Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Yeni eğitim yılını öğrenme şölenine dönüştüreceğiz”

“Yeni eğitim yılını öğrenme şölenine dönüştüreceğiz”

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, 2019-2020 eğitim öğretim yılını öğretmen, öğrenci ve velilerle birlikte el ele vererek öğrenme şölenine dönüştüreceklerini söyledi

 

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, 2019-2020 eğitim öğretim yılı açılış mesajında öğretmenlere, öğrencilere ve velilere seslenerek, “2019-2020 eğitim öğretim yılına adım attığımız şu günlerde öğretmen, öğrenci ve veliler olarak hepimiz çok heyecanlıyız. Yeni bir dönemin başlangıcıyla okulun ilk gün sevincini yeniden yaşıyoruz. Hayallerimiz daha da geniş, üretmenin tüketmekten daha önemli olduğunun farkındayız. Boş bir resim defteri yaprağı gibi tertemiz bir eğitim öğretim yılı önümüzde tıpkı güneş doğarken dünyanın yenilenmesi gibi yepyeni ve duru bir şekilde. Birlikte güneşin doğuşunu izleyip kendimizi aşmak fırsatı yakalayacağız.” dedi.
“HEP BİRLİKTE EL ELE VERECEĞİZ”
Yalçın, yeni eğitim öğretim döneminde el ele vererek eğitim öğretim yılını öğrenme şölenine dönüştüreceklerini kaydederek, “Değerli öğretmenim sen de öğrencilerimizle bize katılmalısın. Belki kıyıya vuran dalga bize bir şarkı için ilham verecek ya da güneşin doğarken dünyayı ısıttığı gibi küçücük yürekleri bilime, tarihe, edebiyata ve nice güzelliklere ısıtacaksın. Kıyıda gördüğümüz deniz yıldızını denizle kavuşturduğumuz gibi bu çocuktan iş çıkmaz denilen dâhileri keşfedeceksin ve topluma kazandıracaksın. Esen rüzgârda hiç hissetmediğin kadar dinç ve öğrenmeye öğretmeye aç hissedeceksin kendini. Taptaze yüreklerle el ele verecek ve bir sandal yapmak için hayaller kuracaksın ve sonunda bir gemi inşa edeceksin. Öğretmenim kıymetli meslektaşım, senin içindeki cevherle masum yüreklerimiz bir araya gelince muhteşem eserler çıkaracaksın. Her şey sana ilham verecek, hep birlikte el ele verip yeni eğitim öğretim yılını öğrenme şölenine dönüştüreceğiz.” ifadelerini kullandı.
“TÜM ÖĞRENCİLERİMİZ AYRI AYRI ÇOK KIYMETLİ”
Tüm öğrencilerin ayrı ayrı çok kıymetli oldukları dile getiren Yalçın, “Sevgili çocuklarım, hepiniz bizim için ayrı ayrı çok kıymetlisiniz. Her birinizin diğerine benzemeyen güzellikleriniz var. Öğretmenlerinizin ilham aldığı tınılardan oluşturduğu şarkılara siz de eşlik edeceksiniz ve onların notalarına yenilerini ekleyeceksiniz. Kıyıda bulduğunuz midyenin içindeki güzeller güzeli inci tanesini alıp inceleyecek her yeniliği sorgulayacaksınız ve ürettikçe güzelleşecek ve geleceği güzelleştireceksiniz. Sınıfın kapısından girince orayı masal dünyasına dönüştürmek için hayal gücünüzü kullanacak ve öğretmenlerinizi, aileleriniz hatta bizi de dahil edeceksiniz masallarınıza. İcat edecek, keşfedecek, sorgulayacak ve umutlarımızı yeşerteceksiniz. Bazen bir müzede bazen bir matematik probleminde gelecek aklınıza muhteşem fikirleriniz ve onları yorumlayarak hepimizin hayatına güzellikler katacaksınız.” şeklinde konuştu.
“VELİLERİMİZİN DESTEĞİNİ ESGİRMEYECEĞİNDEN EMİNİM”
Velilerin eğitim öğretimin anlam kazanmasına desteklerini esirgemeyeceklerinden emin olduğunu vurgulayan Yalçın, “Kıymetli velilerimiz eğitim öğretimin anlam kazanmasına desteğinizi esirgemeyeceğinize eminim. Öğrencilerimizi anlayarak başlayacaksınız, onlarla birlikte sorgulayacaksınız. Biz öğrencilerimizle büyüyoruz, sizin de oyunumuza dahil olmaktan mutlu olacağınızı düşünüyorum. Okullarımızdan aldığımız diplomayla öğrenme maceramızın son bulduğunu düşünmediğinizi biliyorum. Bu eğitim öğretim yılında siz de bize katılın hep birlikte öğrenelim, öğretelim ve bu büyük aileye her gün yenilikler ekleyerek birlikte büyüyüp ilerleyelim. Bu duygu ve düşüncelerle 2019-2020 eğitim öğretim yılımızın hepimize hayırlı olmasını diliyor, saygılar sunuyorum.” diye konuştu.