Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“En düşük emekli maaşı 1,500 TL olacak”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)
"En düşük emekli maaşı 1,500 TL olacak"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, seçim çalışmaları kapsamında Hocalar İlçesi ile ilçeye bağlı Yeşilhisar, Çepni, Devlethan, Çalca ve Yağcı köylerini ziyaret etti. CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve 1. sıra Milletvekili Adayı Burcu Köksal ilk olarak Hocalar ilçe merkezinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Köksal’a ziyaretlerinde CHP 2. sıra Milletvekili Adayı Ahmet Hakan Uyan ile CHP Hocalar İlçe Örgütü üyeleri eşlik ettiler.
BAYRAMLARDA  EMEKLİLERE BİRER MAAŞ İKRAMİYE VERİLECEK
Ziyaretlerinde vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan Milletvekili Köksal, CHP iktidarında yapılacak olan ekonomik iyileştirmeler hakkında vatandaşlara bilgiler verdi. CHP iktidarında 1 Ocak 2019’dan itibaren en düşük emekli maaşının 1.500 TL yapılacağını kaydeden Köksal, “Ramazan ve Kurban bayramında emeklilere birer maaş ikramiye vereceğiz. Emeklilere milli gelir artışından refah payı vereceğiz. Emeklilerin geçmişteki refah payı kayıplarını tazmin edecek bir intibak yasası çıkaracağız. Emekli banka promosyonlarını kamu çalışanları ile aynı orana yükselteceğiz. Emekliler için muayene ve ilaç katılım paylarını ve fark ücretlerini kaldıracağız. 65 yaş üzerindeki yurttaşlarımızın kültür, sanat ve spor etkinliklerinden ücretsiz yararlanmalarını sağlayacağız. Sosyal tesis olanakları bulunmayan meslek grupları için yeni tesisler yapacağız. Turizm Bakanlığı ve TÜRSAB iş birliğiyle gerçekleştirilecek projelerle emeklilerimize makul ücretlerle gezi ve tatil olanağı sağlayacağız” dedi.
ORMAN KÖYLÜSÜNÜN ALEYHİNE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLERİ KALDIRACAĞIZ
Milletvekili Köksal daha sonra Sandıklı İlçesi’ne bağlı Saltık, Sorkun ve Yumurca köylerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Burada da vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Köksal, CHP iktidarında orman köylülerinin ormancılık faaliyetleri ile ilgili çalışmalarını sosyal güvence kapsamına alacaklarını belirterek, “Sigorta primlerinin devlet tarafından ödenmesini sağlayacağız. Vahid-i fiyat ücretlerinin belirlenmesinde orman kooperatif birliklerinin görüşlerini dikkate alacağız. Orman içi ve civarında yaşayan orman köylüsüne ve kooperatiflerine ormancılık faaliyetlerinde öncelik vereceğiz. Son dönemde Orman Kanunu’nda orman köylüsü aleyhine yapılan değişiklikleri kaldıracağız. Orman köylerinde kooperatifleşmeyi teşvik edeceğiz. Kooperatiflerin veya üst kuruluşların kendi bünyelerinde Sosyal Yardımlaşma Fonları’nı geliştirecek ve destekleyeceğiz. ORKÖY kredilerinin hibe oranını artıracak, kredi ödeme koşullarını iyileştireceğiz. Orman işlerinde iş sağlığı ve güvenliği konusunda devleti işveren statüsünde sorumlu tutacağız. Orman içi boşlukların orman ekosistemini bozmadan orman köylüsünün tarımsal amaçlı kullanımına bedelsiz olarak açacağız. Orman Araştırma Enstitüleri’ne yeniden işlevsellik kazandıracağız” ifadelerini kullandı.