Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ekmeği israf etmeyelim – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Ekmeği israf etmeyelim

Toprak Mahsulleri Ofisi Afyonkarahisar İl Müdürü Mustafa Ömer Tanrıverdi ve Yardımcısı Adem Taban ATSO Başkanı Hüsnü Serteser’i ziyaret etti

Ziyarette Toprak Mahsulleri Ofisi’nin 2012 yılında gerçekleştirdiği ekmek israfı ve tüketici alışkanlıkları araştırması ile Türkiye’deki ekmek üretimi, tüketimi ve israfının sayısal boyutlarının yanı sıra bu değerlerdeki değişimi de tespit edildiğine dikkat çekildi.
Toprak Mahsulleri Ofisi Afyonkarahisar İl Müdürü Mustafa Ömer Tanrıverdi, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nda ekmek israfına dikkat çekti. Tanrıverdi, “2012 yılı itibariyle temel israf nedeni olarak ekmeğin fırınlarda fazla üretilmesi gösterilebilir. Bunun yanında toplu ekmek yenen kurumlara ve hanelere ihtiyaçtan fazla ekmek alınması, artan veya bayatlayan ekmeğin uygun yöntemlerde değerlendirmemesi de israfa yol açmaktadır.
2012 yılı itibariyle ülkemizde 25 bin 295 ton ekmek üretilmekte olup bu miktar 101 milyon adet 250 gr’lık standart ekmeğe denk gelmektedir. 2008 yılında fırınlardaki toplam üretimin yüzde 2’si israf edilirken 2012 yılında bu oran yüzde 3,1’e yükselmiştir. Fırınlarda ihtiyaçtan fazla ekmek üretiminin engellenmesi ve bayatlayan ekmeklerin uygun yöntemlerde tüketilmesi sonucunda çöpe atılan ve besi çiftliklerine satılan ekmek miktarının azaltılması gereklidir” dedi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti