Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Afyon vizyoner genç iş insanlarıyla geleceğe yürüyor”

“Afyon vizyoner genç iş insanlarıyla geleceğe yürüyor”

Genç MÜSİAD Afyonkarahisar Şube Başkanlığı 3’ncü seçimine tek başkan adayı olarak katılan Ahmet Karakol listesiyle birlikte göreve seçildi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, Yeni Türkiye Yüzyılında genç iş insanlarının büyük önem arz
ettiklerini söylerken, Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, Afyon’un vizyoner genç insanlarıyla geleceğe yürüdüğünü ifade etti

Genç Müstakil İşadamları Derneği (MÜSİAD) Afyonkarahisar Şubesi 3’ncü olağan seçimli genel kurul toplantısı hafta sonu Atlı Spor Klubünde yapıldı. Toplantıya; Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Genç MÜSİAD Genel Başkanı Yunus Furkan Abdal, MÜSİAD Afyonkarahisar Şube Başkanı Ercan İşlek, işinsanı Önder Artuk ve ile MÜSİAD üyeleri katıldılar.
Genç MÜSİAD Afyonkarahisar Şubesi Başkanlığına Ahmet Karakol seçildi. Yönetim kurulu üyeliklerinde; Arif Demirkapu, Caner Safkurşun, Emre Kahvecioğlu, Enes Kelem, Furkan Sungur Uluçay, Mehmet Emin İntepe, Mücahit Şahin, Nebi Erkol, Necati Çalık, Sude Taşbaş, Suennur Mühsürler, Ulvi Ceylan, Zafer Varlı ve Zeynep Çavdar yer aldılar.
“GENÇ MÜSİAD’I TANITMAK İÇİN ÇALIŞTIK”
Genç MÜSİAD Afyonkarahisar eski Başkanı Sezer Sayılı toplantının açış konuşmasını yaptı. Sayılı, “Genç MÜSİAD’dan herkesin haberdar olması için çalıştık. Aynı zamanda bayrağı devrettiğimiz yöneticiliğiyle, karakteriyle örnek aldığı Mehmet Karakol’un merhum babası Ahmet Karakol’u rahmetle anıyorum.” dedi.
“ZAMANE DEĞİL ZAMANIN GENÇLERİ OLMAYI SEÇTİK”
Genç MÜSİAD Başkanı Mehmet Karakol, derneğin ilkelerinden taviz vermeyen ve mesleki birikime dikkat çeken gençlerden oluşan bir platform olduğunu kaydetti. Karakol, “Bizler zamane gençleri değil zamanın gençleri olmayı seçtik. Vatanına milletine faydalı olmayı seçtik. MÜSİAD aynı zamanda bir eğitim kurumudur. Ümmetin derdiyle dertlenmek bizim en büyük gayemizdir. Hiç bir zaman umutsuz ve ümitsiz olmayacağız. Gün gelecek içerisinde bulunduğumuz bu sıkıntılı günlerde sona erecek. Bu günden itibaren omuzlarımıza ağır bir yük yüklendiğinin farkındayız. Ülkemize ve şehrimize katma değer katmak için çalışacağız. Yeni Türkiye için taşın altına elimizi koyacağımızdan şüpheniz olmasın. Bu zamana kadar bu davaya gönül vermiş herkese teşekkür ediyorum. Rabbim çıktığımız yolda bizi uyandırmasın.” diye konuştu.
“TÜRKİYE’NİN GÖNÜL SINIRLARI OLDUKÇA GENİŞTİR”
Afyonkarahisar MÜSİAD Şube Başkanı Ercan İşlek, Türkiye’nin gönül sınırları geniş bir coğrafyayı kapsadığını dile getirdi. İşlek, “Türkiye sadece Türkiye’den ibaret değildir. Bizlerin gönül sınırları oldukça geniştir. Bu gün Afrika’da dahi gönül sınırlarımıza giren insanlar vardır. Gençlere önerimdir. Dil örenmeye özen gösterin. En iyi doktor, en iyi mühendis olmamız lazım. Güncel gelişmelere ayak uydurmamız gerekmektedir. Bizler milli değerlerimizden asla sırt çevirmeden gelişmeye devam edeceğiz. Gençler öyle çalışmalılarki bizlerin yapamadıklarımızı yapmalı ve bizlerin gururu olmalılar. Bu güzel günde yeni görev alan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun.” şeklinde konuştu.
