Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Enflasyonla mücadeleye desteğimiz sürecek” – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi
“Enflasyonla mücadeleye desteğimiz sürecek”

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, enflasyonla mücadelenin devam etmesinin ülke ekonomisi için yararlı olacağını belirtti. Serteser, “Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak’ın açıkladığı Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı’na, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın M. RifatHisarcıklıoğlu’nun öncülüğünde biz de destek vermiştik. Bu çerçevede İlimiz’de 100’e yakın firma fiyatlarında indirim uygulamıştı. Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı’nın 2019 yılında da devam etmesini arzu ediyoruz. Biz, yine bu mücadeleye tam destek vereceğiz.” dedi.
“MİLLÎ BİR SORUMLULUK”
Enflasyonla mücadelenin ekonomideki yapısal sorunlarla da mücadele etmek anlamına geldiğine dikkat çeken Serteser, “Ülkemiz enflasyonla mücadele ederken işsizlik, yüksek faiz ve yüksek girdi maliyetleri ile de mücadele etmiş oluyor. Biz TOBB’a bağlı Oda ve Borsalar olarak ekonomiye sağlanacak katkılara destek vermeyi millî bir sorumluluk olarak görüyoruz. Ekonomimiz güçlü olduğunda, Ülkemiz’in de güçlü olacağını biliyoruz.” şeklinde konuştu.  
BAKAN ALBAYRAK’A TEŞEKKÜR
2018 yılının son çeyreğinde başlayan ve belirli sektörleri kapsayan KDV ve ÖTV indiriminin 3 ay daha uzatılmasının da sevindirici olduğunu kaydeden Serteser, “Bu kararla iç piyasadaki hareketlilik sürecektir. Bu nedenle Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak’a teşekkür ediyoruz.” dedi.
“SANAYİCİ VE GİRİŞİMCİ İÇİN FIRSAT”
Serteser, açıklamasında, “Enflasyonla mücadele, vergi indirimlerinin yanı sıra iş insanlarına verilecek desteklerin de büyüyerek süreceğini görüyoruz. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank, TÜBİTAK, KOSGEB, Kalkınma Ajansları ve Bölge Kalkınma İdareleri vasıtası ile sanayicilerimiz, girişimcilerimiz ve araştırmacılarımız için toplam 5.6 milyar liralık destek bütçesi ayırdıklarını açıkladı. Destek programları için Sayın Varank’a teşekkür ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.
“BİRLİKTE, FEDAKÂRLIKLA ÇALIŞACAĞIZ”
Serteser, açıklamasını şu vurgularla bitirdi:
“Türkiye, dış kaynaklı ekonomik darboğazdan kurtulmuş; sıkıntılı günleri geride bırakmaya başlamıştır. İnanıyorum ki önümüzdeki süreçte Devlet kurumları ve özel sektördeki en üst düzeydeki yöneticilerden, en alt birim personeline kadar herkes birlik ve beraberlik içinde, fedakârlıkla çalışacak ve Ülkemiz, dengeli bir ekonomiye, iyi bir büyüme hızına ulaşacaktır.”