Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Engelliler Haftası’nı kutladılar – Kocatepe Gazetesi

10-16 Mayıs Engelliler Haftası
Engelliler Haftası’nı kutladılar

10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle Vali Hakan Yusuf Güner ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban açıklama yaptılar.
SORUN İNSANLIĞIN
ORTAK SORUNU
Vali Hakan Yusuf Güner, engellilerin sorunlarına dikkat çekerek çözüm sağlanması amacıyla her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında Engelliler Haftası’nın kutlandığını belirtti. Vali Güner; “Engelli vatandaşlarımızın toplumda yaşadığı sorunlar sadece onların değil; ailelerinin, çevrenin, toplumun velhasıl tüm insanlığın ortak sorunudur. Bu nedenle engelli bireylerimizin hassasiyetlerine kulak vermeli, onların yaşam mücadelesine destek olarak hayatlarını kolaylaştırmak için üzerimize düşen görevleri yapmalıyız. İlimiz genelinde yaşayan tüm engelli vatandaşlarımıza sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam diliyor, Engelliler Haftası’nı kutluyorum” dedi.
497 AKÜLÜ ARAÇ DAĞITILTI
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Belediye olarak, engellilerin yaşam kalitesini arttırmak için büyük çaba harcadıklarını belirten Çoban, engellilere yönelik, Afyonkarahisar tarihinde daha önce görülmemiş hizmetlere imza attıklarını söyledi. Çoban şu ifadeleri kullandı: “İmkânlar doğrultusunda engellilerimizin günlük hayatlarını kolaylaştırma gayreti içerisindeyiz. Daha önceleri sosyal yaşamın dışında kalan engellilere, 497’e adet akülü araç, 255’ye yakın tekerlekli sandalye dağıttık. Engelli bireylerin günlük yaşama en iyi şekilde adapte olabilmeleri toplumsal duyarlılığın tam anlamıyla gerçekleşmesiyle mümkündür.  Engelli olmak bir seçim değildir. Bu anlamlı haftada engelli vatandaşlarımıza karşı hassasiyet ve bilincin artmasını temenni ediyor, engelli vatandaşlarımızla ailelerini, sevgi ve kardeşlik duygularıyla kucaklıyorum.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti