Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Emirdağ Vaizi’nin Oğlu Hafız Can Gururlandırdı

İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu, Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması finali birincisi Hafız Muhammed Esed Can’ın Emirdağ İlçe Vaizi Bayram Can’ın oğlu olduğunu belirterek genç hafızın başarısının gururlandırdığını söyledi. İmamoğlu, “Bizler gerek camia gerekse ilimiz adına genç hafız evladımızın böyle büyük bir başarıya imza atması nedeniyle gurur duyduk.” dedi.

İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu,

Ramazan Ayında TRT1 ekranlarında yayınlanan ve bu yıl 8’ncisi düzenlenen “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması”nın büyük finali,  Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğinde yapıldı.

 

Büyük finalin Türkiye birincisi Emirdağ İlçe Vaizi Bayram Can’ın oğlu Muhammed Esed Can oldu. Hafız Muhammed Esed Can, 2017 yılında Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Hafızlık Kur’an Kursları arasında yapılan yarışmada Türkiye ikincisi, 2022 yılında Almanya’da yapılan Uluslararası Hafızlık yarışmasında Türkiye’yi temsil ederek dünya ikincisi, 2023 yılında İmam-Hatip Liseleri arası Hafızlık yarışmasında Türkiye birincisi oldu.

Konu hakkında Kocatepe Gazetesi muhabirine açıklama yapan Müftü İmamoğlu, şunları söyledi: “Bayram Can hocamız bizim Emirdağ İlçemizin vaizidir. Evladı Muhammed Esed Can’da babasının izinde ilerleyen 17 yaşında genç bir delikanlı olarak hafızdır. Bu yıl TRT’de 8’ncisi düzenlenen ‘Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nın büyük finalinde evladımız birinci olarak hepimizi gururlandırmıştır. Bu yarışma sadece din görevlilerine yönelik değil halka açık herkesin katılabileceği bir yarışmadır. Yarışmada dereceye girenlere ödülleri Ramazan ayında Kadir Gecesi’nde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde verildi. Bizler gerek camia gerekse ilimiz adına genç hafız evladımızın böyle büyük bir başarıya imza atmasıyla hakikaketen gurur duyduk.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti