Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Emekliler Merkezi için destek sözü

Emekliler Merkezi için destek sözü
Emekliler Merkezi için destek sözü

Türkiye Emekliler Derneği Başkanlar Kurulu Toplantısı dün İkbal Termal Otel’de başladı.
Toplantının açılış konuşmasını Türkiye Emekliler Derneği Kazım Ergün yaptı. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı yıllar önce tanıyarak sevdiklerini belirten Ergün, “Sayın Belediye Başkanını sevmeye devam ediyoruz. Güzel insansınız. Özellikle Afyon’da bu toplantının tertiplenmesinde emeği geçen Afyon Şube Başkanımız Ahmet Ege ve arkadaşlarına çok teşekkür ediyoruz. Türkiye’nin en güzel tesislerinden biri olan bu İkbal Tesislerinde bizleri ağırladığı için kendisine teşekkür ediyoruz. İşimizi gücümüzü bırakıp bizleri kucaklamaya geldiniz. 108 şubem ve teşkilatım adına çok teşekkür ediyorum. Allah’tan sağlık ve başarılar diliyoruz. Özellikle Afyon’u seçmemizde gerek şube başkanımızın gerekse gerek Belediye Başkanımızın bize yapacakları katkıları bildiğimiz için böyle bir organizasyon yaptık. Türkiye Emekliler Derneği 47 yıllık bir kuruluş. Bu tesiste görev yapan tüm çalışanlara herkese teşkilat olarak teşekkür ediyoruz” dedi.
12 MİLYON 100 BİN EMEKLİ VAR
Türkiye de Afyonkarahisar’ın kendi sorunlarını aşmış kendi yağı ile kavrulan nadir şehirlerden biri olduğunu belirten Kazım Ergün, şehrin aynı zamanda Kurtuluş Savaşının merkezi olduğunu vurguladı. Bu bölgede yatan şehitlerin olmaması halinde belki Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin olmayacağını söyleyen Ergün, “Anısı önünde saygı ile eğildiğimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla, minnetle yâd ediyoruz. Mekânları cennet olsun. Biz yaşı 70 işi bitmiş insanlar değiliz. Emekliler ülkesini her şeyin üzerinde tutan seven insanlardır. Teşkilatımız da ne konuşulduysa bugüne kadar hepsi yerine getirilmiştir. Malumunuz Türkiye Emekliler Derneği olmasa emeklilerin hayatı çok daha zor durumda olurdu. Ülkemizde 12 milyon 100 bin emekli var.” diye konuştu.    
Ergün’ün ardından Dernek Şube Başkanı Ahmet Ege söz alarak katılımcılara samimi destek ve katkıları nedeniyle Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a teşekkür etti. Ege, Çoban’ın derneğin “Manevi Başkanı” olduğunu vurguladı. Ahmet Ege, Cumhuriyetin kurulduğu topraklar olan Afyonkarahisar’da yapılan Türkiye Emekliler Derneği Başkanlar Kurulu Toplantısını önemsediklerini dile getirdi.
ŞEHİTLİKLERİ GEZİN ÖNERİSİ
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban toplantı açılışının son konuşmasını yaptı. Cumhuriyetin kazanıldığı topraklarda Türkiye Emekliler Derneği mensuplarını ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirten Çoban, “Derneğin 108 şubesinin olduğundan bahsedildi. Demek ki kuzeyden güneyden, doğundan batıdan her ilimizden burada katılımcı var. Şehitlikleri gezerken göreceksiniz ki, Trakyalı’da, Erzurumlu da, Hakkârilinin de bu topraklar için şehit düştüğünü göreceksiniz. Daha ilerisi Halep’lisi, Batulu’su var” şeklinde konuştu.
FİZİK TEDAVİ MERKEZİNE DESTEK SÖZÜ
Afyonkarahisar’ın jeotermal bir zenginliğe sahip olduğunu belirten Çoban şöyle konuştu: “Beş yıldızlı otellerimiz var. Otuz bin yatak kapasitemiz bulunuyor. Afyon’un dört ayrı bölgesinden jeotermal sular fışkırıyor. Bundan sadece termal turizmden faydalanmıyoruz. Afyonkarahisar’da 25 bin konut eşdeğeri binayı jeotermalle ısıtıyoruz. Toplantının yapıldığı otelde jeotermal enerji ile ısınıyor. Tüm otellere aynı kuyulardan su veriliyor. İkbal Otelde ki jeotermal su ile diğer on otelde ki jeotermal su arasında hiçbir fark yok. Aynı merkezi sistemden valilikle belediyenin ortak olduğu bir şirketten jeotermal ve ısıtma suları veriliyor. Ayrıca 3,5 megavat civarında elektrik de üretiyoruz. Termal suyu verimli kullanıyoruz. Emekliler Derneğimizin projesinin olduğunu duyduk. Hazinemizin çok güzel termal turizm arazileri var. Herşeyi hazır. Arsa da sıcak su da hazır durumdadır. Türkiye’ye örnek bir şehir Afyonkarahisar. Bu modelimiz birçok ilde gerçekleştirildi. Güzel bir koruma sistemi var. Emekliler Derneğimizin Fizik Tedavi Merkezi kurma düşüncesi olduğunda her türlü desteği valimizle birlikte vereceğimizi ifade edeyim” >> Burcu AYDIN’ın Haberi