Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Engellilere akülü araç dağıtıldı

3 Aralık Dünya Engelliler

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Engelsiz Yaşam Federasyonu ve TCDD 7. Bölge Müdürlüğünün işbirliğiyle engellilere akülü araç hediye edildi

 

Afyonkarahisar Kent Konseyi Engelliler Meclisi ve Türkiye Sakatlar Derneği Şubesi katılımı ile 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Engelsiz Yaşam Federasyonu ve TCDD 7. Bölge Müdürlüğünün işbirliğiyle engellilere akülü araç hediye edildi. Hediyeler Türkiye Sakatlar Derneği’nde düzenlenen törenle verildi.
“ÖNEMLİ OLAN
FARKINDALIK OLUŞMASI”
Engelsiz Yaşam Federasyonu Genel Başkanı Bülent Kapu akülü araç dağıtım töreninde yaptığı konuşmada Türkiye Sakatlar Derneği Afyonkarahisar Şubesi ile TCDD 7. Bölge Müdürlüğünün işbirliğiyle yapılan etkinlik doğrultusunda küçük bir hediye vermek istediklerini kaydetti. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü gibi anlamlı bir günde engellilere araç dağıtımını önemsediklerini belirten Kapu, “Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek ve Vali Yardımcımız Mehmet Keklik’i ziyaret ettik. Bizleri böylesi anlamlı bir günde hediye dağtıım töreninde yalnız bırakmayan bürokratlarımıza ve insanlarımıza teşekkür ediyorum. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde engellilere karşı bir farkındalık oluşması için bugünü ve yapılan etkinliklerin bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. Engelsiz Yaşam Federasyonu olarak bizden TCDD 7. Bölge Müdürlüğü böyle bir sosyal çalışmaya katkı sağlamamızı istediler. Bizde canla başla kabul ettik. İki tane Ankara’dan akülü aracı hediye getirdik. İyi günlerde kullanılmasını diliyoruz. Bu projeye destek veren TCDD 7. Bölge Müdürüne teşekkür ediyoruz. Engelsiz bir dünya da olmak dileğiyle günümüz kutlu olsun diyelim. ” dedi.
“SOSYAL DEVLET İLKESİ EN GÜZEL ŞEKİLDE ORTAYA KONULUYOR”
Törende konuşan Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde “özel insanlar” olarak tanımladığı engellilerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bu işe gönül verenlere, Engelsiz Yaşam Federasyonu Başkanımıza, TCDD 7. Bölge Müdürümüze, Türkiye Sakatlar Derneği Başkanımıza Şubesine ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Engelsiz bir dünya temenni ederken yaşadığımız dünya çerçevesinde mümkün değil. Ancak engelli kardeşlerimizin yaşam konforlarını yükseltmek onların mutluluğuna ortak olmak, onların sosyal hayata entegre olmasını daha çok sağlamak hepimizin elinde diye düşünüyorum. Bu vesile ile bir araya geldik. Dağıtılan akülü araçlarla özel kardeşlerimiz daha çok sosyal etkinliklere ve toplumsal aktivitelere katılarak mutlu olacaklardır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti dünya da sosyal devlet ilkesini en iyi şekilde ortaya koyan bir devlettir. Devletimiz kamu kurum ve kuruluşlarıyla, yerel yönetimleriyle, sivil toplum kuruluşlarıyla, hayırsever vatandaşlarıyla özel kardeşlerimizin he türlü konfora ve mutluluğa kavuşmaları adına gerçekten çok ciddi çalışmalar yapmaktadır.” diye konuştu.
“ENGELİLER HER
ZAMAN DEĞERLİ”
Kent Konseyi Başkanı Şemseddin Yasan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutladığını kaydederek şöyle konuştu: “Biz engelli kardeşlerimizi kendimizden farksız görüyoruz. Onların değerini her zaman biliyor ve onlara değer veriyoruz. Bu yüzden onlara araç gereç vermekten ziyade onlara daha fazla değer vermek önemlidir.” Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Faruk Özkara da, TCDD 7. Bölge Müdürü Âdem Sivri ile yaptıkları işbirliği sonucu 4 engelli aracın ihtiyaç sahiplerine verildiğini kaydetti. Özkara, başta Sivri olmak üzere emek sahiplerine teşekkür etti. Hediye dağıtım töreni katılımcılara teşekkür belgesi verilmesiyle sona erdi.
TÖRENE GENİŞ KATILIM
Hediye dağıtım törenine; Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş, Kent Konseyi Başkanı Şemseddin Yasan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Afyonkarahisar Bölge Müdürü Şerife Münire Burcu, TCDD 7. Bölge Müdürü Âdem Sivri, Engelsiz Yaşam Federasyonu Genel Başkanı Bülent Kapu, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Yümnü, Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, SYDV İl Müdürü Yaman Şenol, engelliler ve aileleri katıldı.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

 

 

KEKLİK, TABLETSİZ ÖĞRENCİYE ANINDA TABLET HEDİYE ETTİ

 

Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, küçük engelli Ahmet ve ağabeyi Âdem’le özel olarak ilgilenerek bir süre sohbet etti. Âdem’in uzaktan eğitim için ihtiyaç duyduğu tableti olmadığını öğrenen Keklik, hemen yanında bulunan bir tableti hediye etti. Vali Yardımcısı Mehmet Keklik öğrenciye çalışma masası gönderileceğini de ifade etti.