Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Engelli bireylerin hassasiyetlerine kulak verilmeli

Engelli bireylerin hassasiyetlerine kulak verilmeli
Engelli bireylerin hassasiyetlerine kulak verilmeli

 

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesajı yayınladı. Toplumu oluşturan her bireyin eşit hak ve özgürlüklere sahip olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Engelli bireylerin günlük yaşama en iyi şekilde adapte olabilmeleri toplumsal duyarlılığın tam anlamıyla gerçekleşmesiyle mümkündür. Engelli olmak bir seçim değildir. Engelli bireylerimizin hassasiyetlerine kulak vermeli, onların yaşam mücadelesine destek olarak hayatlarını kolaylaştırmak için üzerimize düşen görevleri yapmalıyız. Afyonkarahisar’da tüm samimiyetimizle engelli vatandaşlarımıza yönelik gerçekleştirdiğimiz çalışmalarda engelli kardeşlerimizin sosyal hayatta yer almalarını, toplumda söz sahibi olmalarını, işgücüne katılmalarını hedefliyoruz. Onların huzur ve refahını düşünerek hareket ediyoruz. Bu doğrultuda, 2009 yılından bu yana, 562 engelli kardeşimize akülü araç, 328 engelli kardeşimize ise tekerlekli sandalye dağıtarak topluma katılımlarını sağladık” dedi.
HER ENGELİ AŞARIZ
Engellilerin sıkıntı ve sorunlarının çözümünün toplumun tamamını ilgilendirdiğini söyleyen AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, “Unutulmamalıdır ki; toplumumuzdaki her birey, bir gün bir nedenle engelli olabilir. Bu nedenle engellilerin sıkıntı ve ihtiyaçlarının aşılmasında her bireye düşen görev ve sorumluluklar bulunmaktadır. En basit anlatımla empati yapabilmek bir çok sorunun aşılmasında önemli bir yol olacaktır” ifadelerini kullandı.
BAŞTACI YAPILMALIDIR
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, “Engelliler, toplumun en mağdur kesimleri. Engellilerin, rahatça hareket edebilmeleri için herkes üzerine düşeni yapmalı. Engellilerin daha iyi koşullara ulaşması için çeşitli düzenlemeler yapılıyor. Fakat daha net düzenlemelere imza atılmalı. Engellilere tüm toplum sahip çıkmalı, engelliler baş tacı yapılmalı” dedi.
TÜM TOPLUMUN GÖREVİ
Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, “Doğuştan ya da sonradan, hastalık veya kazalar sonucu; bedensel, zihinsel veya sosyal yetilerindeki kayıplar nedeniyle günlük hayatlarını yaşamakta güçlük çeken engelli vatandaşlarımızın, insan hak ve temel özgürlüklerden tam ve eşit şekilde yararlanmalarını, toplum hayatına tam ve etkin bir şekilde katılımlarını sağlamak sadece devletin değil tüm toplumun görev ve sorumluluğundadır” dedi.
BİRÇOK DÜZENLEME HAYATA GEÇTİ
AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven de mesajında şu vurguları yaptı:
“AK Parti iktidarları ile engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşama tam olarak katılmaları, ayrımcılığa maruz kalmamaları, fırsat eşitliğinden yararlanarak eşit bireyler olarak haklarını tam olarak kullanabilmeleri amacıyla önemli düzenlemeler ve çalışmalar hayata geçirilmiştir. 2005 yılında çıkarılan Engelliler Kanunu ile eğitim hizmetlerinden bakım hizmetlerine, istihdamdan ayrımcılığın önlenmesine kadar engellilerimizi ilgilendiren pek çok konuda tarihi nitelikte adımlar atılmıştır.”
BELEDİYE ÇALIŞIYOR
Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl de, “Her gün yaşlı ve engelli vatandaşlarımız evleri ekiplerimiz tarafından temizleniyor bunun yanı sıra üç çeşit sıcak yemek ile ekmeklerini kapılarına kadar bırakıyoruz. Yine bizlere başvuran engelli vatandaşlarımıza Sandıklı Belediyesi olarak akülü engelli arabaları verdik, vermeye de devam edeceğiz. Hayat bir imtihan ve hepimiz farklı bir şekilde imtihan oluyoruz. Yarınımız için kendimizin dahi engelli olmayacağımıza dair bir garantimiz yok” dedi.
SORUNLARLA YÜZLEŞME GÜNÜ
Memur-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Mesut Yurt, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü bir kutlama günü değil farkındalıkları artırma günüdür. Bugün, engellilikten ziyade engellenmekten kaynaklanan sorunlarla yüzleşme günüdür. Ülkemizde on milyondan fazla engelli vatandaşımız çözüm bekleyen birçok sorunuyla toplumsal hayatın içerisinde yer almaktadır” ifadelerini kullandı.