“GENÇ MÜSİAD ÜLKEMİZİN GİRİŞİMCİ RUHUNU ORTAYA KOYUYOR”
Genç MÜSİAD Genel Başkanı Yunus Furkan Abdal toplantıda yaptığı konuşmada, Genç MÜSİAD’ın yoluna durmaksızın devam edeceğini, derneğin sadece kendi menfaatini düşünmediğini belirtti. Abdal, “Afyonkarahisar gibi güzel bir şehirde güzel insanlarla birlikte olmaktan duymuş olduğum memnuniyeti dile getirmek istiyorum. Yıllar önce kurulmuş olan bu organizasyon geçmişte ve günümüzde her zaman gelişmeyi ve üretmeyi amaçlamış bir topluluktur. Genç MÜSİAD ilim ve azimle yalnızca kendi menfaati için değil toplumsal menfaati gözeterek çalışmıştır. Bu çalışmalar durmaksızın devam edecektir. Ülkemizi gelişmekte olan ülkeler arasından gelişmiş olan ülkeler arasına sokmak biz gençlerin görevidir. Genç MÜSİAD ülkemizin girişimci ruhunu ortaya koyan en önemli kurumdur.” ifadelerini kullandı.
“TÜRKİYE’NİN GÜÇLÜ İÇPİYASASI VE GENÇLERİ VAR”
Abdal sözlerini şöyle tamamladı: “Türkiye büyük bir potansiyele sahiptir. Dünyada yaşanan krizler sosyal medya üzerinden gençlere karalar bağlatmaya çalışıyor. Türkiye güçlü iç piyasası ve genç nüfusu ile benzersiz fırsatlara ulaşmak açısından eşsizdir. Türkiye 4 saat uçuş mesafesi ile 1,3 milyar nüfusa erişebilmektedir. Ülkemiz 2021 yılını rekorlarla kapatırken 2022 yılını rekorlarla açtı. Bunları neden anlatıyorum. Karamsarlık en iyi zamanda dahi birileriyle temsil ediliyor. Bizim gibi inançlı insanların böyle bir lüksü olduğunu düşünmüyorum.”
“AFYON VİZYONER İŞ İNSANLARIYLA GELECEĞE YÜRÜYOR”
Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Mehmet Keklik toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Genel kurulun hayırlara vesile olmasını temenni ederken yeni başkanımıza ve ekibine başarılar diliyorum. Afyonkarahisar ilimiz yer altı ve yer üstü kaynaklarıyla, vizyoner iş insanlarıyla geleceğe yürüyor. İş insanlarımız çağın gerektirdiği her şeyi araştırarak geliştirerek vizyonlarıyla şehrimize ülkemize çok ciddi değer katacaktır. İl yöneticileri olarak bizlerin sizlerden beklentimiz budur. Bugün ve gelecekte üretimi ve istihdamı geliştirerek geleceğe emin adımlarla yürüyeceğinize inanıyorum.”
“GENÇ İŞ İNSANLARI TÜRKİYE YÜZYILINDA BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYOR”
Toplantının son konuşması AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri yaptı. İleri şunları kaydetti: “Gençlerimz Türkiye Yüzyılında büyük bir önem arz etmektedir. Cumhurbaşkanımızın geleceğe dair vizyoner düşünceleri siz değerli gençlerimizle hayat bulacaktır. Piyasaların çok hızlı olarak değiştiği şu dönemde bizlerin iş kültürünün gerçekten çok etkin olduğunu görüyorum. Sizlerin genç iş insanları olarak Türkiye yüzyılında çok ciddi önem arz ettiğinizi düşünüyorum. Bizim iş kültürümüz dünyada eşine az rastlanır bir iş kültürü. Özellikle yüksek teknoloji sektöründe yüksek bir uyum sağlama gücüne sahibiz. İnşallah sizlerde yeni Başkanımız liderliğinde ilerlemeye devam edeceksiniz. Bunca yeniliği nasıl hayata geçirmişsek sizlerin enerjisi ile çok daha fazlasını hayata geçireceğiz buna inanıyorum.”
>> Mustafa ERTÜRK’ün Haberi