Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Kardeşim Benim” projesinin son etkinliği yapıldı

“Kardeşim Benim” projesinin son etkinliği yapıldı

Sedat Gökdemir Özel Eğitim Uygulama Okulu ile Tınaztepe KYK Müdürlüğü’nce ortak yürütülen “Kardeşim Benim” projesi son etkinlikle tamamlandı

Sedat Gökdemir Özel Eğitim Uygulama Okulu ile Tınaztepe Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Yurt Müdürlüğü arasında yapılan “Kardeşim Benim” projesinin son etkinliği olan yaz etkinliği dün öğleden sonra Tınaztepe KYK bahçesinde gerçekleştirildi. Projeden depremzede anaokulu öğrencileri yararlandı.
“DEPREMZEDELER İÇİN BİZDE
VARIZ DEDİK”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra etkinliğin açış konuşmasını Sedat Gökdemir Özel Eğitim Uygulama Okul Müdürü Bahri İşlek yaptı. 6 Şubat 2023 tarihinde ard arda meydana gelen Kahramanmaraş depremlerinin ardından depremzedelere destek olmak için yola çıktıklarını söyleyen İşlek, “6 Şubat depreminin arından depremzede kardeşlerimiz için biz de varız diyerek yola çıktık. ‘Kardeşim Benim’ adını verdiğimiz projemiz ile her hafta değişik etkinlikler planlayarak, depremzedelerin yalnızlığına ortak olmaya çalıştık. Eğer olabildiysek ne mutlu bizlere. Geçtiğimiz Ramazan Bayramı öncesi değişik hediyeler vererek depremzedelerimizin bayram eksikliğini hissetmemelerini sağlamaya çalıştık. Daha sonra da el emeği ürünlerimiz ile onlara kermes düzenleyerek Kurban Bayramı için de şimdiden hazırlıklarımızı yaptık. Projemizin yıl sonu finali için etkinlikler planladık. Tüm yapılan çalışmalarda emeği olan bütün öğretmenlerime şükranlarımı sunuyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar. Sözlerime son verirken depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, geride kalanlara acil şifalar diliyorum. Rabb’im bir daha böyle acılar göstermesin.”
“PROJE ANAOKULU ÇAĞINDAKİ ÖĞRENCİLERİ KAPSADI”
“Kardeşim Benim” Proje Koordinatörleri, Sedat Gökdemir Özel Eğitim Uygulama Okulu öğretmenleri Merve Çoban Yeşilyurt ve Zekiye Ünal Kocaerkek proje çalışmaları hakkında bilgi verdiler. Yeşilyurt yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Sedat Gökdemir Özel Eğitim Uygulama Okulunun öğretmenleri ve özel çocuklarıyla Afyon’umuza gelen depremzede öğrenciler için ‘Kardeşim Benim’ adlı proje yürütülmüştür. Bu projede ana sınıf öğrencilerine yönelik etkinlikler planlanmıştır. Tınaztepe Yurt Müdürlüğüyle imzalandığı imzalanan proje protokolü kapsamında öğrencilerimizin el becerilerini arttırmak, sosyalleşmelerine katkı sağlamak, psikomotor beceriler kazandırmak ve dayanışmanın önemini anlatmak, kardeşlik ruhu aşılamak, psikososyal destek vermek hedeflenmiştir. Bu proje 8 Mart 2023 günü planlanan etkinliklerle başlamış, on hafta boyunca Çarşamba günleri okuldan buraya gelerek yapılmıştır.”
“ETKİNLİKLER ON HAFTA SÜRDÜ”
“Kardeşim Benim” Projesi Koordinatörü Zekiye Ünal Kocaerkek şöyle konuştu: “On hafta boyunca yapılan etkinliklerde tiyatro şenliği, kitap okuma, yüz boyama, parmak oyunları, Ebru sanatı, ahşap oyuncak boyama, hareket eğitimi, vitamin şenliği, origami, kesme yapıştırma gibi birçok etkinlik yapılmıştır. Dayanışma ve kardeşlik ayı olan Ramazan ayında öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin iş birliğiyle yapılan tokalar, anahtarlıklar, oyuncaklar gibi el emeği ürünlerini sergilendiği kermesimiz yapılmıştır. Projemizin son etkinliğinde oyun parkuru, pamuk şeker, dart oyunu, boyama, yiyecek, ebru sanatı köşeleriyle misafirlerimize keyifli anlar bırakmak istedik. Katılımcılarımıza katılımları için çok teşekkür ediyoruz.”
“HER ZAMAN DEPREMZEDELERİMİZİN YANINDAYIZ”
Programın son konuşmasını Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Afyonkarahisar Gençlik ve Spor Hizmetleri Yurt Müdürü Mustafa Asan yaptı. Asan şunları kaydetti: “6 Şubat depreminde vefat edenlerimizi rahmetle anıyorum. Allah onlara rahmet eylesin. Rabbim mekanlarını cennet eylesin inşallah. Bakide kalanlara sağlık, sıhhat, afiyet diliyorum. 6 Şubat depreminden sonra ilimize gelen depremzedelerimizi vakit geçirmeden yurtlarımızı da misafir etmeye başladık. Hem Çiğiltepe yurdunda, hem Tınaztepe yurdunda iki bin civarında misafirimizi barındırmaya başladık. Depremzede misafirlerimizi lik günden itibaren kendi evlerinde gibi hissettirdik. Hiçbir sorun yaşamadılar. Devletimiz kendilerine tüm imkanlarını seferber etti. Bu zaman zarfında evlerini alana misafirlerimiz oldu. Konteynerlerini alan misafirlerimiz oldu. Dolayısıyla geri dönenler oldu. Kalan misafirlerimizi barındırmaya devam ediyoruz. Her zaman depremzede misafirlerimizin yanındayız.”
>> Mehmet ALADAĞ’ın Haberi