Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Emekli pazara çıkamaz durumda” – Kocatepe Gazetesi

Türkiye Emekliler Derneği Afyonkarahisar
"Emekli pazara çıkamaz durumda"

Türkiye Emekliler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ege emeklilerin Türkiye’nin ana gövdesi olduğunu belirterek, “Bu ana gövdeyi yıkarsanız altında kalırsınız. Emekli dul ve yetimlerimizin feryat ve çığlıklarını duyun gerçek enflasyonu yansıtın, piyasada gerçek enflasyon yüzde 25’ler de gezerken devamlı yükselirken emekliye verilecek zam ayında enflasyonu kağıt üzerinde eksilere düşürülmesi bizleri derinden üzmüştür.” dedi.
“ZAM ADALETLİ
VE EŞİT DEĞİL”
Emekli aylıklarındaki hesaplama parametrelerinin kesinlikle değişmesi gerektiğini kaydeden Ege, “Emekli bu cendereden mutlaka kurtulması lazım. TÜFE’ye bağlı verilen zam adaletli değil, eşit değil. Şöyle ki 1000 TL alana yüzde 10 zamla 100 TL, 3000 TL’nin yüzde 10’la 300 TL zam yapılmış olur, az maaş alana az çok maaş alana çok, gözle görülür şekilde makas aralığı gün geçtikçe açılmaya devam ediyor. En kısa zamanda seyyanen zam sistemine geçip makas aralığının kapanıp emeklimizin dul ve yetimlerimizin lehine mutlaka düzeltilmelidir. Hükümetin 1000 TL’nin altında kalan emekli aylıklarının 1000TL’ye yükseltileceği taahhüdü göstermektedir ki katsayı ve aylık bağlama oranları yetersizdir ve değiştirilmesi gerekir.” şeklinde konuştu.
“BÜYÜK HAKSIZLIK
YAPILIYOR”
Ege açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Türkiye Emekliler Derneği’nin uzun çabalar göstermesiyle 2000 yılına kadar olan emeklilerimizin intibakları yapılmış. Ne yazık ki 2008 de sosyal güvenliğin birleştirilmesiyle 2000 ile 2008 arası emeklimizin intibakları yapılmamıştır. 2000 yılından önce emekli olanlar 2000 yılından sonra emekli olanları maaş yönünden geçmiştir, büyük haksızlık yapılmaktadır. Derneğimiz bu eşitsizliği mahkemeye taşımış bilirkişiler haklı bulup rapor vermesine rağmen mahkeme iptal etmiştir. Hükümetimizden bu adaletsizlikleri giderme kalan ömründe insanca yaşayacak tedbirlerin alınması beklentimizdir.”