Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Ekonomide 2018 yılından kalan sorunlarla mücadele ettik”

ATSO Meclis Başkanı Dr.

ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, iş dünyası olarak, bu yıl, ekonomide 2018 yılından kalan sorunlarla mücadele ettiklerini belirterek, “Bazı sorunlara çözüm bulduk; bazı sorunların da çözüme kavuşması için girişimler yaptık” dedi

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclisi’nin 2019 yılının son toplantısı, ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci yönetiminde yapıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, “Odamız’ın Bilgisayar Telekomünikasyon Hizmetleri ile iştigal eden 22. Meslek Komitemiz’den üyemiz Sayın Mehmet Özer’in yerine Sayın İbrahim Sömer Meclis Üyemiz olmuştur. Sayın Özer’e, yaptığı çalışmalar dolayısıyla teşekkür eder; Sayın Sömer’e başarılar dilerim.” dedi.
“GÖRÜŞLERİ MERAK VE TAKİP EDİLEN BİR ODA HALİNE GELDİK”
Açılış konuşmasında ATSO faaliyetleri hakkında değerlendirmelerde bulunan Merdivenci, “İş dünyası olarak, bu yıl, ekonomimizde 2018 yılından kalan sorunlarla mücadele ettik; bazı sorunlara çözüm bulduk; bazı sorunların da çözüme kavuşması için girişimler yaptık. Odamız, Meslek Komiteleri’nin verimli çalışması ile birlikte sorunlara müdahale eden, gerekli mercilere çözüm önerilerini ileten, bu anlamda görüşleri merak ve takip edilen bir Oda hâline geldi. Meclisimiz ve Yönetim Kurulumuz, tam bir uyum içinde çalışarak, ‘İlimize bir yatırım daha nasıl gelir’, ‘Bir üreticimizin daha işi nasıl kolaylaşır’ düşüncesiyle hareket etmiştir. Bu yoğun gayretlerinden dolayı özellikle Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Hüsnü Serteser’e, şahsım ve Meclisim adına teşekkür ediyorum. Son dönemde Odamız’ı ziyaret eden Irak’ın Türkiye Büyükelçisi Hasan El Cenabi ile Ticaret Bakan Yardımcımız Sayın Sezai Uçarmak’a da sektörlerimizde yaşanan sıkıntıları doğrudan anlatma imkânımız oldu.” ifadelerini kullandı.
“ÜRETİMİN DAHA FAZLA TEVŞİK EDİLMESİ GEREKİYOR”
Ekonomideki güncel gelişmeleri de yorumlayan Merdivenci, “Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yılın son Para Politikası Kurulu toplantısında da politika faizini 2 puan düşürmüştü. Böylelikle son 6 ayda faizler yarı yarıya düşmüş oldu. Faiz indiriminin elbette olumlu yansımaları olacaktır; ancak üretimin daha fazla teşvik edilmesi gerekmektedir. Üretimin artması, beraberinde istihdamın da artması anlamına gelecek, böylece bir önceki Meclis toplantımızda gündeme getirdiğimiz işsizlik sorununun çözümü için de fırsat doğmuş olacaktır.” şeklinde konuştu.
Meclis toplantısında Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na ilişkin bir sunum yapılacağını hatırlatan Merdivenci, “Son dönemde hepimizi ilgilendiren bir konu olan Kişisel Verilerin Korunması Kanunu gündemdedir. Biz Oda olarak, Afyon Eğitim Vakfı ile işbirliği içinde, konu hakkında bir seminer düzenlemiştik; fakat siz kıymetli Meclis Üyelerimiz’in de bu konuda daha çok bilgiye sahip olması gerektiğini düşündük. Bu çerçevede Kişisel Verileri Koruma Kurumu’ndan Sayın Yasin Rengin, açılış konuşmamızdan sonra size bir sunum yapacaktır.” diye konuştu.
TOKMAN VE ŞAPCI’YA TEŞEKKÜR PLAKETİ VERİLDİ
Merdivenci, açılış konuşmasına şu ifadelerle devam etti:
“Yarın (bugün) İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 83’üncü yıldönümü. Mehmet Akif Ersoy’u ve başta Cumhuriyetimiz’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm Kurtuluş Savaşı kahramanlarımızı rahmetle ve minnetle anıyorum. Önümüzdeki hafta yeni bir yıl başlıyor. 2020 yılının sizler ve aileniz için mutluluk getirmesini, ülkemiz ve tüm insanlık için huzur ve barışa vesile olmasını diliyor; yeni yılınızı şimdiden kutluyorum. Toplantımızın seminer bölümüne geçmeden önce, iki teşekkür plaketi vereceğiz: Cumhuriyetimiz’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mermer büstünü hazırlayıp Odamız’a hediye eden Sayın Hüseyin Tokman’a; Hizmet Binamız’da yer alan mescidin ahşap dekorasyonunu bedelsiz yaparak Odamız’a katkı sağlayan Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Fatih Şapcı’ya teşekkür ediyoruz.”
Merdivenci, açılış konuşmasının ardından ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Şapcı ve iş insanı Hüseyin Tokman’ı plaketlerini almak üzere kürsüye davet etti. Şapcı ve Tokman’a plaketlerini, ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci ve ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser takdim etti.
RENGİN, KİŞİLER VERİLERİN KORUNMASI KANUNU HAKKINDA SUNUM YAPTI
Plaket töreninin akabinde ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, Kişisel Verileri Koruma Kurumu’ndan Yasin Rengin’i salona davet etti. Rengin, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu hakkında ayrıntılı bir sunum yaptı. Toplantının bu bölümünde ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Gül, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Muammer Türker, Yönetim Kurulu Üyesi Yücel Albay, Meclis Üyeleri Ahmet Hikmet Dönerkaya, Bülent Saygı, Hüseyin Şehitoğlu, İbrahim Sömer, Mustafa Özer ve Orhan Çetingül, Kanun’un uygulanışı hakkında soru ve görüşlerini dile getirdi.
ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, konu hakkındaki soruların cevaplanmasının ardından Yasin Rengin’e teşekkür ederek toplantının ikinci gündem maddesine geçti.
GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ
Toplantının ikinci gündem maddesinde 2019’un Kasım ayı karar özetleri oybirliğiyle kabul edildi.
Toplantının üçüncü gündem maddesinde 2019’un Kasım ayı Hesap Hülasası oybirliğiyle tasdik edildi.
Toplantının dört ilâ onuncu gündem maddeleri arasında ATSO Genel Sekreteri Ali Şenol, Meclis üyelerini bilgilendirdi. Toplantının dördüncü gündem maddesinde 2020 yılı Olağan Meclis Toplantı Tarihleri oybirliğiyle kabul edildi. Toplantının beşinci gündem maddesinde 2020 yılı Kayıt Ücreti ve Yıllık Aidat Tarifesi oybirliğiyle tasdik edildi. Toplantının altıncı gündem maddesinde 2020 yılı Hizmetler Karşılığı Alınacak Ücret Tarifesi, oybirliğiyle tasdik edildi. Toplantının yedinci gündem maddesinde 2020 yılı Tahmini Gelir Gider Bütçeleri, oybirliğiyle tasdik edildi. Toplantının sekizinci gündem maddesinde Bütçe Talimatnamesi oybirliğiyle onaylandı. Toplantının dokuzuncu gündem maddesinde 2020 yılında Ödenecek Net Harcırah Cetveli oybirliğiyle tasdik edildi. Toplantının onuncu gündem maddesinde Oda Personeli Kadro Cetveli oybirliğiyle tasdik edildi.
Toplantının on birinci gündem maddesinde ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Yücel Albay, Yönetim Kurulu’nun Kasım-Aralık 2019 Faaliyetleri hakkında sunum yaptı. Albay’ın ardından ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, güncel gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Toplantının son gündem maddesi olan “Dilek ve Temenniler”de Meclis Üyeleri Cemil Uluışık, İbrahim Sömer ve Mustafa Kocaşaban söz alarak görüşlerini dile getirdi. ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, toplantıya katılan tüm Meclis Üyeleri’ne teşekkür ederek yılın son Meclis oturumu kapattı.