Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Encümen Üyeleri Ne Kadar Maaş Alır?

Encümen Üyelerinin aldıkları maaş oranı araştırılan gündem konuları arasında yerini aldı. Peki Encümen üyeleri ne kadar maaş alıyor?

Encümen Üyelerinin aldıkları maaş

İl Encümeni Valinin Başkanlığında, genel sekreter ile il genel meclisinin her yıl kendi üyeleri arasından seçeceği üç üye ve valinin her yıl birim amirleri arasından seçeceği iki üyeden oluşur. Valinin katılamadığı encümen toplantısına genel sekreter başkanlık eder.

ENCÜMENİN GÖREV VE YETKİLERİ NELERDİR?

 

Encümenin görev ve yetkileri şöyle sıralanmaktadır: Stratejik plân ve yıllık çalışma programı ile bütçe ve kesin hesabı inceleyip il genel meclisine görüş bildirmek.  Yıllık çalışma programına alınan işlerle ilgili kamulaştırma kararlarını almak ve uygulamak. Öngörülmeyen giderler ödeneğinin harcama yerlerini belirlemek. Bütçede fonksiyonel sınıflandırmanın ikinci düzeyleri arasında aktarma yapmak. Kanunlarda öngörülen cezaları vermektir. Vergi, resim ve harçlar dışında kalan ve miktarı beşmilyar Türk Lirasına kadar olan ihtilafların sulhen halline karar vermek.  Taşınmaz mal satımına, trampa edilmesine ve tahsisine ilişkin kararları uygulamak, süresi üç yılı geçmemek üzere kiralanmasına karar vermek.  Belediye sınırları dışındaki umuma açık yerlerin açılış ve kapanış saatlerini belirlemektir.  Vali tarafından havale edilen konularda görüş bildirmek.  Kanunlarla verilen diğer görevleri yapmak.

 

BİRİM AMİRLERİ GÖRÜŞ ALINMASI İÇİN ÇAĞRILABİLİR

Encümen toplantılarına gündemdeki konularla ilgili olarak, ilgili birim amirleri vali tarafından oy hakkı olmaksızın görüşleri alınmak üzere çağrılabilir. Encümen üye tam sayısının salt çoğunluğuyla toplanır ve katılanların salt çoğunluğuyla karar verir. Belediye Encümeni Üyelerinin ödenekleri Büyükşehir Belediye Encümenlerinin başkan ve üyelerinin aylık ödenek tutarı ise 9 bin 130 TL olarak bilinmektedir. Belediye meclis üyelerinin maaşları, Belediye nüfusuna göre değişmektedir. 2023 yılı için net maaşlar şu şekildedir: Nüfusu oranı 10.000’e kadar yerlerde 750 TL maaş ödenmektedir. Nüfusu 10.001 – 50.000’e kadar olan yerlerde 1.125 Tl maaş ödenmektedir. Nüfusu 50.001 – 200.000’e kadar olan yerlerde 1.500 TL maaş ödenmektedir. Nüfusu 200.001 – 500.000’e kadar olan yerlerde 2.250 TL maaş ödenmektedir. Nüfusu 500.001 – 1.000.000 olan yerlerde 3.000 TL maaş ödenmektedir. Nüfusu 1.000.001’den fazla olan yerlerde 3.750 TL maaş ödenmektedir.