KORUMA GÜNÜNE ÖZEL ETKİNLİK DÜZENLENDİ
Fatih İlkokulu 3/A sınıfı öğretmeni Özcan Çalışkan da etkinlikle ilgili olarak şunları kaydetti: “4 Ekim Hayvanları Koruma Günü nedeniyle çocuklarımıza ve ailelerimize farkındalık oluşturmak için Orman Mühendisi Zeynep Eda Ozan’ı okulumuza davet ettik. Burada hayvanların tedavisi hakkında bilgiler aldık. Öğrencilere hayvan sevgisi verebilmek özellikle sokak hayvanlarına iyi davranmak, onları koruma adına güzel bilgiler edindik. Afyonkarahisar Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğü’ne bundan dolayı teşekkür ediyorum.” Seminer sonunda Orman Mühendisi Zeynep Eda Ozan, 3/A ve 3/B sınıflarının öğrencilerine maske, sokak hayvanları için mama ve mama kapları hediye etti.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi