Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Ekmek büfelerini kaldıralım”

Bu haberin fotoğrafı yok

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Mehmet Kocacan İl Başkan Yardımcısı Mustafa Gün’le birlikte dün sabah partide basın toplantısı düzenledi.
“BASIN BAYRAMI KUTLU OLSUN”
MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan tüm medya çalışanlarının 24 Temmuz Basın Bayramını kutladı. Üç yıl önceki 15 Temmuz hain darbe kalkışmasında basının acil harekete geçmesi sonucu durumdan haberdar olan vatandaşların sokağa döküldüğünü belirten Kocacan, “15 Temmuz darbe girişiminde basının acil tetiklenmesi ile büyük bir badire atlatıldı. Bu durum nedeniyle basının gözde temsilcilerinin yani emekçilerinin bu işin patronlarının bu önemli gününü kutluyorum. Basın demişken savaşın ve terörün olduğu bölgelerde de insanlara bilgi aktarmak üzere savaş muhabirlerimiz var. Bunların da sağlıkla kendi yurtlarına dönebilmelerini Allah’tan niyaz ediyoruz.” dedi.
“ALLAH AFATINDAN KORUSUN2
Düzce’de meydana gelen doğal afet nedeniyle selde 6 kişinin hayatını kaybettiğini belirten Kocacan, “Düzce’de yaşanan sel felaketi sonrası milyon dekarlık arazilerin sular altında kaldığını, yüzlerce evin sel suları altında kaldığını öğrendik. Devletimiz burayı afet bölgesi ilan etti. İnşallah kısa sürede yaralar sarılır. Oradaki vatandaşlarımız da bir an önce huzura kavuşur. İnşallah bir daha böyle bir şeyler yaşanmasın. Evlerden ırak diyoruz.” diye konuştu.
“ABD TÜRKİYE’Yİ ZORA SOKABİLİR”
Suriye sınırında Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ABD ile birlikte güvenli bölge oluşturmaya çalıştığını söyleyen Kocacan, “Bilge Liderimiz Dr. Devlet Bahçeli’nin bir çok kez ikaz ettiği sınırlarımızda mayınların temizlenmesiyle buraların boş kaldığını, bu alanların tampon bölge haline getirilmesi gerektiği yönünde beyanı var. Ancak görülüyor ki 4 yıl sonra da olsa 4 gün sonra da olsa öngörü önemlidir. Şu anda Türkiye’nin Suriye sınırında derinliği 32 kilometreden az olmamak kaydı şartıyla 40-45 kilometrelik, uzunluğu ise 750-800 kilometreye varan bir hatta bizde güvenli bölge oluşturulma çabası vardır. ABD buraya çeşitli görevlileri gönderdi. Ancak Münbiç’teki gibi halen daha oyalama hareketleri, Türkiye’yi savsaklama hareketlerinin içindeler. Bunun bir sürü gerçekleri var. Türkiye’ye yaptırım yapılması konusunda ısrarcı olan ABD Senatosu Trump’un müzakere demesiyle masaya oturulması şartını koşuyorlar. ABD’nin masada da Türkiye’yi zora sokma, darda bırakma çabaları olabilir.” şeklinde konuştu.
“TERÖRLE MÜCADELENİN
GERÇEK YÜZÜ ORTADA”
ABD’nin Türkiye’ye yaptırım istemesi konusunda devlet büyüklerinin çok daha duyarlı ve uyanık olmaları gerektiğini belirten Kocacan şöyle konuştu:
“Dışişleri Bakanımızın açıklaması nettir. Kendisi, ‘Eğer istediğimizi alamazsak biz Suriye sınırı ve Irak’ta harekâta hazırız’ diyor. Cumhurbaşkanımız bir söyleminde harekâtın yapılması gerektiğini ancak oradan gelecek bir müzakere ve düşünce varsa bir sefere mahsus biraz daha beklenilmesi gerektiğini söylemiştir. İşte Türkiye’nin 35 yıla yakın zamandır terörle mücadelesinin gerçek yüzü bir kez daha dünya ülkelerince anlaşılması lazımdır. Bunun bedeli ağırdır. Türkiye burada milyon dolarlar bazında mühimmat harcarken, 35 milyon dolarlık Yunanistan’a karşılıksız silah verilmektedir. Ya da PKK, PYD’ye, DAEŞ’e silah yardımı yapmaktadır. Nasıl bir iki yüzlülüktür bunun iyi bilinmesi lazımdır. Onların bizi masaya davet etmelerinin hiçbir önemi yoktur. Türkiye’nin bekası için alınacak her türlü kararda MHP olarak hükümetin yanında yer aldığımızı bir kez daha beyan ediyoruz. Türkiye’nin olası ve olağanüstü hallerinde devletin bekası her şeyin üzerindedir. Bunun böyle bilinmesi ve böyle davranılması gerektiği düşüncesindeyiz.” Türkiye’nin sınırlarını korumasının en doğal hakkı olduğunu kaydeden Kocacan şunları söyledi: “Bilindiği üzere Kıbrıs’ta da sıcak sulara akabilmenin yolu tamda bu sınırdır. Bu sınır eğer tampon bölge ya da güvenli bölge oluşturulmazsa o koridoru sıcak sulara geçmek için kullanacaklar.”
“EKMEK DAĞITIMI
 İNCİTMEDEN YAPILMALI”
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’ten şehrin önemli iki noktasında bulunan ve Suriyelilerin kuyruğa girdiği ekmek büfelerinin yerinin değiştirilmesini isteyen Kocacan, “Afyonkarahisar Belediye Başkanımızdan bir ricamız olacak. Suriyeli kardeşlerimizin burada bulunmasına itiraz etmedik. Ancak ilimizin en gözde yerlerinden olan Ordu Bulvarı ve Anıtpark üzerinde bulunan ekmek dağıtım büfelerinin uygun bir başka yere alınması tavsiyemizdir. İnsanların oralarda ekmek için kuyruğa girmeleri hem ilimizin görüntüsü bakımından hem de bizler açısından üzücü bir durumdur. Bu iki nokta da bulunan yerin değiştirilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.
“MHP’Lİ BAŞKANLARIN
GÜZEL HİZMETLERİ VAR”
MHP’li Belediye Başkanlarının üretken belediyecilik anlayışı ile güzel hizmetler yapmaya başladığını söyleyen Kocacan, “31 Mart seçimlerinden bugüne kadar 100 günü geçti. Bizim kazandığımız belediyelerde belediye başkanlarımız vatandaşların acil ihtiyacı olan konularda çalışmalarına devam etmektedirler. Bu süreçte de Belediye Başkanlarımızı ziyaret ettiğimizde yapılan çalışmaları yerinde görmekteyiz. Üretken Belediyecilik anlayışlı güzel hizmetler yapmaktadırlar.” dedi.
“ZAFER İSMİ DE CUMHURİYET
İSMİ DE KABULÜMÜZDÜR”
Kent Meydanına Zafer ismi verilmesini değerlendiren Kocacan, “Geçmişte orası Zafer Müzesi diye anılıyordu. Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’le bu konuyu görüştüğümüzde bizim burada söylediğimiz söz şu idi. Eğer başka biri geldiğinde değiştirilmeyecek bir isim konulursa bizim açımızdan hiçbir sıkıntısı yok dedik. Zafer olsa da bizim için kabuldür, Cumhuriyet olsa da bizim için kabuldür. İkisi de bizim hassas dengelerimizdeki isimlerdir.” diye konuştu. >> Burcu AYDIN’ın Haberi