Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Emlakçı başvurusunda son gün 5 Aralık

Afyonkarahisar Kahveciler ve Çay

Afyonkarahisar Kahveciler ve Çay Ocakları Esnaf Odası Başkanı Atila Kocabaş, oda üyesi emlakçı esnafının Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi almak için başvuru yaptırmalarının zorunlu olduğunu belirterek başvuru için son günün 5 Aralık olduğunu söyledi

 

Oda Başkanı Atila Kocabaş, Kahveciler ve Çay Ocakları Esnaf Odasına kayıtlı hizmet veren emlakçıların Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmalarının zorunlu olduğunu bildirdi.
Atila Kocabaş, Kahveciler ve Çay Ocakları Esnaf Odasına kayıtlı emlakçıları temsilen yetkili kişilerden en az birinin, şubesi olan emlakçılarda Şube Müdürünün Sorumlu Emlak Danışmanı belgesi alması gerektiğini belirtti. Kocabaş, “Bilindiği üzere Odamıza kayıtlı emlak sektörüyle uğraşan esnaflarımızı temsile yetkili kişilerinden en az birinin, şubesi olanlarda, Şube Müdürünün, Sorumlu Emlak Danışmanının Seviye 5 ulusal yeterliliğe dayalı Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmaları gerekmektedir. Bu zorunluluk 5 Haziran 2018 tarihinde başlatıldı. Ticaret Bakanlığı tarafından belirlenen bu süre 5 Aralık 2019 tarihinde sona erecektir. Belgesini almamış olan esnaflarımızın odamıza başvurmaları gerekmektedir. Oda olarak esnaflarımızı mağdur olmamaları için son kez uyarı da bulunuyoruz.” dedi.
Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi olmayan emlakçı esnafını uyaran Kocabaş sözlerine şöyle devam etti: “Mevcut haktan yararlanan üyelerimiz dâhil Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi almak için müracaat etmedikleri takdirde, bu haktan da mahrum olmaları söz konusudur. Bundan dolayı tüm oda üyelerimizin mağdur olmamaları için bir an önce Odamıza gelerek Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi almak için müracaatlarını yaptırmaları kanuni zorunluluktur. Bu üyelerimize oda olarak son uyarımızdır. Üyelerimizi defalarca odamıza davet etmek suretiyle müracaatlarını yapmak için cep telefonlarına mesajlar ilettik. Halen gelmeyen Oda üyelerimiz mevcut. Yararlanmak isteyenlerin vakit geçirmeden odamıza müracaat etmeleri gerekmektedir. Oda olarak Emlak Komisyonculuğu yapan üyelerimizin mağdur olmamalarını istiyoruz.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti