Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Emekçilerin sabrını zorlamayın” – Kocatepe Gazetesi

“Emekçilerin sabrını zorlamayın” – Kocatepe Gazetesi
“Emekçilerin sabrını zorlamayın”

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Afyonkarahisar İl Temsilciliği ve kitle örgütleri, Torba Yasa’yı protesto etti. KESK İl Temsilcisi Hüdaverdi Kılınç, “AKP, emekçilerin sabrını daha fazla zorlamamalıdır. Emekçiler, geleceklerine ipotek koyan bu yasayı kabul etmemektedir” dedi

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Afyonkarahisar İl Temsilciliği ile Afyonkarahisar’daki kitle örgütleri, kamuoyunda Torba Yasa olarak bilinen yasa tasarısını PTT önünde protesto etti. KESK İl Temsilcisi Hüdaverdi Kılınç, yaptığı açıklamada “AKP iktidarı her adımda ‘ileri’ demokrasi lafları ederken; özünde ise emekçiler üzerinde baskısını daha da artırmakta, emekçilerin taleplerini görmezden gelmektedir. AKP Hükümeti açıklamalarında, halk iradesinin üstünlüğünden, diyalogdan bahsederken, bunun tam aksi yönde davranarak yalnızca sermaye sınıfının istediği yasaları bir an önce tek taraflı olarak çıkarmak istemekte, emekçileri ve halkı yok saymaktadır” dedi.
Kılınç, “AKP yeni yasaklara ve baskılara imza atmaktadır. Torba yasa tasarısı bunun tezahürüdür. AKP hükümeti meclis gündemine taşıdığı torba yasayla emekçilere yönelik yeni bir saldırı planı daha ortaya koymaktadır. Tasarı ile asgari ücret hesaplamasında belirlenen 16 yaş sınırı 18’e çıkarılıyor. Böylece 16-18 yaş arasındaki 200 binden fazla gencin asgari ücreti 80 TL azaltılmaktadır. Açıkça şu denilebilir ki, çocuklarımızın 80 T. Lirasına göz diken bir iktidar ve sermaye ittifakı ile karşı karşıyayız. Kısmi süreli (part time) çalıştığı için sigorta primi eksik yatanlar eksik süreyi 30 güne tamamlamak için kendi ceplerinden ödeme yapacaklar, yapmazlarsa hastaneye gittiklerinde muayene olamayacaklardır. Mesleki Eğitim gören ve işyerlerinde çalışan öğrencilerin aldıkları üç kuruşluk ücretler düşürülecek. Şirketler kadrolu çalıştırmak yerine, sadece ihtiyacı olduğunda işçi çalıştıracak, kısa süreli çalıştırmanın yolu açılacaktır. Geriye kalan süreyi 30 güne tamamlamak için kendi cebinden primini yatıramayan hiçbir çalışan, ömür boyu emekli olamayacaktır.657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda yapılmak istenen değişikliklerle, sözleşmeli ve ücretli çalıştırma gibi esnek ve güvencesiz is-tihdam, tüm kamu alanında temel politika haline getirilecektir. Deneme süresi 2 aydan 4 aya çıkarılacak, karşılığında ücret ödenmeyecektir. İşsizleştirilen milyonlarca gencimizin iş bulma umutlarının sömürülmesi anlamına gelen bu düzenlemeler, işverenlerin hiçbir ücret ödemeden gençleri çalıştırıp, bir kenara atmalarının tüm kapılarını açmaktadır” ifadelerini kullandı.
Kılınç, sözlerini şöyle noktaladı:
“Emek ve halk karşıtı politikalarda ısrarın adı olan torba yasası geri çekilinceye kadar mücadelemizi sürdüreceğimiz bilinmelidir. AKP, emekçilerin sabrını daha fazla zorlamamalıdır. Emekçiler, geleceklerine ipotek koyan bu yasayı kabul etmemektedir. Yasa derhal geri çe-kilmelidir.” (Kocatepe)