Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Sektöre katkı için EMİB Başkanlığına aday oldum”

Mermercilik sektörünün önde gelenlerini

Mermercilik sektörünün önde gelenlerini iftar yemeğinde buluşturan Ege Maden İhracatçıları Birliği (EMİB) Başkan adayı İbrahim Alimoğlu, sektöre katkı için aday olduğunu söyledi

Türkiye Mermer Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği (TÜMMER) Yönetim Kurulu Başkanı, Ege Maden İhracatçıları Birliği (EMİB) Başkan adayı iş insanı İbrahim Alimoğlu, 15 Nisan 2022 Cuma akşamı Akrones Termal Otel’de iftar yemeği verdi. Yemeğe; İzmir, Bergama, Denizli, Muğla, Balıkesir, Burdur’dan çok sayıda birlik üyesi, MAPEG Genel Müdürü Cevay Genç katıldı.
“ÖNCELİK SIRALAMASI İNSAN ÇEVRE VE MADEN”
İftarın ardından konuklarına hitap eden Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkan adayı İbrahim Alimoğlu, sektörün tüm paydaşlarıyla birlikte hareket ederek maden sektörünü hak ettiği yere taşımak istediklerini söyledi. Alimoğlu, “Hep birlikte maden sektörümüzü hak ettiği yere taşıyabilmek için elimizden gelen gayret ve çabayı gösteriyoruz. Bilindiği üzere maden sektörümüz her geçen gün gelişmekte, ülkemizin yer altı kaynaklarını değerlendirerek ülkemize istihdam ve ihracaat olarak çok büyük katkı sağlamaktadır. Bütün çalışmalarımızı önce insan sonra çevre ve daha sonra maden zihniyetiyle yürütüyoruz. Yaklaşık 800 bin işçiye istihdam sağlayan sektörümüz 2021 yılında maden ihracatı olarak 5,9 milyar dolar, mermer ihracatımızda ise 2,1 milyar hedefine ulaştı.” dedi.
“SORUNLARI BİRLİKTELİKLE
ÇÖZMEYE ÇALIŞIYORUZ”
“Bizler bu rakamları sağlamak için yeni açtığımız ocaklarda gelişen yeni teknolojilerle büyük gayret içindeyiz.” diyen Alimoğlu, “Ne var ki madencilik sektörü halen daha 1985 yılında yürürlüğe giren Maden Kanunu 36 senede 26 defa değişikliğe uğramıştır. Sekiz bakanlık, 21 kurumdan izin aldığımız halde ruhsatlarımızın bir güvencesi yoktur. TÜMMER Başkanı olarak 17 sivil toplum kuruluşu temsilcisiyle birlikte çalmadığımız kapı kalmadı. Sorunlarımızın çok büyük kısmını bu birliktelik sayesinde çözmeye çalıştık. Bu konularda Enerji Bakanımız başta olmak üzere MAPEG Genel Müdürümüz Cevay Genç ve çalışanlarına, Orman Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı çalışanlarına sektörümüz adına teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
“TECRÜBELERİM VE GENÇLERLE BİRLİKTE
YOLA ÇIKTIK”
Alimoğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Madenci olarak bizlerin arsuzu Tabi Kaynaklar Bakanlığı olarak tek çatı altında muhatabımızın olmasıdır. Geldiğimiz noktada sektörümüze daha fazla katkıda bulunabilmek için EMİB Başkanlığına aday oldum. EMİB bir kamu kuruluşudur ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) çatısı altında devam etmektedir. Türkiye genelinde 14 genel sekreterlik 62 tane İhracatçı Birlikleri bulunmaktadır. Birlikler ihracatçıları örgütlemek, işbirliğini geliştirmek suretiyle ihracatı artırmak, dış ticaretin ülke menfaatine uygun gelişmesini sağlamaktır. Burası kamu alanı olduğu için seçilen Başkanın, Sekreteryanın Ticaret Bakanlığı ve TİM ile sağlıklı ilişkileri olmalıdır. Beni hepiniz tanır. Ailem 4 kuşaktır bu sektöre hizmet ediyor. TÜMMER olarak 3 senedir yaptığımız hizmetlerde bilinmektedir. Şimdi de tecrübelerimle genç kardeşlerimizle birlikte yola çıktık. Ülkemiz ve sektörümüz için hayırlı olsun inşallah. Tüm davetlilerimize katılımları nedeniyle teşekkür ediyorum.”
“ALİMOĞLU SEKTÖR İÇİN
MAPEG’İN KAPISINI AŞINDIRDI”
Maden Petrol İşleri Genel (MAPEG) Müdürü Cevay Genç yaptığı konuşmada iftar daveti nedeniyle EMİB Başkan adayı İbrahim Alimoğlu ve ekibine teşekkür etti. Genç şöyle konuştu: “Bize düşen maden sektöründe yapılan ve yapılacak ihracaatlar ya da üretimde ki sıkıntılarını giderip önlerini açmaktır. İş insanı Şuayip Demirel ağabeyimizin bir duası vardır. Kendisi, ‘Biz bu ihracaat ve üretimi yaparken önce Allah’a işlerimizin rast gitmesi adına dua ediyoruz sonrada MAPEG bize sıkıntı ve eziyet vermesin diye dua ediyoruz.’ dedi. Bize de âmin dedirttirdi. Biz İbrahim Alimoğlu’nun kalıbına bakınca sanat ve sanatçıya bu kadar destek verdiğini pek hissedemiyorduk. Onun için ayrıca kendisini tebrik ediyoruz. Bu kadar güzel bir inceliği şahsen kendisinden beklemiyordum. Yaptıklarını duymaktan büyük gurur duydum. Gerçekten 17 sivil toplum kuruluşu başta TÜMMER olmakla birlikte MAPEG’in kapısını çok aşındırdılar. Şöyle bir güven telakki ettiler; Kendilerinin ve ocaklarının meselelerinden ziyade bize sektörün meseleleriyle geldiler. Çözüm önerileriyle geldiler. Bizde çözümler ürettik ve üretmeye de devam edeceğiz. İnşallah yeni Maden Kanunu Taslağımızda bunları dikkate aldık.”
“TEMENNİM ALİMOĞLU’NUN HASSASİYETİNİN SÜRDÜRMESİDİR”
İbrahim Alimoğlu’na EMİB Başkan adaylığı sürecinde başarılar dileyen Genç şunları söyledi: “Temennim EMİB Başkan adaylığında da İbrahim Alimoğlu’nun seçildiği takdirde başarılarının devamını sağlamasıdır. Aynı hassasiyetle bizle olan diyaloglarını sürdürmesini temenni ediyorum. Maden sektörü gerçekten ülkenin önemli bir dinamiğidir. Bu kadar sıkıntıya rağmen canla başla Covid-19 pandemisi demeden üretmeye devam edildi. Hastalık dert, tasa, enflasyon, girdiler arttı denilmedi. Bize düşende sizlerin yani madencilerin önünü açmaktır. Bu noktada gayret edeceğiz.”
PROTOKOL ÜYELERİ MADENCİLERLE ÇAY İÇTİ
İtfar programı kapsamında AKÜ Devlet Konservatuvarı Türk Sanat Musikisi Başkanı Yunus Emre Uğur’un nezaretinde tasavvuf ve sanat müziği eserleri icra edildi. Programın sonunda; Vali Gökmen Çiçek, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AK Parti Milletvekilleri Veysel Eroğlu, Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban davetlilerle biraraya gelerek çay içti. Program teravih namazının eda edilmesiyle sona erdi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi