Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Engellilerin askerlik gururu – Kocatepe Gazetesi

Engellilerin askerlik gururu – Kocatepe Gazetesi
Engellilerin askerlik gururu

Afyonkarahisar’da 1 günlüğüne askerlik yapan bedensel ve zihinsel engelli 41 genç, sembolik de olsa asker olmanın mutluluğunu yaşadı.
İkmal ve Garnizon Komutanlığı Şehit Teğmen Uğur Acar kışlasında düzenlenen tören ile yemin eden 41 engelliye, terhis belgesi verildi

İkmal ve Garnizon Komutanlığı Şehit Teğmen Uğur Acar kışlasında ‘Engelliler Haftası’ nedeniyle düzenlenen törene Vali Yardımcısı Sebahattin Yücel, İkmal Ve Garnizon Komutan Vekili Albay Celalettin Zorlu, Belediye Başkanı AK Partili Burhanettin Çoban, İl Jandarma Komutanı Albay Yusuf Kenan Topçu, Emniyet Müdürü İbrahim Özel, üst rütbeli subaylar, protokol üyeleri, engelli askerlerin aileleri ve yakınları katıldı.
Saygı duruşu ve istiklal Marşının okunmasından sonra bedensel ve zihinsel engelli 41 genç, Türk Bayrağı ve silah üzerine ellerine koyarak yemin etti. Aileleri, asker olan çocuklarının fotoğrafını çekmek için birbiriyle yarıştı.
Yemin töreni sonrası arkadaşları adına konuşan Doğan Postalcı, “Engelli bir Türk vatandaşı olarak kısa gürede olsa kışla ortamını yaşamak ve bu hazzı tatmak bize büyük mutluluk ve guru vermiştir. İnsan birçok kez yemin eder. Yeminler taşıdıkları anlam ve değere göre önem taşırlar. Edilen yeminler bazen hayattır. Bu yemin bin yıllık tarihimizin yeminidir” dedi.
İkmal Ve Garnizon Komutan Vekili Albay Celalettin Zorlu da engelli gençlerin şanlı bayrağın altında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerin izinde coşku ve heyecanla ant içtiklerini belirtti.
Ardından engelli gençlere protokol üyeleri, terhis belgesi verdi. Daha sonra engelli askerler silahlarla ve aileleri ile hatıra fotoğrafı çektirdiler. (Kocatepe Haber Merkezi)