Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Engellilerin akülü araç sevinci

İGM, EYAD işbirliği ile

İGM, EYAD işbirliği ile toplam 15 akülü engelli aracı hafta sonu İGM’de düzenlenen törenle sahiplerine teslim edildi

 

İl Genel Meclisi (İGM) de 20 Haziran Cumartesi günü düzenlenen törenle Belçika EYAD Derneğinin desteğiyle temin edilen 15 adet akülü araç engellilere teslim edildi. Törende; AK Parti Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, İGM Başkanı Av. Burhanettin Çoban, Gömü Belediye Başkanı Hakkı Tekin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Toy, engelliler ve aileleri hazır bulundu.
“AKÜLÜ ARAÇLAR
ENGELLİLERİ MEMNUN ETTİ”
Akülü araç dağıtım töreninde konuşan Türkiye Sakatlar Derneği İl Temsilcisi Faruk Özkara, engellilerin kullanımı için temin edilen akülü araçlar nedeniyle İGM Başkanı Burhanettin Çoban’a, İGM Emirdağ üyesi EYAD 2. Başkanı Necati Şevik ve emek sahiplerine teşekkür etti. Akülü araca ihtiyacı olan engellilerin araç dağıtımından memnun olduğunu belirten Özkara, “Allah tüm emek sahiplerinden ve Meclis Başkanı Burhanettin Çoban’dan razı olsun. Başkanımız Belediye Başkanlığı döneminden beri bunu hep yapıyor.” dedi. Törende hazır bulunan Beyazay Derneği Başkanı Fatma Kilci Kavas, İGM Başkanı Burhanettin Çoban’ın EYAD Başkanı Necati Şevik’le birlikte geleneği bozmadıklarını belirtti. Kavas, “Engellilerimiz adına bu vesile ile her iki Başkanımıza ve bu çalışmada emeği olan herkese teşekkür ediyorum. AK Parti Milletvekilimiz Sayın İbrahim Yurdunuseven’de her zaman bu konularda yanımızda olmuştur. İnşallah engellilerimiz için akülü araç dağıtımının devamının geleceğini Burhanettin Çoban Başkanımız müjdeledi. Tekraren kendilerine teşekkür ederim.” diye konuştu.
“AFYON’DA SIKINTI KALMADI”
İGM Başkanı Burhanettin Çoban, Emirdağ ilçesinden Belçika’da yaşayan gurbetçilerin Afyonkarahisar için bir şans olduğunu belirtti. Emirdağlı gurbetçiler ve Belçika da kurulan EYAD sayesinde hem Afyonkarahisar’ın hem de Türkiye’nin dört bir yanının engelli araçlarıyla donatıldığını söyleyen Çoban, “Sadece Afyonkarahisar Belediyesi bugüne kadar engelli kardeşlerimize 600’e yakın araç dağıttı. Sadece Afyonkarahisar’a değil Türkiye’nin çeşitli yerlerine de araçlar gönderildi. Yine EYAD desteğiyle ilimizin ilçelerine özel tırlarla araçlar getirildi. Yetmedi TBMM’ye yapıldı. Elhamdülillah Afyonumuz da bir sıkıntı kalmadı. Yeni doğanlarda olsun ya da sağlıklı iken bir kaza sonucu engelli sayısı artmaya devam ediyor. Onların da ihtiyaçları var. Değerli Milletvekilimiz İbrahim Yurdunuseven gittiği yerlerde sürekli bu tür taleplerle karşılaşıyor. Bu talebi yetkililere ve EYAD 2. Başkanı Necati Şevik’e iletmiş. Bizde Emirdağ ilçemizde EYAD ve Belçika’da ki EYAD Derneği ile irtibat kurduk. Bu vesile ile EYAD Başkanımız Erdal Akdeniz’e, Yardımcısı Erol Tok’a ve tüm EYAD yönetimine çok teşekkür ediyoruz, bu araçları gönderdiler. Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu’da bu konuda bize çok büyük destek verdi. Kendisine de teşekkür ediyorum. Aynı zamanda ülkemizin her köşesine engelli aracı gönderilmesini sağlayan Metin Edeer ağabeyimize ve bizi bu konuda yalnız bırakmayan meclisimizin Emirdağ Üyesi Necati Şevik ağabeyimize de teşekkür ediyoruz. Akülü araçlar sayesinde engellilerimiz artık ailelerinin desteğine ihtiyaç duymadan her yere gidip gelebileceklerdir. Bu konunun takipçisi Milletvekilimiz İbrahim Yurdunuseven’e de tekrar teşekkür ediyorum. İnşallah akülü araçlar engelli kardeşlerimize hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.
“KAMPANYALARIN DEVAMI GELECEK”
AK Parti Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, Sarık’ta bir programda Selami ve Mehmet adlı engelli ikiz kardeşlerin durumunu gördükten sonra onlara akülü engelli aracı temin etme sözü verdiklerini aktardı. Yurdunusueven şöyle konuştu: “Engellilerimize akülü araç temini hareket noktası Sarık’ta karşılaştığımız Selami-Mehmet adlı engelli ikiz kardeşlerimiz olmuştur. İGM Başkanımız Burhanettin Çoban, EYAD Derneği çok büyük gayret sarf etti. Burada bir sosyal devlet anlayışının temin edildiğini görüyoruz. Bundan yaklaşık 15 yıl önce Türkiye de sadece elle itilen tekerlekli sandalyeyi bulmak çok zorken elhamdülillah AK Parti hükümetlerimiz ve toplumumuzun yardımseverliği, dayanışması, kardeşliği, birlik ve beraberliği sayesinde bugün akülü araçları engelli kardeşlerimize temin etmekteyiz. Bundan dolayı çok mutlu ve gururluyuz. Çalışma ve kampanyalarımız devam edecek. Araçlar hayırlı olsun, Allah kaza bela vermesin.” Araç verilen engelliler adına konuşan engelli ikiz kardeşler Selami ve Mehmet’in annesi Maver hanım törende emek sahiplerine teşekkür etti. >> Burcu AYDIN’ın Haberi