Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Engelliler Festivali’ne yoğun ilgi – Kocatepe Gazetesi

Engelliler Festivali’ne yoğun ilgi – Kocatepe Gazetesi
Engelliler Festivali'ne yoğun ilgi

Kocatepe Anıtı’na saat 09.30’da çelenk sunumuyla başlayan 12’nci Engelliler Festivali, Anıtpark önünden kortej yürüyüşüyle devam etti. Afyonkarahisar Özel Sporcular Gençlik ve Spor Kulübü öncülüğünde gerçekleşen kortej yürüyüşünde, protokol üyeleri de engellilerle birlikte yürüyerek, engelli haklarına dikkat çekmeye çalıştı. Bazıları tekerlekli sandalyeye binip, bazıları da gözlerini bağlayıp yürüyen protokol üyeleri, engelli bir vatandaşın nasıl yaşadığını anlayıp empati kurdu.
Anıtpark önünde kurulan ‘Engelsiz Sanat, Engelsiz Hayat’ sergisinin açılışı yapıldı. Zafer Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi, Halk Eğitim, Ağır Düzey Zihinsel Engelliler Derneği, Sakatlar Derneği, Altı Nokta Körler Derneği ve engelli dernekleri öğrencilerinin hazırladığı el sanatlarının sergilendiği sergi büyük ilgi gördü. Beraberindeki protokol mensupları ile birlikte ‘Engelsiz Sanat, Engelsiz Hayat’ sergisini gezen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, bazı ürünlerden satın alarak eğitim kurumları ve engelli derneklerine katkı verdi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer bu hafta, Engeliler Haftasıyla birlikte Aile Haftası’nın da kutladığını belirterek, hafta boyunca hem engellilerle ilgili hem de aile yapısıyla ilgili farkındalık oluşturacaklarını söyledi. Engellileri baş tacı olarak gördüklerini kaydeden Alper Sezer, bu düşünceden yola çıkarak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde kurulan Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı engelli ve yaşlı bakım hizmetleri verdiklerini ifade etti.
Yapılan konuşmaların ardından festival, Özel Sporcular Spor Kulübü Kafkas Ekibi’nin gösterisi ve Solist Kader’in sahne aldığı konser ile sona erdi.

 

Engellilerin her zaman yanındayız

 

Vali Aziz Yıldırım sergiyi gezdikten sonra engellilerle bir süre sohbet etti. Yıldırım, engellilerin Afyonkarahisar Valiliği olarak her zaman yanlarında olduklarını, her türlü desteğin verileceğini belirtti. Vali Yıldırım, serginin hazırlanmasında emeği bulunan herkese teşekkür etti.