Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

Emniyet ve Jandarma bu kadar çalışmasa halimiz nice olurdu?

Yakın geçmişte Afyonkarahisarımız asayiş olaylarıyla sıkça anılır bir halde idi. Yurt genelinde “Afyonkarahisar” dedin mi, sanki Teksas’tan ya da benzeri kanunsuz bölgelerden bahsediliyormuş gibi davranılıyordu. Çok değil 10 yıl kadar geçmişe gittiğimizde bu manzarayı hepimiz hatırlayacağız.

O dönemde biz de, Hürriyet, Milliyet, Posta gibi çok okunan gazeteler ile CNN Türk ve Kanal D gibi televizyonlara haber sağlayan Doğan Haber Ajansı’nın Afyonkarahisar temsilcisi olmamız nedeniyle asayiş olaylarının hemen hepsiyle haşır neşir olmuştuk. Nerede bir yaralama, cinayet var, nerede bir trafik kazası var, nerede kanuna mugayir bir hal var, Anadolu Ajansı, Doğan Haber Ajansı, İhlas Haber Ajansı ve Cihan Haber Ajansı Muhabirleri, birkaç da yerel gazetedeki arkadaşımız hemen olay yerine ulaşmaya çalışırdık. Her ne kadar ceset görmeye, kan görmeye alışsak da, gördüğümüz manzaralar karşısında kanımız donduğu anlar da olmuştur. Büyük kentlerdeki Ajans Merkezlerindeki meslektaşlarımız dahi bizlerin Afyonkarahisar’daki “asayiş” mesaisini ilgiyle, endişeyle, merakla takip eder olmuşlardı o yıllarda. Afyonkarahisar’dan haber merkezine açılan her telefon “ölüm, ceset, vukuat” anlamına geliyordu çünkü.

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı ekipleri son dönemde olağanüstü çaba sarf ediyorlar Afyonkarahisar genelinin asayişi için. Neredeyse her gün, ilin dört bir köşesinden operasyon haberleri geliyor ardı ardına.

Yakalanan uyuşturucu maddenin, kaçak eşyaların, suç unsurunun, suçlunun haddi hesabı yok. Önümüzdeki günlerde hem Emniyet Müdürlüğü’nün, hem İl Jandarma Komutanlığı’nın yakalanan unsurlar ve suçlular ile ilgili genel bir açıklama yapacağına, Afyonkarahisar Valiliğimizin bu gurur verici rakamlarla, yapılan çalışmaların boyutunu ortaya sereceğine inanıyoruz.

***

Bu konuya nereden geldik?

Emniyet ve Jandarma başarılı operasyonlarla suça ve suçluya geçit vermese de memlekette kendini bilmez yok mu? Hem de sürüsüne bereket (!)

İşte bu kendini bilmezler nedeniyle ilimiz halen daha ülke gündemine olumsuz olaylarla gelmeye devam ediyor. Eski “performansımızdan” (!) epeyce geride olsak da Afyonkarahisar ile ilgili asayiş olaylarına sıkça rastlar olduk son dönemde. Hal böyle olunca yeniden “Afyonkarahisar Teksas gibi” tarzı yorumlar da yapılır oldu. Bu yorumlarda bulunanların Emniyet ve Jandarma’nın emeklerine haksızlık ettiğine işaret etmek isteriz.

Afyonkarahisar’ın “Teksas gibi” olabilmesi için ortada hiçbir çalışma, mücadele olmaması gerekir. Suçluların ortamı boş bulmaları, istedikleri gibi at oynatmaları gerekir. Oysa durum bunun tam tersidir. Afyonkarahisar’da suça ve suçluya aman verilmemekte, her türlü bilgi, istihbarat, imkan Afyonkarahisar’ın asayişi için kullanılmaktadır.

“Afyonkarahisar Teksas gibi oldu” diyenler şöyle bir düşünsünler bakalım; Eğer yapılan onca operasyon, suça ve suçluya karşı yapılan onca çalışma olmasa o zaman Afyonkarahisar “neresi” gibi olur. Allah muhafaza.

Geçmişin asayiş olaylarına bizzat tanık olmuş, o kazadan, öbür belaya koşturmuş bir kişi olarak söyleyebiliriz ki Afyonkarahisar asayiş bakımından büyük mesafe kat etmiştir. Bu mesafe öyle aslı astarı olmayan yorumlarla, laf ola beri gele sözlerle heba edilebilecek bir mesafe değildir.

Afyonkarahisar asayişinin geldiği noktada emeği bulunan başta İl Emniyet Müdürümüz Ali Temiz ile İl Jandarma Komutanımız Albay Yılmaz Kırgel’e, onlardan önce bu makamlarda bulunan değerli müdür ve komutanlarımıza, hem Emniyet’te hem de Jandarma’da can siperane görev yapan tüm görevlilere şükranlarımızı sunarız bir Afyonkarahisarlı olarak.

Ya onlar olmasaydı, bu kadar kendini bilmezle bizim halimiz nice olurdu?

Kocatepe farkı(!)

İşimizi yaparken, abartılarda bulunmaktan kaçınırız gazeteniz Kocatepe olarak. Olayları ve haberleri “Kocatepe farkı”, “Biz yaptık, gerisi yalan” tarzı işlemek bizim adetimizden değildir. Ama nefs işte (!) insan bazen kendisine engel olamıyor:) Bazen kendine paye çıkartmaktan mutlu olabiliyor insan.

Geçtiğimiz günlerde Emniyet Müdürlüğü bir işyerine baskın yaparak hem sosyal mesafe kurallarını ihlal eden hem de kumar oynayan kişileri yakaladı. Bu olayın haberleri medyaya yansıdı. Olayla ilgili fotoğrafları ilk gördüğümüzde kumar masası üzerinde bulunan “Kocatepe Gazetesi” dikkatimizi çekti. Vaziyeti görünce İl Emniyet Müdürümüz Sayın Ali Temiz’e operasyonla ilgili teşekkür ederken, “Müdürüm kumar masasında bile Kocatepe var, gördünüz mü?” diye takıldık. Müdürümüz tebessüm etmekle yetinirken, biz “Her yerde Kocatepe okunuyor” yorumunda bulunduk gazetedeki arkadaşlarımızla. Yanlış mı yaptık, ne dersiniz?

Turkcell’den Afyon’a kıyak

Bir Afyonkarahisarlı olarak milliyetçi damarlarımız biraz güçlü fıtrat olarak. Nerede Afyonkarahisarımıza ait bir şey görsek, bir ses duysak tüylerimiz diken diken oluyor. Afyonkarahisarımızın adeta milli marşları(!) haline gelmiş olan türkülerimizden bir nota dahi duysak işte bu damarlarımızdaki alyuvarlar, akyuvarlar harekete geçiveriyor birden.

Son olarak ekranlarda dönmeye başlayan Turkcell reklamları ile bu duyguyu yeniden yaşar olduk. Memleketin dört bir yanından türküler ve görüntüler eşliğinde kendi kapsayıcılığını anlatan Turkcell, reklam reklamında Afyonkarahisar Kalesi’nin zirvesinden paylaşılan görüntülere, “Karahisar Kalesi” türkümüzden notalar da eşlik ediyor. Bu reklam her gün onlarca televizyon kanalında, yüzlerce kez dönüyor. Turkcell, Afyonkarahisar için maddi değeri milyarlarca lira ile ölçülen reklam gerçekleştiriyor televizyonlardan. Hem de bilabedel. Teşekkürler Turkcell.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER