Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Engelliler için gösterilecek çabanın destekçisiyiz”

Vali Gökmen Çiçek, 3

Vali Gökmen Çiçek, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, Afyonkarahisar Valiliği olarak engellilerle ilgili yapılabilecek her türlü olumlu çabaları sonuna kadar desteklediklerini belirtti

 

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yapılan açıklamalar ve yayınlanan mesajlarda engellilere yönelik bireysel ve toplumsal farkındalığın gelişmesi çağrısı yapıldı.
“ASIL ENGEL KALPLERDE
VE VİCDANLARDA”
Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, BM Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık Gününün, engellilerin hakları ve yaşam standartlarının geliştirilmesi, engelli bireylere yönelik toplumsal bilinç ve farkındalığın artırılması açısından önem taşıdığını kaydetti. Vali Çiçek, “Huzurlu ve güvenli bir toplum olmanın yolu, engelli insanlarımızın, toplumun ayrılmaz birer parçası haline getirilmesi ile mümkündür. Engel elde, kolda, gözde değil aslında kalplerde ve vicdanlardadır. Engel bedenlerde değil gönüllerdedir. Engelli vatandaşlarımızın eğitim, sağlık, ulaşım, evde bakım ve istihdam hizmetlerinden etkin bir şekilde yararlanabilmesi, onların sosyal hayata aktif bir şekilde katılmalarının sağlanması sosyal devletin bir gereği olarak bizim en önemli görevimizdir.” ifadelerini kullandı.
“ENGELSİZ YAŞAM İÇİN ÇALIŞILMALI”
Devletin aldığı tedbirlerin yanı sıra toplumun engelli haklarına saygı gösterip, onların sosyal hayatta karşılaştıkları zorlukları ve yaşadıkları sıkıntıları aşmalarına yardımcı olması gerektiğini belirten Vali Çiçek, “Engelsiz bir yaşam için çalışmalıyız. Afyonkarahisar Valiliği olarak engellilerimizle ilgili yapılabilecek her türlü olumlu çabaları sonuna kadar destekliyoruz. Bu anlamlı günün fiziki engellerin değil zihinsel engellerin sorun olduğu bilincinin tüm topluma yayılması, engelli kardeşlerimizin bizim bir parçamız olduğunun idrak edilmesi, engellilerimizin önlerinde hukuki, sosyal, tüm engelleri kaldırmaya vesile olmasını diliyorum.” dedi.
“ENGEL BEDENDE DEĞİL GÖNÜLDEDİR”
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında her insanın birer engelli adayı olduğuna dikkat çekerek, “Engelliler kardeşlerimizi topluma kazandırmak adına belediye olarak üstümüze düşeni yaptık ve yapıyoruz. Engel bedenlerde değil, gönüllerdedir.” dedi. Zeybek, gelişmiş ülkelerin en önemli göstergesinin engellilere yönelik sunulan hizmetler olduğunu ifade etti. Engelli bireylerinde toplumda eşit hak ve özgürlüklere sahip olduğuna dikkat çeken Zeybek, “Bireylerin tek başına sağlamakta yetersiz kaldığı ihtiyaçlarını karşılamak, gereken dayanışmayı sağlamak, engellilerin her alanda hayatlarını kolaylaştırıcı tedbirler alınmalıdır. Engellilerin toplumsal hayata etkin katılımlarını sağlamak devletin ve yerel yönetimlerin en temel görevleri arasındadır. Engelli kardeşlerimiz her zaman pozitif bir ayrımcılığa sahiptir. Her insanın bir engelli adayıdır.” ifadelerine yer verdi.
“ASIL ENGEL SEVGİZİSLİKTİR”
Cumhurbaşkanlığı Irak Özel Temsilcisi eski Orman ve Su İşleri Bakanı AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün, engelli bireylerin meselelerine dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek amacıyla belirlendiğini kaydederek sözlerine şöyle devam etti: “Gerçek manada engellilik, fiziki bir durum olmayıp kalp ve zihinle alakalı bir durum olduğunu ve asıl engelin sevgisizlik olduğunu unutmayalım. Esasen Peygamber Efendimiz (SAV) engelli kardeşlerimize nasıl muamele etmemiz gerektiğini davranışlarıyla ve engellilere yaklaşımlarıyla bizlere anlatmaktadır. Ayrıca Efendimiz, engelli bir kişiye olması gerektiği gibi davranmanın sadak hükmünde olduğunu ifade etmiştir. Gelişmiş ve sosyal devlet olma anlayışımızın gereği olarak, engelli kardeşlerimizin sorunlarının çözümü için çalışmak her zaman vazifemiz olmuştur. Hükümetlerimiz döneminde son 18 yılda; engelli bireylerin hayata daha fazla katılımı konusunda devrim niteliğinde atılan adımlar; engelli vatandaşlarımıza karşı hassasiyetimizin göstergesidir.”
“TÜM ENGELLİLER DERTLERİNİN ALTINDA EZİLİYOR”
Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Şube Başkanı Faruk Özkara, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde tüm engellilerin dertlerinin altında ezildiğini dile getirdi. Özkara şunları kaydetti: “Bir 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde de bizler güzel şeyleri paylaşmayı çok istiyoruz. Tek isteğimiz bir parça anlayış, duyarlılık, kurallara uymak ve uyulması için çaba sarf edilmesi. Basit, kolay ve yapılabilir küçük adımların nasıl büyük değişimlere yol açtığına unutmayın. Engellilerin de yararlanabileceği, yaşayabileceği bir dünya düşündüğünüz kadar büyük maliyetleri gerektirmiyor.”
“BİRÇOK NOKTADA ENGEL YAŞIYORUZ”
Türkiye Engelliler Meclisi Temsilcisi ve Altı Nokta Körler Derneği Şube Başkanı Hakan Erdoğan açıklamasında, “Biz toplumun aynasıyız, Resulullah’ın mirasıyız. Kentsel olarak yaşamış olduğumuz fiziki şartlardan tutun, bizler engeller noktasında kanuni ve hukuki haklarımızın gasp edilişine kadar birçok noktada engel yaşıyoruz. Bu engellere neden olan fiziki şartların oluşmasında bize en fazla engel olan duyarsız olan vatandaşlarımızdır. Bu noktada halkın duyarlı olması lazımdır. Sadece belediye ve valiliklerin çabalarıyla bu engeller aşılmaz. Ancak toplumsal birleşmeyle bu sorunlar çözülebilir.” dedi. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle; AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Av. Ali Özkaya, Av. İbrahim Yurdunusven, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, İGM Başkanı Av. Burhanettin Çoban, İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Burhanettin Buğa ve Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl mesaj yayınladı. >> Kocatepe Haber Merkezi