Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Emekçilere iktidar cephesinden ilgi sözü

Bu haberin fotoğrafı yok
Emekçilere iktidar cephesinden ilgi sözü

CHP Merkez İlçe Başkanlığı heyetinin ziyareti sırasında konuşan Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, demiryolunda çalışan taşeron işçilerin bir kaç aydır maaş alamamaları sorununu iktidar yetkilileri ile paylaştıklarını belirtti. Uslu, AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek’in konuya hassasiyet gösterip, ilgililerle görüşme sözü verdiğini açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Dr. Mehmet Kemal Demirkırkan, Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Dr. Mehmet Ecer ve beraberindekiler Demiryol-İş Sendikası Şube Başkanı Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu’yu ziyaret ettiler.
ORTAK PAYDADA BULUŞMAK MÜMKÜN
Ziyaret sırasında ilk konuşmayı yapan CHP Merkez İlçe Başkanı Dr. M. Kemal Demirkırkan, sendikalar ve sivil toplum örgütleriyle hep birlikte dayanışma içinde olmaları gerektiğini söyledi. Dayanışmanın her alanda sürdürülmesi gerektiğini savunan Demirkırkan; “Gerek sendikal çevrenin sorunlarında, gerek ilin sorunlarında, gerek Belediye’nin sorunlarında mutlaka ortak bir paydamız vardır diye düşünüyorum. Dünyaya bakışımız farklı bile olsa aynı noktada buluşabiliriz. Ortak paydalarımız mutlaka olacaktır. Biz sendikaları dolayısıyla Türk-İş’de önemsiyoruz. Daha sık görüşmek, ortak paydalarda çalışabilmek bizim dileğimiz. İnşallah bunun içinde bir platform oluşturabiliriz. Sizlerde bildiğimiz kadarıyla bu işe yatkınsınız. Bizler zaten hazırız. Belki diğer sivil toplum örgütlerini de içine katabileceğimiz platformlar oluşturulabilir. Sorunlara ortak çözümler üretebileceğimiz yerler oluşturabiliriz. Bunun için çaba da sarf ettik. Yerel seçimler öncesi bunlar biraz siyasi malzeme olabiliyor ama bu bizlere her zaman lazım.” dedi.
ORTAK ÇALIŞMA YOLU BULUNACAK
Afyonkarahisar CHP Belediye Başkan aday adayı Dr. Mehmet Ecer ise, sendikaların örgütlü topluma çok önemli katkı sunduğunu kaydetti. Yerel yönetime aday olması ile birlikte toplumun tüm kesimlerini kucakladığını aktaran Ecer; “Özellikle emeği ile geçinen insanlarımızı sosyal demokrat görüşün bir gereği olarak daha da sıkı sıkı kucaklamamız gerekiyor. Türk-İş ve bağlı sendikaların tümü önemlidir. Sizlerle daha sık iletişimde bulunmak istiyoruz. Talepleriniz bizim için onur kaynağıdır. Bizim ortak çalışma yolunu mutlaka bulmamız gerekir diye düşünüyorum. Biz ‘Nasıl Bir Belediye İstiyorsunuz.’ konusunda bir manifesto niteliğinde bir çalışma yayınladık. Ortak yönetilen bir Belediye’de de mutlaka toplumun tüm kesimlerinin özellikle Kent ve Belediye konseylerinin daha etkin ve verimli olabilmesi için sendikal kuruluşlarda bu oluşumun içinde olmalı.” diye konuştu.
CHP EMEĞİ HEP DESTEKLEDİ
Demiryol-İş Sendikası Şube Başkanı Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, CHP’lilerin ziyaretinin kendileri ve partinin emeğe bakış açısından çok önemli olduğunu ifade etti. Türkiye ve Afyonkarahisar’da emekli ilgili bir sorun olduğunda CHP’li siyasetçilerin emekçilere yönelik olumlu ifadeleri ve desteklerinin görüldüğünü belirten Uslu; “Afyon kamuoyunda her şey yazılıp çiziliyor. CHP’li siyasetçilerin emeğe ve emekçiye verdikleri değere yürekten inanıyoruz. Gönül arzu ediyor ki CHP’nin emeği bu şekilde sahiplenmesi görüntüsünü diğer siyasi partilerde de görmek istiyoruz. Hassasiyet gösterilirse bu bir anlam ifade edecek. Emek evrensel bir değerdir. Evrensel değerler denildiğinde tüm siyasi partilerimizi içeren bir süreç akla gelir. Biz Türk-İş İl Temsilciliği olarak emeği temsil noktasında hep yardım, destek gördük.” şeklinde konuştu.
“İKTİDAR DA ÇÖZÜME
VESİLE OLMALI”
Hızlı tren projesinde çalışan birçok taşeronun yaklaşık 3 aydır maaş alamamaları konusunun medyaya yansıdığını belirten Muharrem Uslu, konunun gündeme gelmesi ile CHP’lilerin destek verdiğini kaydetti. Türk-İş İl Temsilcisi olarak DDY’na bu konuyu aktardığını anlatan Uslu; “Türk-İş Genel Başkanına bu konuyu aktardık. Medyanın bir kısmı ile bu konuyu görüştüm. Temsilcilik olarak konuyu biz gündeme getiriyor, görevimizi doğru bir şeyi yapıyoruz. CHP temsilcileri de bunu gündeme getirip hassasiyet gösteriyorsa iktidarın il başkanlığının da bunu sahiplenip onların karınlarının doymasına vesile olmalı diye düşünüyorum. Esas sistem böyle işlemelidir. AK Parti İl Başkanımızın da bize dönüşleri oldu. Konuya hassasiyet gösterip ilgililerle görüşeceklerini ifade ettiler. Birkaç gündür süreç işleyişinden umutlandım. Ortak bir çalışma yapmış olduk. İnanın bu zamana kadar Afyon’da böyle bir çalışma ortama hiç olmadı. Bu türlü sorunlar gündeme gelmezken hiç kimsenin de işi görülmedi. Bu işler hep lafta kalınca çözüm üretilemeyen bir mesele olarak duruyor. Sonuç ve çözüm olması için iktidar partisinden de istifade etmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı. Ziyarette; CHP’den Ayla Albayrak, Şaduman Balta, Türk-İş’e bağlı sendikacıların temsilcileri hazır bulundular. Burcu AYDIN’ın haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti