Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Rektör Karakaş, AKÜ’lü öğrencileri yalnız bırakmadı

Rektör Karakaş, AKÜ’lü öğrencileri yalnız bırakmadı

AKÜ Rektörü Mehmet Karakaş, TEKNOFEST Karadeniz 2022 finallerinde öğrenci kulüp ve topluluklarının yanında yer aldı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, 30 Ağustos-4 Eylül 2022 tarihlerinde Samsun’da düzenlenen TEKNOFEST Karadeniz 2022 yarışlarında finale kalan AKÜ öğrenci kulüp ve topluluklarına destek vererek, AKÜ standını ziyaret etti.
AKÜ STANDI EN ÜST DÜZEYDE ZİYARET EDİLDİ
AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AKÜ öğrenci kulüp ve topluluklarını ziyaret ederek, bilgiler aldı. Baykar Yönetim Kurulu, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal da AKÜ standını ziyaret ederek öğrenci kulüp ve toplulukları akademik danışmanları ile öğrencilerden bilgiler aldı.
REKTÖR KARAKAŞ, BAYRAKTAR’I AKADEMİK YIL AÇIŞ TÖRENİNE DAVET ETTİ
AKÜ standını ziyaret eden Baykar Yönetim Kurulu, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Rektör Karakaş ile sohbet ederek AKÜ öğrenci kulüp ve toplulukları hakkında bilgi aldı. Ziyarette Bayraktar, Rektör Karakaş tarafından AKÜ’nün 2022-2023 akademik yıl açış törenine davet edildi. AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Zafer Havalimanında, Afyonkarahisar Motokros alanında ve Samsun’da finallere kalan AKÜ öğrenci kulüp ve topluluklarını yalnız bırakmadıklarını ifade etti. Karakaş, “Öğrenci kulüp ve topluluklarının akademik danışmanları başta olmak üzere emek veren tüm öğrencileri tebrik ederim. Takımlarımıza her türlü maddi ve manevi destek veren tüm kamu ve özel destekçilerimize bir kez daha teşekkür ediyorum.” dedi.
AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Samsun’da ayrıca YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ile birlikte TEKNOFEST 2022 paydaşı üniversitelerin rektörleriyle bir araya geldi.
FİNALE KALAN TAKIMLAR PROJELERİNİ ANLATTI
AKÜ öğrenci kulüp ve topluluklarında görev alan öğrenciler, Uluslararası Sabit Kanat kategorisinde; Zafer takımıyla, Tarımsal İHA kategorisinde KAOS AGTECH ve KOCATEPE AGTECH takımlarıyla, İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması Sosyal İnovasyon kategorisinde BIOYDG takımı ve Sağlıkta Yapay Zeka Bilgisayarlı Görü ile Hastalık Tespiti Yarışmasında Sirius takımı ile TEKNOFEST Karadeniz 2022 finallerinde yer aldı.
TEKNOFEST Karadeniz 2022’de 5 takımla temsil edilen AKÜ; KOCATEPE AGTECH takımı otonom bir şekilde sıvı ve katı gübreleme/tohumlama yapabilen 6 motorlu bir drone ile KAOS AGTECH takımı ise yapay zeka destekli drone ile ekimi yasak olan haşhaş bitkisini tespit eden insansız hava aracı ile yarıştı. AKÜ Havacılık ve RC Araç Topluluğu bünyesinde 2022 yılında kurulan KOCATEPE AGTECH ve KAOS AGTECH takımları TEKNOFEST Karadeniz kapsamında Tarım Teknolojileri yarışmasında ilk 10’a girerek final etabı için Samsun’a gitmeye hak kazanmıştı. Samsun’da jürilere sunum yapan KOCATEPE AGTECH ve KAOS AGTECH takım üyeleri bir hafta boyunca halka açık bir şekilde projelerini de sergilediler. Afyonkarahisar’da düzenlenen TEKNOFEST Uluslararası İHA yarışmasında ZAFER İHA takımı Sabit kanat kategorisinde finalist 126 takım arasından 9. olarak süreci tamamlayarak, Samsun’da düzenlenen festival için özel sunum daveti almıştı. Takım festivalde sunumunu başarılı bir şekilde gerçekleştirerek TEKNOFEST 2022 yarışma sürecini sonlandırdı.
Sirius takımı ise Türkiye’den 160 takımın katıldığı ilk etapta 36 takım içerisinden elemeyi geçerek Ordu da düzenlenen yarışmaya katılmaya hak kazandı. Ordu da düzenlenen yarışmada ilk 10’a girerek finalist olarak, Samsun’daki yarışmayı ilk bitiren takımlardan biri oldu. BIOYDG takımı da İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması Sosyal İnovasyon kategorisinde finallerde yer alarak yarışmaya katıldı. >> Burak AYDIN’ın Haberi