Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Elektrik faturaları mahkemelik oluyor – Kocatepe Gazetesi

Elektrik faturaları mahkemelik oluyor – Kocatepe Gazetesi
Elektrik faturaları mahkemelik oluyor

Elektrik faturalarında hem zam hem de “diğer” masraflar, vatandaşın tepkisini çekiyor. 100 liralık bir faturanın yaklaşık 52 lirası tüketim dışı masraflara gidiyor. “Dağıtım bedeli” olarak alınan kısma bir de yüzde 6,8’lik zam eklendiğinde faturalar kabarıyor.
TÜKETİCİNİN ALEYHİNE
Elektrik faturalarındaki bu durum, Tüketiciyi Koruma Derneği Afyonkarahisar Şubesi’nin de gündeminde. TÜKODER Afyonkarahisar Şube Başkanı Şükrü Elbir, konunun mahkemeye intikal edeceğini belirtti. Elbir, “Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, dağıtım şirketlerinin isteği doğrultusunda düzenleme yapıyor. Elektrik faturalarında tüketicinin aleyhine bir durum var. Kayıp kaçak bedeli ve diğer masraflar, vatandaş tarafından ödeniyor. Biz konunun hukuka aykırı olduğu hakkında rapor yazdık. Genel Merkezimiz’e gönderdik. Genel Merkezimiz, bu konuda dava açmaya hazırlanıyor” dedi.
YAN ÖDEMELER ‘DAĞITIM BEDELİ’ OLDU
Afyonkarahisar Elektrikçiler ve Elektronikçiler Odası Başkanı Mehmet Karagöz de faturalardaki fazlalıkların her kesimin dikkatini çektiğini belirtti. Karagöz, “Bir önceki fatura 26-28 günlüktü. Afyonkarahisar’da bu sefer 38 günlük fatura geldi. Tüketim bedeli dışındaki her alt başlık, ‘dağıtım bedeli’ adı altında saklandı. Tüketim bedeli yükseldikçe dağıtım bedeli de yükseliyor. Uygulama gözden geçirilmeli” diye konuştu. >> Murat ARISOY’un haberi