Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

EMITT Fuarı’nda Afyonkarahisar rüzgarı

EMITT Fuarı’nda Afyonkarahisar rüzgarı

Afyonkarahisar Belediyesi, Doğu Akdeniz Ülkeleri Turizm ve Seyahat Fuarı’nda Afyonkarahisar’ı ve şehrin gastronomi ürünlerini tanıtıyor

 

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in önderliğinde tanıtım çalışmaları son sürat devam ederken Afyonkarahisar Belediyesi, EMITT 2022 turizm fuarına katıldı. Afyonkarahisar, EMITT 2022 Fuarında Salon 2/A-271 numaralı stantta gelen ziyaretçilerini ağırlıyor. İlk saatlerden itibaren birçok ismi ağırlayan Afyon standı, yoğun ilgi gördü. Gizemli Şehir Afyonkarahisar’ın tanıtımı için kurulan stantta; şehrin tarihi ve doğal güzellikleri, gastronomisi, spor ve termal turizminin yanı sıra özellikle sağlık turizmi potansiyeli ön plana çıkarılıyor. İlin tarihi, turistik ve kültürel değerlerinin yanı sıra kente özgü coğrafi işaret tescil belgesi almış yöresel ürünlerin de sergileneceği fuarda oteller, seyahat acenteleri, tur operatörleri ve turizm profesyonelleri kent turizmi hakkında fuar ziyaretçileri ve sektör temsilcilerine bilgi verdi, kentin turizm potansiyelinin arttırılması için görüşmeler yaptı.

GÖCE KÖFTESİ’NE YOĞUN İLGİ

Fuarın ilk gününde Afyonkarahisar standına ilgi oldukça yoğundu. Gastronomi Şehri Afyonkarahisar’ın meşhur ve tescilli yemeklerinden Sakala Çarpan Çorba ve Göce Köftesi ziyaretçilere ikram edildi. Uzun kuyruklar oluşturan ziyaretçiler yöresel yemeklere hayran kaldı. Ayrıca coğrafi işaret almış lezzetlerden Afyon Kebabı, Ekmek Kadayıfı, Afyon Lokumu, kaymak, Çullama Köfte, Afyon Sucuğu, Şuhut Keşkeği ve Patlıcan Böreği, haşhaş gibi yöresel ürünleri katılımcıların beğenisine sunuluyor.

HER MEVSİM GÜZEL ŞEHİR

Fuar kapsamında sadece lezzetler ile değil turizm şehri ‘Gizemli Şehir Afyonkarahisar’ teması ile de ön plana çıkılacak. Şehrin yaz kış turizm yapma imkânı sunan destinasyonlara sahip olduğu anlatılacak. Afyonkarahisar Belediyesi standında şehrin tarihi, kültürü ve turizmi açısından öneminin anlatıldığı binlerce broşür ve dergi dağıtımı da yapılıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve TOBB tarafından da desteklenen EMITT Fuarı’nı 103 ülkeden yerli ve yabancı 50 binden fazla turizm profesyonelinin ziyaret etmesi bekleniyor. Bu yıl 25’incisi düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT ) yerini alan Afyonkarahisar standı, 9-12 Şubat 2022 tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak.

Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar, “Afyonkarahisar Belediyesi olarak şehrimizin gastronomisini, kültürünü, turizmini, tarihini tanıtmak için Emitt 2022 fuarında yerimizi aldık. Yaklaşık 1 milyon ziyaretçi beklediğimiz turizm festivaline tüm ekibimizle, otelcilerimizle, gastro uzmanlarımız ve aşçılarımızla katılım sağladık 4 gün boyunca hemşehrilerimizi, ülkemizin dört bir yanından misafirlerimizi İstanbul’da yapılan Emitt Fuarına bekliyoruz. Yapılan tanıtım çalışmaları ile birlikte daha çok misafir ağırlamayı, şehrimizi önemli turizm merkezlerinden biri hâline getirmeyi; böylece kent ve ülke ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyoruz.” diye konuştu. >> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi