Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Elon Musk’ın Gelecek Planları Belli Oldu

Herkesin daha fazla yenilik beklediği ünlü isim Elon Musk’ın gelecek planları belli oldu.

Herkesin daha fazla yenilik

Elon Musk, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de merakla takip edilen bir isim. Milyarder girişimci, eski adı Twitter yeni adı X.com’un sahibi olmasıyla daha fazla gözönünde, ancak elektrikli otomobillerden uzaya seyahate kadar uzanan birbirinden ilginç girişimlerin de arkasında yer alıyor. Peki herkesin daha fazla yenilik beklediği ünlü isim Elon Musk’ın gelecek planları arasında neler var, neler düşünüyor, aklında neler var? İşte tüm bu sorulara ayrıntılı yanıtlar.

 

Elon Musk’ın Gelecek Planları

 

Elon Musk‘ın gelecek planları gündemden düşmüyor. Ünlü isim aynı zamanda bir vizyoner ve çok sayıda farklı girişimi var. Bunlar arasında bazıları yerinde sayarken bazılarında ise ilerleme hızı muazzam. Kimine göre tüm planlarını günün birinde Mars gezegeninde koloni kurmak için ilerleten Musk’un gerçekçi olduğu kadar ütopik projeleri de mevcut.

 

Milyarder teknoloji girişimcisi Musk, Tesla markasının sahibi. İlk çıktığında hayal olarak yorumlanan elektrikli otomobilleri günümüzde tam anlamıyla bir trende dönüştü ve girişimciye milyarlarca dolar kazandırmaya devam ediyor. Elon musk’ın gelecek planları arasında önemli yere sahip olan Tesla, ek olarak diğer otomobil üreticileri için-ki aralarında Mercedes bile var, elektrikli piller de yapıyor. Elon Musk’ın gelecek planları arasında hatırı sayılır yeri bulunan Tesla ile ilerleyen yıllarda çok daha önemli satış adetlerine ulaşılması bekleniyor.

Elon Musk'ın Gelecek Planları Belli Oldu

Elon Musk Mars’ta Koloni mi Kuracak?

 

Elon Musk dendiğinde akla gelen ilk kelime olmayabilir, ancak ona yakın kimselere göre kesinlikle tanımlayıcı bir olgu. Mars gezegeninden söz ediyoruz, günün birinde Dünya’nın artık yaşanılamaz hale geleceğine inanan Musk, Mars’ta koloni kurmak istiyor. Bu yöndeki büyük maliyetlerin karşılanması için birçok şirketi ile yoğun çaba sarf ettiği biliniyor. Bu kapsamda önemli bir adım olan SpaceX, uzay yolculuğu vizyonundan hareketle doğdu ve tüm hızıyla ilerliyor. Uzaya uydu fırlatan SpaceX, günün birinde uzay seyahatleri de dahil olmak üzere çok daha kapsayıcı servisler sunma esası barındırıyor.

Elon Musk'ın Gelecek Planları Belli Oldu

Büyük Sürprizler Peşinde Bir İsim

 

Neuralink, Musk’ın bir diğer önemli projesi. Beyinde çip takılmak suretiyle Alzheimer gibi sağlık sorunlarının önüne geçilebileceğine inanan ünlü isim, bu alana önemli kaynaklar ayırmaya devam edecek.

 

SolarCity, bir diğer dikkat çekici projesi, bunda da güneş enerjisi ile işleyen şehirler kurmak istediği biliniyor.

 

Hyperloop, Elon Musk’ın rafa kaldırdığı bir proje. Önceki yıllarda da bunu geliştirecek zamanın yok diyen ünlü isim, seyahat sürelerini kısaltacak tüplerde süper-hızlı araçlarla yolculuk konseptini, bu alandaki diğer girişimcilerin ilgisine sunmuş halde.

 

X.com ise gelecekte bir SuperApp’e dönüşecek. Kullanıcılar sadece belirli karakter sayısına sahip paylaşımlar yapmak yerine platform üzerinden alışveriş yapıp örneğin maç yayınlarını izleyebilecek.

 

Elon’ın OpenAI üzerinde de bazı planları olduğu biliniyor, zira yapay zeka şirketinin bir kısmının sahibi durumunda.

 

“İşe fikrinizle başlayın, ancak yolunda giden ve gitmeyen şeyleri sürekli kendinize sorun ve gerçekliğe çabucak uyduğunuzdan emin olun…” diyen Elon Musk’ın yakın gelecekte hangi sürprizlerle karşımıza çıkacağını, projelerinde ne gibi değişikliklere gideceğini merakla bekliyoruz.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti