Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

El emeği göz nuru eserler sergilendi

Afyonkarahisar Halk Eğitim Merkezi
El emeği göz nuru eserler sergilendi

Afyonkarahisar Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu’na 2017-18 öğretim yılı boyunca katılan kursiyerlerin el emeklerinin bulunduğu yıl sonu sergisi açıldı. Serginin açılışına Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Erhan Günay, Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Tanır, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Murat Diktaş, Erkmen Belediye Başkanı Memduh Kuş, çok sayıda kurum müdürü, kurs eğitmenleri, kursiyerler ve davetliler katıldı.
Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan programda konuşan Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Murat Diktaş, “2017-18 eğitim öğretim yılı kurslarımızın sonu itibariyle öğretmenlerimiz, usta öğreticilerimiz ve kursiyerlerimiz el emeği göznurlarını oluşturdular. Bu emeklerin sonunda da oluşturduğumuz sergimizi bugün sizlere sunuyoruz” dedi.
19 BİN 42 KİŞİYE SERTİFİKA
Serginin açılışından sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Halk Eğitim Merkezinde açılan kurslara 28 bin 255 kursiyerin katıldığını ve kursların sonunda 19 bin 42 kişiye sertifika verildiğini söyledi. Yalçın, “Her yıl geçtikçe artan bir kurs ve kursiyer sayımız var. Bu sayıyla da Türkiye’deki Halk Eğitim Merkezleri arasında önemli bir yere sahibiz. Her yıl artan kurs çeşitliliği ile de artış gösteriyoruz. Her geçen gün artan kurslarda kalitede, nitelik de artıyor. Zaten bizim amacımız halkımıza, en ücra mahalleye kadar ulaşmak. Köyde, kasabada bu çalışmaları yapmak. Özellikle ev hanımlarımızı hem meslek sahibi yapmak, hem de boş zamanlarının değerlendirme noktasında çalışmalar yapıyoruz. Emeği geçen herkesin emeklerine sağlık” ifadesine yer verdi.
“AİLE BÜTÇESİNE KATKIDA BULUNMALARI EN BÜYÜK TEMENNİMİZ”
Açılışı yapılan sergiyi gezdiği sırada basın mensuplarının sorularına yanıt veren Vali Yardımcısı Erhan Günay, “Biz her yıl bu kurslarımızın açılışlarında artan bir güzellikte ürünler sergileniyor. Pek çok kursiyerimizin katılımıyla gerçekleşen sergimizde yapılan el emekleri göz nuru işler sergilenmekte ve biz memnuniyetle bu sergilerin hem açılışında hem de gezilmesinde mutluluk duyuyoruz. Kursiyerlerimizin yaptıkları ürünlerinin uzun vadede endüstriyel hale gelmesini ve piyasaya sunumu çok önemli. İnşallah onu da sağlayarak aile bütçelerine katkıda bulunmaları en büyük temennimiz. Milli Eğitim Müdürümüz ve Halk Eğitim Müdürümüzün çalışmaları sonucunda bir başarı yakalandı. Bu konuda gerçekten çok özverili ve çok özgün kurslar açıyorlar. Talebi olan her türlü talebi karşılamaya hazırız diyorlar. Açılması istenen her kursta eğer bir usta öğretici sıkıntısı bulunmuyorsa her türlü kursu açıyor arkadaşlarımız. Tabi bu da bir teveccüh, vatandaşlarımızın da yoğun bir şekilde bu kurslara olan taleplerinden dolayı karşılıklı arz talep dengesi içerisinde gayet güzel şeyler meydana geliyor ”şeklinde konuştu.
Sergiyi gezdikten sonra Diktaş’ın makamına geçen davetlilere yine Afyonkarahisar Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu kursiyerleri tarafından hazırlanan ikramlar sunuldu. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti