Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kitap okuma yarışmasına 4 bin 53 öğrenci başvurdu

Kitap okuma yarışmasına 4 bin 53 öğrenci başvurdu

Afyonkarahisar Belediyesi, Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile başlatılan Kitap Okuma Projesi kapsamında dereceye giren öğrencilerin belirleneceği sınav yoğun bir katılımla 20 Mayıs Cumartesi günü yapıldı. Yarışmaya 4 bin 53 öğrenci başvurdu

 

“Bütün kitaplar bir tek kitabın daha iyi anlaşılması için okunur” düsturu ile yola çıkılan ve bu yıl yedincisi düzenlenen Ödüllü Kitap Okuma Yarışmasının sınavı gerçekleştirildi.
“KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞI TOPLUMUN GELECEĞİ İÇİN ÖNEMLİDİR”
Yarışmaya merkez ilçede bulunan okullarda okuyan beşinci, altıncı sınıf kategorisi, 7-8. Sınıf Kategorisi ve Lise Sınıf Kategorisi olmak üzere toplamda 4053 öğrenci başvurdu. Sınav il merkezinde proje yürütme kurulunca belirlenen 8 sınav merkezinde başarı ile gerçekleştirildi. Sınavda görev alan öğretmenlerin tamamı gönüllü olarak bu etkinliğe destek verdi. Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 No’lu Şube Başkanı Mustafa Arslan konu hakkında açıklama yaptı. Arslan, “Toplumumuzda kitap okuyan insanlar çoğaldıkça, kültürel gelişme gerçekleşir, eğitim seviyesi yükselir. Eğitim seviyesi yükseldikçe bilinçli insanların sayısı artar. Bu öyle bir süreçtir ki, eğitim insanı geliştirirken insan da eğitimi geliştirir. Eğitimin temel aracı ise kitaptır. Kitap okumayı sevmek, okuma alışkanlığı kazanmak bu anlamda toplumun geleceği için çok önemlidir.” dedi.
“KAYBEDENİ OLAMAYAN BOL ÖDÜLLÜ ÖRNEK PROJE YÜZ AKIMIZDIR”
Arslan sözlerini şöyle tamamladı: “Biz çalışacağız Afyonkarahisar kazanacak, öğrencilerimiz kazanacak. Kaybedeni olmayan projemiz örnekliği, hedefleri ve sonuçları itibariyle yüz akımızdır. Örnek projelerimizle aşkla hizmet üretmeye, şehrimize, neslimize, istikbalimize katkı sunmaya devam edeceğiz. Yedinci Ödüllü Kitap Okuma Yarışmamızın sınavını sekiz sınav merkezimizde, gönüllü gözetmen öğretmenlerimizle gerçekleştirdik. Dereceye giren öğrencilere 3 dizüstü bilgisayar, 6 tablet bilgisayar ve 120 bisiklet olan ödüllerini ilerleyen günlerde düzenlenecek törenle alacaklar. Yedinci yılında kitap okuma yarışmamıza 50 binin üzerinde kitap ve yüzlerce hediye ile destek veren Afyonkarahisar Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Zeybek’e teşekkür ediyorum. Eğitimle ilgili tüm projelerimizde desteğini her zaman yanımızda hissetmek bizlere ayrıca güçlü bir motivasyon ve anlamlı bir güç veriyor.”