Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon’da büyük tesisleri bulunan Cumhurbaşkanı’nın eski patronu vefat etti

Afyonkarahisar’da da büyük bir

Afyonkarahisar’da da büyük bir besi çiftliği ve et üretim tesisleri bulunan Coşkun Et’in sahibi Kemal Coşkun vefat etti. Kemal Coşkun’un sahibi olduğu Coşkun Et, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi yaşamı öncesi muhasebecilik yaptığı firma olarak biliniyor.

Dün vefat eden Coşkun (86), Yeditepe Üniversitesi Koşuyolu Hastanesi’nde akciğerlerinde su toplanması ve iç kanama teşhisiyle bir süredir tedavi görüyordu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1965 yılında Fatih İmam Hatip Lisesi’ni bitirdikten sonra çalışma hayatına ilk kez 24.07.1974 tarihinde sigortalı olarak Coşkun Et ve Sucuk Mamülleri’nde başlamıştı. Coşkun Et Yönetim Kurulu üyesi Hanefi Coşkun, 2012 yılında Marketing Türkiye dergisine verdiği röportajda, Erdoğan’ın kariyerinde yaygın olarak bilinmeyen bu döneme işaret etmiş ve muhasebeci olarak çalıştığını söylemişti.

Coşkun’un cenazesi bugün öğle vaktinde Fatih Camisi’nde kılınacak namazın ardından Eyüpsultan Işıklar Köyü Mezarlığı’na defnedilecek.

Coşkun Et ve Mamülleri, uzman veteriner hekimlerin denetiminde, İstanbul ve Afyonkarahisar’da bulunan çiftliklerinde yetiştirdiği yerli besi hayvanlarından İslami koşullarda kesilerek elde edilen etlerden, geleneksel damak zevkine uygun olarak üretiliyor. İstanbul Kağıthane’de yer alan 16.000 m² kapalı alana sahip tesiste, üretim tüm hijyen kurallarına ve Türk Gıda Kodeksi yönetmeliğine uygun olarak gerçekleştiriliyor. Ayrıca, Afyonkarahisar Merkez Organize Sanayi Bölgesi’nde en ileri teknolojilerle donatılmış olan, Avrupa standartlarında 21.500m² kapalı alana sahip entegre et ve et ürünleri tesisi bulunuyor.

Kemal Coşkun askerken Erdoğan’a yarım maaş gönderdi

 

2010 yılında Türkiye’nin en büyük ikinci 500 şirketi arasına giren Coşkun Et’in, kırmızı et piyasasında yaklaşık 40 yıllık bir geçmişi bulunuyor. 1975 yılında Bayburtlu Kemal Coşkun tarafından kurulan şirketin İstanbul ve Afyonkarahisar’da 5 bin büyükbaş hayvan kapasiteli besi çiftlikleri bulunuyor.

Kemal Coşkun, Erdoğan’ın, gençlik yıllarında yanında muhasebecilik yaptığını, yaklaşık 5 yıl önce Yavuz Donat‘a söylemişti. Donat’ın Sabah gazetesinde “Bayburt Kaplanları” başlığıyla yayımlanan (7 Temmuz 2007) başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

 

“Bayburtlular ‘birbirlerine çok tutkun.’

Ve nereye giderlerse gitsinler ‘Bayburt’tan kopamıyorlar.’

Kars Kalesi’nde (Kale Park) yemek yiyorduk.

Kemal Coşkun’la (72) tanıştık.

11 yaşında ‘gurbete’ çıkmış.

‘Hamallıktan’ başlamış, bugün ‘yüzlerce çalışanı var, et kombinası var.’

‘Coşkun Sucukları’nın sahibi.

Yazları 2-3 ay ‘dinlenmeye Bayburt’a geliyor.’

Tayyip bey gençlik yıllarında Kemal Coşkun’un muhasebecisiymiş.

Birlikte Kasımpaşa-Merkez Camii’nde namaz kılarlarmış.

Günün birinde Tayyip bey askere gitmiş.

Kemal bey her ay ‘yarı maaşını’ yollarmış.

Tayyip bey sormuş:

– Benim bir talebim yok, mecbur da değilsin, niçin gönderiyorsun?

– Allah’tan korktuğum için… Askeri nasıl parasız bırakırım?

Bu ‘olayı’ Bayburt’ta anlattılar.

Kemal Coşkun’a ‘doğru mu’ diye sorduk.

Utandı, yüzü kızardı ‘böyle şey konuşulmaz, günahtır’ dedi.” (Kocatepe Gazetesi’nin haberi)