Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ekonomiye 100 misli katkı – Kocatepe Gazetesi

Emirdağ’da faaliyetini sürdüren Adaçal
Ekonomiye 100 misli katkı

Emirdağ’da faaliyetini sürdüren Adaçal Endüstriyel Mineraller Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Türkiye’de alanında ilk ve tek olma özelliğini taşıyor. Şirketin PCC Pazarlama ve Satış Müdürü Veli Dündar, burada değersiz gibi görünen bir taşın bile işlenerek ekonomiye kazandırıldığına dikkat çekti. Dündar, “Dışarıdan bakınca sıradan bir taş gibi görünen maddeyi, biz sanayiye kazandırıyoruz. Adaçal, taş olarak Şeker Fabrikası’na satıyor, kireç yapıyor, muhtelif firmalara satıyor, kireçten üretim de yapıyor. Değersiz gibi görünen bu 15 liralık taşı 150 liralık kirece, 150 liralık kireci de 2000 liralık endüstriyel maddeye dönüştürüyoruz” dedi.
TAŞIMIZI ADAÇAL’DAN ALIYORUZ
Adaçal’ın Bera Holding’in bir şirketi olduğunu hatırlatan Veli Dündar, “Biz eski adıyla Kombassan, yeni adıyla Bera Holding kuruluşuyuz. Arkamızda böyle bir grup olmasa bizim de üstesinden gelemeyebiliriz. Türkiye’de nice güçlü grup, cesaret isteyen işlerden ise risk taşımayan yatırımlara girişiyorlar. Biz katma değerli üretime yöneldik. Emirdağ’da üretim yapıyoruz. Biz taşımızı Adaçal’dan alıyoruz. Adaçal, Emirdağ için önemli bir yere sahip. Taş ne kadar kıymetli olursa olsun onun değerini biliyorsanız bir anlam taşıyor. Bu tesiste gelinen noktada kireç ürününde bile kalite olarak, aranan bir markayız” diye konuştu.

BU ÖLÇEKTE
İLK VE TEK
Türkiye’de her büyük kuruluşun böylesine atılımlara para aktarmadığını hatırlatan Dündar, “Endüstriyel mineraller, endüstride kullanılan mineraller demektir. Adaçal, kireçtaşından kireç, kireçten de çöktürülmüş kalsiyum karbonat üretiyor. Bu mineral Türkiye’de endüstriyel ölçekte ilk ve tek. Laboratuvar ölçekli üretimler denendi, ancak bu işler sermaye, iyi niyet ve cesaret istiyor. Üretimimizin, kireç üretiminde de yüzde 40’ını inşaata verirken, yüzde 60’ını sanayiye veriyoruz. Biz güçlü laboratuvarlar kurduk, kalifiye elemanlar çalıştırıyoruz. Mineral analizleri yapıyoruz, bu da sektörümüz için çok önemli” ifadelerini kullandı.
ÖNEMLİ SEKTÖRLERİN TEDARİKÇİSİ
Şirket tarafından yapılan üretim hakkında bilgi veren Dündar, “Kirecimiz sönmüş ve sönmemiş olmak üzere iki ana ürün grubunda toplanmaktadır. Sektörde hizmet verdiğimiz müşterilerimizin talebine göre,mikronize öğütme ve separatör çıkışı olarak da üretebildiğimiz ürünlerimizi, kraft torba, PP torba ve big-bag olmak üzere ambalajlı veya silobas/dorse ile dökme şeklinde pazara sunmaktayız. Adaçal, kireç pazarında, inşaat ve sanayi olmak üzere iki ayrı alanda faaliyet göstermektedir. Endüstride kirecin önemi her geçen gün artmakta ve üretimin önemli bir girdisi haline gelmektedir. Firmamız, altın, gümüş, alüminyum, bor, soda gibi değerli maden işletmeleri, demir-çelik işletmeleri, elektrik santralleri, su arıtma tesisleri, cam-elyaf ve kimya endüstrisi gibi, ürünlerinde belirledikleri kalite düzeyinde toleransı olmayan sektörlerin tedarikçisi durumundadır” dedi.
130 KİŞİ İSTİHDAM EDİLİYOR
Kaliteli istihdamın da şehrin gelişimi için mühim bir konu olduğuna dikkat çeken Dündar, şöyle devam etti:
“Üretimde daima en iyisini hedefleyen ve satış sonrası müşteri memnuniyetini temel ilke edinen firmamız, üretimin her aşamasında ISO 9001:2008 kalite yönetim sisteminin gereklerini uygulamaktadır. Fabrikamızda 130 kişi çalışıyor. Onun üzerinde mühendis istihdam ediyoruz. Bunun yanı sıra kaliteli istihdamımız artıyor. Aynı zamanda Afyonkarahisar’ın bu alanda ilk Araştırma-Geliştirme Merkezi’ni kuruyoruz.”
>> Murat ARISOY’un Özel Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti