Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

El emekleri Park Afyon’da sergileniyor

Park Afyon Alışveriş Merkezi’nde
El emekleri Park Afyon'da sergileniyor

Park Afyon Alışveriş Merkezi’nde (AVM) hazırlanan sergi salonunun açılış programına Vali Hakan Yusuf Güner ve eşi Berrin Güner’in yanı sıra Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Murat Diktaş, Park Afyon AVM Müdürü Kemal Baştürk, protokol üyeleri, kursiyerler ve çok sayıda davetli katıldı.
Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Toplu-ğu’nun yaptığı halkoyunu gösterisinin ardından Halk Eğitimi Merkezi Akşam Sanat Okulu Müdürü Murat Diktaş, yapılan faaliyetler ile kursiyerlere verilen kurslar hakkında teknik bilgiler verdi.
Böyle bir organizasyonda yer almaktan mutlu olduklarını aktaran Park Afyon AVM Müdürü Kemal Baştürk, “Yapılan el emeği göz nuru bu ürünlerin alışveriş merkezimizde sergilemek bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Bu organizasyonda yer almaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.
Programda açılış konuşmaları sırasında son olarak bir konuşma yapan Vali Hakan Yusuf Güner; “Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğümüzün vatandaşlarımızın meslek sahibi olmalarına yönelik ve aynı zamanda geleneksel el sanatlarını modern üretim teknikleriyle birleştirip, güzel ürünler haline getirmelerinin mutluluğunu yaşıyoruz. Halk Eğitim olarak nereye gitseniz Halk Eğitimin izlerini görüyorsunuz. Nereye adım atsanız halk eğitim öğretmenlerinin, yaşlılara, gençlere, evlatlarımıza sunduğu hizmetleri görüyorsunuz. Ama bu yapılanlar kapalı kapılar arkasında kalmasın, insanlarımız bunları görsün, özensin ve geliştirsin. Böylece bunu ben de yapabilirim, çok daha iyilerini ortaya koyabilirim denilsin. Burası bir alış veriş merkezi ve aynı zamanda insanların buluştuğu, bir araya geldiği sosyal bir alandır. Bu yönüyle İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğümüze ben talimatlar verdim. Tabi bunları bir de geniş kitlelere aktarmak istedik. Burada mütevazi bir şekilde Halk Eğitim Müdürlüğü hocalarının ve kursiyerlerinin düzenlemiş olduğu, el sanatlarını ve üretilip satışa sunulan ürünlerin sergisini açacağız. Bence Afyonkarahisar’da kültür turizm çalıştayında da aldığımız önemli kararlardan biriside buydu” dedi.
“SANDIKLARDA YER ALMASIN”
Evlerde yapılan el sanatlarının sandıklarda yer almaması gerektiğine dikkat çeken Vali Güner, “Amacımız geleneksel el sanatlarının sadece evlerde ve sandıklarda yer almaması, bunların takı olarak satılacak süs eşyaları olarak var olmasıydı. Bu yönüyle Belediyemiz ve Halk Eğitim Müdürlüğümüz güzel çalışmalara imza atıyor. Yine bu yönüyle vatandaşımızın daha sık uğradığı ve gençlerimizin daha sık bulunduğu bu tür yerlerde bunların yer alması, ilgilileri vasıtasıyla bu çalışmanın daha büyük boyutlarda ve daha güzel bir şekilde sergilenmesine zemin hazırlayacaktır. Bu anlamda ben Halk Eğitim Müdürümüze bu projeyi uygulamasından ve en kısa zamanda bu projeyi realize etmesinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Yalnız buradan gerek Taş Medrese’de, gerekse Halk Eğitim Merkezinde üretilen ürünlerin daha markalı internet sitelerindeki satış yapan yerlerle buluşturulmasını ve daha pazar metası haline getirilmesi durumunda verilen emeklerin daha etkin hale geleceğini değerlendiriyorum. Afyonkarahisar’da yaşayanlar olarak bize Afyonkarahisar’ın neyi meşhur denildiğinde sadece aklımıza magnet olarak Kale’nin resmi akla gelmemelidir. Tabii ki kalemiz bizim için çok önemlidir. Ama Afyonkarahisar’da modernize edebileceğimiz, hediyelik eşya haline getirilip insanlara güzel bir şekilde sunacağımız 100’lerce imge var. Bunu Üniversite’nin, Belediye’nin, Halk Eğitim’in ve güzel sanatlara ilgi duyan tiryakilerin sunması, geliştirmesi ve arzu ediyorlarsa bizim bu Halk Eğitim Merkezimizin tertiplemiş olduğu bu sergi salonunda sergilemesinin faydalı olacağını düşünüyorum” ifadesine yer verdi.
“GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞTIKÇA ÇOĞALIR”
Güzel şeylerin paylaştıça çoğalacağını belirten Güner, “Bu yönüyle Afyonkarahisar’da ben el sanatlarında örnek olacak şu ürünleri yapıyorum, ya da satışa sunulabilecek şu ürünleri yapabilirim diyen insanların ürünlerini buraya getirip, buraya emanet edip, bunu halkla, müşteriyle, Kütahya’dan, Uşak’tan, Isparta’dan AVM’yi gezmeye gelen insanlarla buluşturmaya davet ediyorum. Serginin ve salonumuzun hayırlı olmasını diliyorum. Güzel şeyler paylaşıldıkça çoğalır ve bereketlenir. Bu anlamda bizler bu paylaşım ortamını kurduk, liderliğini yaptık. Biraz önce saydığım kurumlar ve halkımız sayesinde buralar geliştirilecektir. Hayırlı ve uğurlu olsun” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından kursiyerler tarafından el emeği göz nuru ürünlerden oluşturulan sergi; Vali Hakan Yusuf Güner, eşi Berrin Güner, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Halk Eğitimi Merkezi Akşam Sanat Okulu Müdürü Murat Diktaş ve Park Afyon AVM Müdürü Kemal Baştürk’ün tarafından açıldı. Sergiyi gezen Vali Güner, kursiyerleri teker teker tebrik ederek, başarılarının devamını diledi. (Kocatepe Haber Merkezi)