Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Emniyet birimleri bayrama hazır – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Emniyet birimleri bayrama hazır

İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel Kurban Bayramı tatilinin trafik ve asayiş açısından huzurlu geçebilmesi için tüm önlemleri aldıklarını bildirdi

Bayramlarda karayolları üzerindeki trafik yoğunluğu artış gösterdiği için trafikte istenmeyen durumların ortaya çıkabildiğini belirten İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel bu nedenle Kurban Bayramı tatili süresince, tatil öncesi ve sonrasında vatandaşların güvenli bir şekilde seyahat etmelerini, huzurlu ve güven içerisinde bayramlarını geçirmelerini sağlamak amacıyla, alınan tedbirlere ilave olarak İlimiz Polis Sorumluluk Bölgesinde gerekli tedbirleri aldıklarını bildirdi.
EKİPLER GÖREV BAŞINDA
İbrahim Özel, Kurban Bayramı tatili süresince ve sonrasında güvenli bir şekilde seyahat edilmesi, huzurlu ve güven içerisinde bayram geçirilmesini sağlamak amacıyla alınan tedbirlere ilave olarak ilde polis sorumluluk bölgesinde bir dizi tedbirler alındığını kaydetti. Özel; “Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ile 4 İstasyon Amirliğinde, 10 ekip denetleme ekibi, 5 Radar Ekibi olmak üzere toplam 15 ekip görev yapacak. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde; On Denetleme ekibi, 3 yaya devriye ekibi, 1 radar ekibi olmak üzere toplam 14 ekip görev başında olacaktır. Tatil süresince trafik ekiplerimiz, şehir içi ve Bölge Trafik Şube Müdürlüklerimize büro hizmetlerinde görevli personel ile takviye edilip, karayollarımızın kavşak ve geçit noktalarında sabit ekipler konuşlandırılacak, ekipler hava karardıktan sonra tepe lambalarını yanar durumda bulunduracaklardır” dedi.
CEZAİ İŞLEMLER UYGULANACAK
İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel, Özdilek Kavşağı’nda oluşabilecek olan trafik yoğunluğuna anında müdahale edebilmek için Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nce ilave görevlendirme yapılarak, yoğun trafik akımının düzenli ve güvenli bir şekilde sürdürüleceğini kaydetti. Özel; “Sivil ihbarlı denetimlerde görevlendirilecek personelimiz, kazaların oluşmasına neden olan hatalı sollama, kırmızı ışık ihlali, araç kullanırken cep telefonu kullanımı vb. kural ihlallerinin tespitini yaparak, güzergâh üzerindeki çevirme ekiplerine bildirecek ve bu ekiplerce de gerekli cezai işlemler uygulanacaktır. Otogarlarda ve karayolu güzergâhında yolcu taşımacılığı yapan araçlar kontrol edilecektir. Trafik kazalarına sebep olan kural ihlalleri incelendiğinde, bu kazaların önemli bir bölümünün hız ihlali, hatalı sollama, yakın takip, yorgunluk, çalışma ve dinlenme süresi ihlali gibi nedenlerden meydana geldiği görülmekte olup, bu ihlallerin önlenmesine yönelik denetimlere ağırlık verilecektir” diye konuştu.
DENETİM VE
KONTROLLER SÜREKLİ
Radarlı hız tespit ekiplerinin özellikle hızdan kaynaklanan kazaların yoğunlaştığı bölgelerde seyir halinde bulanacaklarını ifade eden Özel şunları söyledi: “Araç durdurmanın mümkün olmadığı veya risk oluşturduğu durumlarda denetimler, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 116’ncı maddesine istinaden ihlalde bulunanların araç tescil plakasına göre cezai işlem uygulanmak suretiyle çevirme ekibi bulundurulmaksızın gerçekleştirilecektir. Özellikle gün batımı ve sabaha karşı yorgun ve uykusuz araç kullandığı tespit edilen sürücüler uyarılacak, araçlarından inmeleri gerekiyorsa güzergah üzerindeki trafik kuruluşlarımız da dahil olmak üzere müsait yerlerde dinlenmeleri sağlanacak, bu süreçte aracın teknik şartlara uygunluğuna, belge ve plakalarının araç üzerinde ve uygun durumda olup olmadığına, sürücünün gerekli belgelerinin bulunup bulunmadığına yönelik gerekli kontrollerimiz yapılırken, hareket ederek kan dolaşımı normale dönen sürücünün uyku ve yorgunluğunun bir nebze de olsa giderilmesi sağlanacaktır.”
DEVRİYE SAYISI ARTACAK
İl merkezinde yaya devriye ve ekip hizmetlerini yürütmek üzere resmi ve sivil personel görevlendirildiğini kaydeden Özel; “Alışveriş merkezleri, pazar yerleri ve mağazalar gibi bayram öncesi halkımızın yoğun olarak bulunduğu bölgelerde, kapkaç, yankesicilik ve dolandırıcılık olaylarının önlenmesi amacıyla yaya/ motorize ekipler ile resmi devriyelerin sayısı artırılarak denetim ve kontroller sıklaştırılacak, ayrıca ziyaretler nedeniyle yoğunluk yaşanabilecek mezarlıklar çevresinde gerekli güvenlik önlemleri alınacaktır. Seyyar satıcı, bohçacı, falcı, dilencileri kesinlikle evinize almayınız. Apartmanınıza giren veya civarda gördüğünüz bu tip kimseleri veya yabancı şahısları 155 Polis İmdat hattına bildirmeniz halinde gerekli müdahaleler yapılacaktır. Yolcu kapasitesi artacağından gar ve terminallerimiz devriye ekipleri ile takviye edilecektir. İl Emniyet Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızın Kurban Bayramını kutlar, sağlık ve mutluluklar dileriz.” (Kocatepe Haber Merkezi)